bildirgec.org

saklamak hakkında tüm yazılar

KALEM !!!

Cali Kusu | 30 January 2011 16:35

İnsanın çabalarından bir tanesi de kendini ifade edebilmektir. Kendini ifade ettiği kadar özgürdür. Ne istediğini, ne yaptığını, ne yapabildiğini ifade edebildiği kadar hâkimdir kendine ve kelimelerine.İfade etmenin tek yolu konuşmak değildir. İfade aracı yalnızca dil ile sınırlandırılamaz. Konuşarak olduğu gibi insanoğlu kendini yazarak da ifade edebilir. Hatta dilin anlatamadıklarını da anlatır. İnsanoğlunun kullandığı en muhteşem iletişim aracıdır. Yeri geldiğinde dilimizden, kılıcımızdan bile daha keskindir.Kalem insanın en büyük silahıdır. Tarihlerin, topların, tüfeklerin deviremediği dağları, padişahları iki çift söz ya da iki satır yerle bir edebilir. Gücü eşsiz, yetkisi sınırsızdır kalemin. Dilin anlatamadıklarını iki satırlık bir yazı çok basit bir şekilde açıklayabilir. Yazdıklarımız, yazacaklarımız bizi bize anlatmaya yeter aslında. Ben beni bana konuşarak anlatamam. Kendi kendime konuşamam. Ben içimde, aklımda ne varsa kalemimle paylaşırım. Kalemimde zamanı geldiğinde unuttuklarımı bana tek tek hatırlatır. Benim tek güvenilir dostum kalemimdir. Ben anlat demeden anlatmaz, ben yaz demeden yazmaz. Sahip olabileceğimiz en sadık arkadaştır. Kalem insanın gerçek yoldaşıdır.

Hid.im ile torrent dosyalarını png uzantılı resimlerin içine saklayın

webdedektifi | 23 July 2009 15:23

Hid.im kullanıcılara torrent dosyalarını png uzantılı resimlerin içine saklamasına yarayan web tabanlı yeni bir servis. Bu durum kullanıcıların gizli torrent dosyalarını istedikleri resim sunucularına veya forumlara yüklemelerine imkan tanıyacak. Ayrıca kullanıcılar sosyal network sitelerinde avatar olarak bu resimleri de kullanabilecekler. Torrent dosyasını png uzantılı bir resmin içerisine yerleştirmek oldukça kolay. Bilgisayarınızın harddiskindeki torrent dosyasını seçin ve gerisini hid.im’e bırakın. Servisin en kısıtlayıcı yanı ise 250 kb’dan daha büyük dosyaları dönüştürmemesi. Bu işlem tamalandıktan sonra ise png uzantılı resmi istediğiniz yerde paylaşıma sunabilirsiniz. Tabii bu işlem sonrasında png resim firefox eklentisi ile tekrar deşifre edilerek torrent dosyasının aslı elde edilebiliyor. Bu işlemistegtorrent birkaç yıldır yapıyor. Aralarındaki fark ise hid.im’i bilgisayarınıza kurmaya gerek olmadığı.

Kaynak

güvenli vede erişimi kolay şifre saklamak

freshblood | 24 October 2008 17:22

Merhabalar
Her geçen gün yeni bir siteye üye olmaktayım bu yüzden tüm şifre ve kullanıcı adlarım bir birine girmiş vaziyette.Bu sorunu aşmak için şifre saklayıcı yazılımlar var fakat yazılımı üzerimde taşımam pek hoşuma gitmiyor .Bu durumu siz nasıl çözüyorsunuz ayrıca bu konuda önerebileceğiniz güvenli vede pratik bir online servis var mıdır ?

yazı saklamak

bakiyyebemolu | 29 September 2008 16:01

bildirgeç’e yazıyı taslak olarak saklama özelliği geldi ancak ben zaman zaman zorlanabiliyorum. bu ve daha başka durumlarda yazdığınız yazıları, notları saklamak için textsave‘den yararlanabilirsiniz.

