Gün içinde vücudumuza yararı olmayan şeyleri yemekten içmekten vagzeçip daha sağlıklı olsak süper olmaz mı? O zaman buyrunuz, 10 adımı gözden geçirelim.
1. Sabahtan başlayalım. Kahvaltıdan önce ılık, limonlu 1 bardak su. Limon, vücudunuzdaki pH değerini düzenleyecek, su zaten gece boyunca susuz kaldığınız için lazım. Yapalım. Önemli bu.
2. Çaya ya da kahveye şeker atmayalım. Buna alışalım. Şeker çok kötü, gerçekten acayip kötü bir nesne.
3. Kahvaltıda işlenmiş, şekerli, karbonhidrat içeren, kötü yağla yapıldığı kesin pastane ürünlerini pas geçelim. Daha iyi seçenekleriniz olduğuna eminiz. Pastane poğaçası iyi bir şey değil.
4. İşlenmiş bütün ürünleri unutalım. Paketli bir şey alıyorsak, içeriğine bakalım, anlamadığımız isimlerden oluşan upuzun bir listeye sahipse zaten berbat. İlla çok matah olmayan şeyler yiyeceksek bari evde yapalım.
5. İyi yeşil çay içelim. Çok yararlı olduğu artık kanıtlandı ama düzgününü bulmak lazım tabii, her şeyde olduğu gibi.
6. Yediklerimizin üzerine abuk sabuk soslar dökmeten vazgeçelim. Ketçaptır, mayonezdir, bunları zaten geçelim. Baharat, zeytinyağı, limon yetsin. Daha önemlisi, sebzeli, tahıllı, meyveli lezzetlere gitsin gözümüz menülerde.
7. Alkol alışkanlığı varsa, beraberinde bir sürü şeker ve kalori taşıdığını hatırlayalım. Alkolü kısabildiğimizce kısalım. Bütün değilse de bir sürü kötülüğün anası ayrıca.
8. Tatlıda mantıklı olalım. Meyveli ballı yoğurtlar, bitter çikolatalar neyimize yetmiyor kuzum.
9. Tuzluda da aynı mantık geçerli. Ne kadar fazla tuz, o kadar yüksek kan basıncı. Yediğimiz bir sürü şeyin içeriğinde zaten tuz var. Azaltalım.
10. Yatmaya yakın da su içelim. Yazık, vücut bütün gece susuz kalacak.
Hepsi doğru şeyler bunların, biliyoruz. Ama biraz daha ciddiye alalım, hayata geçirelim. Bu kadar 1. çoğul şahsı boşuna kullanmış olmayalım. Hadi.