bildirgec.org

yetkilendirme hakkında tüm yazılar

Asp.Net Kullanıcıya Rol Atama, Yetki Verme (resimli anlatım)

admin | 19 August 2009 13:06

Merhaba arkadaşlar,
Asp.Net’te login kontrolleri kullanılarak kullanıcıya rol atama konusuna değineceğiz.

LOGIN KONTROLLER
Hemen her sitede gördüğümüz üyelik alanlarını yazmak eskiden kodlarımızı yazmamız gerekirdi. Asp.Net 2.0 ile birlikte gelen Login nesnelerin neredeyse hiç kod yazmadan işlemlerimizi yapabiliriz. Toolbox penceresinden Login kısmına baktığımızda Login, Login View, Password Recovery gibi üyelik nesnelerini görebiliriz. Login nesnelerinin çalışması için veritabanını oluşması ve yetkilerin atanması gibi bazı güvenlik düzeylerinin yapılması gerekmetedir.

CodeIgniter’da E-posta ile Üye Aktivasyonu

fatigue | 10 July 2009 19:50

İnternet siteleri üye olan ziyaretçilerinin çalışan e-posta adreslerini denetlemek için aktivasyon e-postası gönderirler. Böylece aktivasyon mesajındaki linki tıklayan ziyaretçi web sitesine geri döndüğünde site için yaşayan bir üye kaydının yapıldığı kabul edilir. Bu yazımda CodeIgniter ile e-posta göndermeye ve aktivasyon işleminin nasıl yapıldığına değineceğim.

Yazıda daha önce burada anlattığım auth.php isimli kütüphaneyi kullandığım için, önce o yazıyı okumanızı öneririm. E-posta yollayabilmek için önce içinde gerekli sabitlerin yer aldığı email.php isimli dosyamızı application/config dizini altına kayıt ediyoruz. Dosyamızın içeriği alttadır:

htaccessEditor – Çevrimiçi .htaccess Dosya Oluşturucu

KenanBalamir | 21 November 2007 12:28

.htaccess, web sunucusunda çeşitli yapılandırmaları barındıran, Apache dizin seviye yapılandırması işlemini gerçekleştiren yapılandırma dosyasıdır.

.htaccess Editor ise .htaccess dosyalarını, karmaşık .htaccess kurallarını öğrenmeye gerek kalmadan çevrimiçi hazırlamanızı sağlayan bir servis. .htaccess editör ile;

  • Basit yetkilendirme – çeşitli dizinler için özel güvenlik kısıtlamaları getirebilirsiniz.
  • Özel hata sayfaları – ziyaretçilerinizi, standart sunucu hata sayfaları yerine, kendi düzenlediğiniz hata sayfalarına yönlendirebilirsiniz.
  • Şifre koruması – çeşitli dizinlerde bulunan içeriğin görüntülenmesi için şifre belirleyebilirsiniz.
  • Yönlendirme direktifi – bir dosya ya da dizini bir başka hedefe yönlendirebilirsiniz.
  • Erişim kısıtlaması – belirlediğiniz adreslere erişime izin verebilir ya da engelleyebilirsiniz.