bildirgec.org

veri güvenliği hakkında tüm yazılar

Veri güvenliği için bir adım atın: BitLocker

drol | 03 February 2010 12:36

Veri taşımak için kullandığımız usb hafızalar ve sabit disklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Ve artık birçok kişide birden fazla veri taşıma aracı bulunabiliyor. Kimi zaman evden işe, işten eve, kimi zaman da arkadaşlar ya da başka bilgisayarlar arasında veri taşımak için kullandığımız bu cihazların içerisindeki kişisel bilgilerimiz sizce ne kadar güvende?

Her an bir yerde unutabileceğimiz, çaldırabileceğimiz bu cihazların içinde başka ellere geçmesini istemediğimiz bir şeyler olabilir.

Bu durumda bazı önlemler almak iyi olacaktır. Bu önlemlere bir örnek olarak buyrun: BitLocker.

BitLocker(BL):

Microsoft (MS) tarafından Windows Vista Ultimate sürümü ile duyurulmuştu. Ancak Vista işletim sisteminin genel başarısızlığı arasında bu servis gözden kaçmış gereken ilgiyi görememişti.

Windows7 ile iyi bir çıkış yapan MS, BL’yi windows7’ye de koymayı ihmal etmemiş ve başarılı işletim sistemi ile tekrar göz önüne çıkmasını sağlamış.

Gelelim kullanım amacı ve nasıl kullanıldığına. Burda her ne kadar kişisel ihtiyaçlarınız tarafından yönlenecek olan bir durum söz konusu olsa da, genel anlamıyla BL, sabit diskinizdeki tüm verileri şifrelemeye yarayan bir yazılım. Bu yazılım sayesinde sabit disk, veri taşımakta kullandığınız usb memory ve harici disklerimizi şifreleyebiliyoruz. Böylece şifresi girilmeden disklere erişilmesi mümkün olmuyor.

telefon çalmak hırsızlara kabusa dönüşebilir !!

vlknkng | 22 September 2008 13:15

Maverick Mobile” insanların kayıp yada çalınan telefonlarının yerini saptamak, izini sürmek, rehberlerini kurtarmak ve cihazı uzaktan etkisiz ve kullanılmaz hale getirecek şekilde kilitlemeye yardımcı olacak yeni bir uygulamayı kullanıcılara duyurdu.
eğer SIM kart değiştirilirse, uygulama, yeni hesaba dair bilgileri, arama kayıtlarını, mesajlaşma geçmişini, uzaktan kontrol edilen raporlama cihazına gönderiyor. böylece telefon sahibi kayıp yada çalınan telefonunun izini sürebiliyor.
rehberdeki bütün kişiler uzaktan kontrollü olarak kayıp telefondan sahibine SMS yoluyla aktarılabilir.
ayrıca telefonun sahibi, telefonu kullanmaya çalışan kişiyi çılgına çevirebilir ve telefonu alarm çalmaya ayarlayarak yada telefonu tamamen kilitleyerek kullanılmaz hale getirebilir. alarmı durdurmanın tek yolu bataryayı çıkarmak fakat bataryayı çıkarmakla telefonu bulan veya çalan kişi kurtulamıyor vünkü batarya geri takıldığı anda alarm çalmaya devam ediyor.
telefon hırsızlıklarına ilk etapta bir engel teşkil edermi bilinmez ama, sistem yaygınlaştıkça bu gibi vakaların azalacağı kesin gibi görünüyor. sadece bir kaç basit uzaktan yönlendirme ve kontrol işlemiyle çalınan telefondaki bilgiler güvence altına alınmakla beraber, çalan kişiye de yaptığı bu işten dolayı büyük pişmanlık veriyor. özellikle kullanıcı tarafından aktive edilmis ve sürekli çalan bir alarm sistemi hırsızları çıldırtmaya yetecek cinsten…

kaynak

içerik süzme, anlamlandırma ve gruplandırma

guldemgokalp | 12 August 2008 13:20

merhaba,
merak ettiğim birkaç şey var.aslında bu tecrübesizliğimden kaynaklanıyor.
isterseniz bir örnek vereyim, öyle başlayayım.mesela http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/bildirgec.org sayfasını ziyaret ettiğimizde ya da başka konudaki bir web sitesini aradığımızda, üstte kategori otomatik olarak çıkıyor.derdim, alexa değil.derdim, bir web uygulaması bir web sitesinin kategorisini nasıl belirleyebilir? ne gibi yollardan gidebilirim?
konuyu biraz daraltayım ve bunu wordpress için yapmak istediğimi düşünelim.etiketlerden nasıl faydalanabilirim? yazıların etiketlerini toplayıp ortalama ağırlıklarını nasıl belirleyebilirim? bu konu neye girer? sayfaları saklamak gerekir mi?
aklım, bu siteleri insan eli dokunmadan nasıl gruplandırabiliriz, nasıl kategorilere sokarız konusunda biraz karışıyor.daha çok soru sormak geliyor içimden ama bilgisi dahilinde olanların bu konuda söyleyebileceği birkaç kelâm var mı diye merak ediyorum.

hackerların yeni gözdesi ! :( XSS !;:(

taninmayan-68170 | 07 November 2007 14:51

konu veri güvenliği olunca elbetteki önemli bir konu !
konu hakkında en ayrıntılı korunma rehper kılavuzu
http://en.wikipedia.org/wiki/Cross-site_scripting

bizimkiler de konuyu kısaca tr çevirmişler
http://tr.wikipedia.org/wiki/Cross_site_scripting
ama çeviri kısaca söyle olmuş
” scriptlerdeki açıklar sayesinde hikırlar sizi haklarlar,
dergibi kısa ve öz bir açıklama olmuş

iyide kardeşim
bana bildimediğim bir şey söyleki
bu gibi olası saldırılardan kendimi nasıl koruyayım desemde
bu konuda 1 satır bile bir açıklama malesef yok

Internet Güvenliği

tripcms | 29 May 2007 15:06

İnsanların teknoloji ve bilgiye olan merak ve imkanları beraberinde bir çok veri güvenliği sorununu da getiriyor. Aslında veri güvenliği sorunu yüksek oranda insanların zaaflarına bakan bir konu. Sorun şu ki insanlar internette meraklı oldukça ve sürekli içlerindeki bitmez istekleri yerine getirmek istedikçe bilgi güvenliği sorunları hep karşımıza çıkacak. Ancak bu öyle gizli ve arkalarda kalan bir konu ki insanlar veri güvenliği üzerinde dakikalarca düşündükten sonra bu soruna hiçbir şey yapılamayacağını ve önleminin internetten uzaklaşmak ve tanıdıkları herkesin uzaklaşmasını sağlamak olacağını düşünmek oluyor.