bildirgec.org

pixie hakkında tüm yazılar

14 adet hafif ve kullanması kolay açık-kaynak içerik yönetim sistemi

admin | 29 July 2010 13:48

çok kompleks içerik yönetim sistemi’leri (cms) her web projesi için her zaman en iyi çözüm değildir. bazen küçük, hafif ve gerçekten kolayca öğrenebileceğiniz sistemlere ihtiyacınız olabilir.

aşağıdaki cms lerin hepsi ‘hafif’ olarak dikkate alınabilir, bunun manası, sizin için yönetimi daha basit sistemler demek.

bunların en iyi yanı ise, hepsi ‘açık kaynak’ – ‘open source’.

1-frog cms

frog cms size şık bir arayüz, her sayfa için esnek bir yapı, basit kullanıcı yönetimi ve izin yönetimi, hem de dosya yönetimi için gerekli olan araçları sunarak içerik yönetimini basitleştiriyor.

frog basit şablon(template) kodlamasından dolayı benzersizdir. çünkü direkt olarak php kullanır, başka bir dil öğrenmenize gerek kalmaz.

frog için gerekli olan şeyler: php5, mysql veritabanı yada pdo ile birlikte sqlite3, ve web server(örneğin apache).

frog cms homepagedocumentation

2-getsimple cms

getsimple her web sitesine gerekli olan özellikle içinde barındıran açık kaynak bir cms. xml’in hızından ve elverişli oluşundan baya faydalanmış gözüküyor. öğrenmesi çok kolay olan cms’lerden biri.

getsimple gnu general public license ile lisanslanmış açık kaynak bir içerik yönetim sistemi.

getsimple cms homepagedocumentation

resimlerin ve fotoğrafların renk kodları nasıl alınır

rayovacplus | 20 May 2010 21:03

pixie
pixie

çok beğendiğiniz bir fotoğraf veya çok beğendiğiniz bir resmin pixel boyutlarını, hex, html, rgbgibi tüm renk kodlarını resmin veya fotoğrafın üzerine fareniz ile gelerek sizin görmenize ve kopyalamanıza olanak sağlıyor.

pixie
pixie

Webmasterlar, web site tasarımcıları için çok harika bir yardımcı program. nattyware yazılım şirketi tarafından üretilen bu program tamamen ücretsizdir.

Program kurulum gerektirmiyor hemen merak ettiğiniz bir renk varsa kullanmaya başlayabilirsiniz. Buradan indirebilirsin.

Pixie : Şık, basit, hızlı ve gelişen içerik yönetimi sistemi (cms)

KAYAgibi | 01 March 2010 10:33

PiXiE
PiXiE

PiXiE ile barındırma(hosting) hesabımdaki hızlı kurulum için ön tanımlı olan açık kaynak sitelerin isimlerine bakarken karşılaştım. İsmi ilgimi çekti önce (bkz pixie). Sonra sitelerine girdim (www.getpixie.co.uk). İçerik yönetimi sistemlerine (CMS – content management system) PHP-Nuke ile başlayıp Mambo ve tabi ki sonra da Joomla ile devam etmiş biri olarak çok tatmin edici gelmedi başta ama yine de kurdum PiXiE’yi. Cidden açıklamalarda söylendiği gibi şık, basit, hızlı Pixie. Tabi eksikleri de yok değil ancak yeni birşeyler arayanlar için bence ideal.

Pixie hakkında ayrıca şunlar söylenebilir:

2009 Yılı En İyi İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Ödülleri

drupaloSa | 16 November 2009 12:01

Packt Publishing tarafından her yıl dağıtılan ödüllerde, bu yıl da büyük bir rekabet yaşandı. Halka açık oylama ve jüri seçimleri sonucunda, farklı kategorilerde ödül kazananlar şöyle:

Drupal, Joomla ve WP'yi geride bıraktı.
Drupal, Joomla ve WordPress rekabeti

2009 Yılı En iyi Açık Kaynak CMS ödülü

Drupal ve Joomla’nın geçen yıllarda sürekli olarak ilk 2’yi paylaştıkları büyük ödülde, bu sene farklı bir uygulamaya gidilerek her iki sistem de bu kategoride aday gösterilmedi. Bu uygulamayla diğer sistemlere yer açılmış olurken, Drupal ve Joomla, Hall of Fame adlı eski birincilerin yarıştığı ayrı bir kategoride birbirleriyle yarıştılar. Sonuçta, bu yılki büyük ödülü kazanan ise Wordpress olmuş oldu.

  1. Wordpress
  2. MODx
  3. SilverStripe

2009 Yılı Şeref Kürsüsü (Hall of Fame) Ödülü

Bu yıl ilk kez açılan ve daha önceki yıllarda En İyi Açık Kaynak CMS ödülünü kazanan sistemlerin yarıştığı bu kategoride, Drupal ve Joomla aday gösterilmişti. Geçen yıllarda da olduğu üzere, Drupal, Joomla’yı geride bırakarak ilk kez verilen bu ödülü kazanmayı başardı.

  1. Drupal
  2. Joomla

Bu dalda aday gösterilen sistemlerin her biri için, En İyi Tema ve En İyi Eklenti/Bileşen oylaması da gerçekleştirildi. Drupal’de Zen teması ve Views eklentisi; Joomla’da ise Affinity teması ve noixACL bileşeni bu ödüllere layık görüldüler.

A’dan Z’ye 50 tane İçerik Yönetim Sistemi (CMS)

mkd | 20 April 2009 17:33

Bildiğiniz gibi içerik yönetim sistemleri kodlama yapmayı bilmeyen insanlar için kurtarıcı niteliğindedir. Gerek kullanımı olsun, gerek eklentileri, gerekse de tasarımı bizi oldukça rahat ettirir. Ancak sonra şu sorun ortaya çıkar; yapacağımız siteye göre hangi içerik yönetim sistemini kullanacağız? Amacına uygun bir içerik yönetim sistemi bulmak bazen gayet zor olabilir. İsteklerinizi tamamen karşılaması için epey araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz. bu bildiride sizler için bu içerik yönetim sistemlerinden pek duyulmayanları ve hepimiz tarafından bilinenleri sunacağım.

Anantasoft Gazelle CMS 1.0

Atarone 1.3