bu araç sayesinde yazdığınızı kaydediyorsunuz ve site size bir adres veriyor. daha sonra bu adrese girerek yazınıza ulaşabiliyorsunuz. özellikle birden fazla bilgisayar ile çalışanların işine yarayabilecek düzeyde. her ne kadar birçok alternatif metod olsa da.

zarları görelim

umitsoyy | 05 December 2007 19:10

bilgisayar masasındaki dagınıklıgı bir türlü engelleyemiyorsanız bu sorunu çözecek degil ama en azından görsel olarak bir ferahlık ferecek sık tasarımlı bir cd kutusu isteyenler için cozum burada. ek kaynak 1, 2.

web’de mp3 saklamak

pixel | 06 November 2007 13:03

web de mp3 saklayabileceğim iyi bir site bilen varmı. kullanım alanım sadece saklamak olmayacak. dışarıdan kendi sitemdeki bir flash mp3 player ile bunları stream ettireceğim. buna izin veren bir mp3 storage hizmeti biliyor musunuz?

teşekkürler.

StealthSwitch

peachmania | 20 April 2007 16:44

Bir çoğumuz için kurtarıcı olabilecek bir cihaz adı da StealthSwitch. Bir usb ile bilgisayarınıza bağladığınız bu cihazı ayağınızla kontrol ediyorsunuz. Konfigurasyon ayarlarını kullanarak bir çok özellik tanımlayabiliyorsunuz. Benim en çok hoşuma gideni ise o an bilgisayar ekranınızda görülen herşeyi saklayıp görünmesini istediğiniz sayfayı önünüze getirmesi oldu. Bu sayede iş yerinde patrona yakalanma riskinizi ortadan kaldırıyor.Özellikle de kontrolü elle olmadığı için herhangi bir değişiklik yaptığınız dışarıdan bakıldığında farkedilemiyor.

dosya saklama ortamları

bakiyyebemolu | 26 February 2007 16:34

bilgisayarınızdan internete dosya yükleyip saklamanızı ve gerektiğinde tekrar bilgisayarınıza indirmenizi sağlayan siteler artıyor. derecelendirme, kullanıcılar tarafafından sitenin bize verdiği alan ve yükleme hızı ile yapılıyor diyebiliriz. bütün sitelerin anasayfasında “secure, safe” gibi güvenli olduklarına dair ifadeler var. ben de birkaç sitede güvenlik sistemlerinin, ülkemizdeki internet bankacılığına yakın bir sağlımlığa sahip olduğuna dair bir yazı okudum. ancak önemli bilgiler için yine de tereddüt yaşanabilir. galiba cd-writer da bunun için var. ilgilisi için birkaç site daha:

elephant drive, küçük bir program yardımıyla dosyalarınızı internette saklamanıza yarıyor. bir dosya seçiyorsunuz ve program, o dosya içinde ne varsa sisteme yüklüyor. size ücretsiz olarak 1 gb alan veriliyor ve bir ay içerisinde toplam 1 gb dosya alışverişi gerçekleştirebiliyorsunuz. ücretli üyelik ile alan ve transfer kapasitesi artıyor tabii.

xdrive ise size 5 gb’lık bir alan veriyor. aktarım işleri yine bir program yardımıyla oluyor. üye olmak için aol‘dan bir e-mail hesabınızın bulunması gerekiyor. buranın güzel bir özelliği de gönderdiğiniz dosyaları bir işlem ile istediğiniz kişiler ile paylaşabiliyor olmanız.

orbitfiles kullanıcılarına 1 gb alan sağlayan bir site. kullanıcılar yükledikleri dosyaları herkesin kullanımına açabiliyorlar, dilerlerse gizli de kalabiliyor tabii. sitedeki bir program ile limitsiz bir şekilde dosya transferi sağlanabiliyor. saklama süresinde de siz silmediğiniz sürece herhangi bir sınırlandırma yok.