bildirgec.org

virtual machine hakkında tüm yazılar

VMware Workstation 6 ACE Edition Full

gezer33 | 07 December 2010 11:00

Bu program sayesinde Windows yüklü bilgisayarınızda sanal bir makine kurarak merak ettiğiniz işletim sistemini kurup, nasıl bir işletim sistemiymiş bakalım diyerek merakınızı esas bilgisayarınıza kurmadan giderebilirsiniz. Yada internetten indireceğiniz bir programı virüslü olma ihtimaline karşı önce sanal işletim sisteminize indirip orada dener eğer virüssüz ve işe yarar bir program olduğuna kanaat getirirseniz esas bilgisayarınıza kurarsınız. Programin linki: Link

virtual machine yazılımlarının internet kullanımı?

beerk | 12 May 2009 16:11

merhaba,

malum eski dost pandora.com amerika dışına yasaklı durumda. hotspotshiled veya proxy gibi alternatifler ile dinlenebilmesine rağmen, bu alternatifler tüm internet bağlantısını etkilediğinden, güvenlik ciddi bir sorun olabiliyor.

bu bağlamda eğer sistemime virtual machine (ms virtual pc vb. ) kurmam durumunda, vm aracılığı ile ile çalıştırdığım işletim sistemi, internete bağlanabiliyor mu? eğer bağlanabiliyorsa bu sistemin ayarları, ana makinenin ayarlarını etkiliyor mu? örneğin, hotspotshield’ı sadece vm üzerinden çalıştırabilmem mümkün mü?

teşekkürler.

sanallaştırmada yeni bir boyut: XEN !

beder | 09 March 2008 13:35

Gün gectikce bilgisayarlarımızın artan perforformansları artık aynı anda farklı işletim sistemlerini çalıştırabilecek yapıya geldiler.
Bir bilgisayara birden fazla işletim sistemi kurulabileceği bilinen bir durum.Ama bunun daha da ötesi aynı anda tek bir bilgisayar üzerinde farklı işletim sistemlerini kullanabilmek.
İşletim sistemlerini test edenler ve yazılım üreticileri için kolaylık olan bu çeşit uygulamalar maliyetleri düşürmek için server sahipleri tarafından kullanılmakta. Keza tasarladıkları internet sayfalarını farklı işletim sistemleri altında görmek isteyen web geliştiricilere birer velinimet konumundalar.
İlgilenenler için en bilinenleri sırasıyla VMware, sun firması tarafından bünyesine katılan virtualbox, microsoft virtual pc, bochs ve qemu.
Bu yazılımlar yapısı itibarıyla işlemci-ram arasında bir köprü kurarak donanıma erişim sağlıyan yazılımlar. Bir nevi emülatör, donanım taklidi yapan uygulamalar.
Size bu yazılımlardan bahsetmek yerine sanallaştırma olayını bir adım daha ileriye götürmüş olan XEN den bahsedeceğim.
XEN Cambridge Üniversitesi tarafından başlatılmış bir proje. Ayrıntılara boğulmadan anlatmak gerekirse xen donanıma yukarıda bahsettiğim yazılımların aksine arabirimsiz erişmekte, performans bakımından harikalar yaratmaktadır.
Lisanslama sebepleri yüzünden windows sürümü bulunmayan bu uygulama Unix ve türevleri altında rahatça çalışmaktadır. Örneğin GNU/Linuxda.
Kernele entegre edilebilen XEN, ana işletim sistemi açılışında çalışmakta, isteyen işletim sistemine ise donanımı kusursuz kullandırtmaktadır.
Daha fazla bilgi için projenin resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Örnek videolar ise burada 1, 2, 3

Linux üzerinde sanal makine yardımıyla windows kullanmak

beansngadgets | 20 January 2007 18:24

Bu sitede Linux’un konforundan uzaklaşmadan sadece windows üzerinde çalışan yazılımları nasıl kullanabileceğimize dair detaylı bir açıklama mevcut. Sitenin içeriği ne yazık ki ingilizce ancak ingilizce bilmeyen arkadaşlarımızın dahi site içeriğindeki linker ve resimler aracılığıyla konuyu kavrayacaklarına inanıyorum.