bildirgec.org

müzik öğretmeni hakkında tüm yazılar

FLamenko & FLute

biSGen | 23 October 2008 16:46

daha önce flamenko&gitar isimli bir bildiri yazmıştım, hatırlıyorsanız. Şimdi bu bildiriyle de Flamenko&flüt hakkında bilgiler içeren dökümanları bu başlık altında sıralamayı düşünüyorum.

şuradan makamlarına göre flamenko’da çalınan solo/eşlik flüt parçalarının notalarına ve mp3’lerine ulaşmak mümkün. notalar pdf uzantılıdır.

faydalı olması dileklerimle...

müzik öğretmenleri için “ulusal veri bankası: www.muzikegitimcileri.net

biSGen | 17 October 2008 21:26

müzik eğitimiyle ilgili bildiri, makale, tez mi arıyorsunuz? sizi şöyle alayım. linke tıkladıktan sonra fare ile “Bilimsel araştırmalar” yazısının üstüne gidin. bakın üstte linkler göründü bile…

diye başlamıştım bildiriye ama muzikegitimcileri net‘te o kadar çok veri-döküman-materyal vb var ki hangisinden bahsedeceğimi şaşırdım.
iyisi mi siz kendiniz keşfedin. (sanırım iyi kıvırdım)

sitenin kurucusu doç.dr. süleyman tarman öğretmenimizi dinleyelim isterseniz.
bakalım o ne demiş:
bu site, müzik eğitimi ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü bilimsel bilginin yer aldığı ulusal bir veri bankasıdır. sitede müzik bildirileri, müzik makaleleri, müzik tezleri, müzik eğitimi yayınları, eğitim ve güzel sanatlar fakülteleri, konservatuarlar, anadolu güzel sanatlar liseleri, eğitim müziği download sayfası, bestecileri tanıtan sunumlar, müzik eğitimcileri e-mail grubu, müzik eğitimiyle ilgili duyurular ve bir de “müzik eğitimi online forum sayfası” yer almaktadır. 2005 yılı başından itibaren beğeneceğinizi umduğum ve dijital fotograf arşivimde bulunan türkiye ve dünyadaki çeşitli şehirlerden görüntüler ile bazı konser fotografları “gezelim-görelim” sayfasına eklenmiştir.
bunların dışında sitede yer almasını istediğiniz her türlü görüş, düşünce ve isteklerinizi bilgi akış formu ile bildirebilir, müzikle ilgili bilimsel çalışmalarınızı göndererek diğer araştırmacılarla paylaşabilirsiniz. sitenin içeriği, sizin destekleriniz, istek ve görüşleriniz doğrultusunda gelişmekte ve hergün güncellenmektedir. lütfen çevrenizi bu siteden haberdar ediniz. türk müzik eğitimine yararlı olması dileğiyle…
doç. dr. süleyman tarman
site yöneticisi”

yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü o siteden bir müzisyen-eğitimci olarak o kadar çok faydalandım ki.

Türkiye’de müzik eğitimi alanında ilk uluslararası ve hakemli elektronik müzik dergisi: “Turkish Journal of Music Education”

biSGen | 25 September 2008 11:49

Türkiye’de müzik eğitimi alanında –bildiğim kadarıyla– ilk uluslararası ve hakemli elektronik müzik dergisi olan “Turkish Journal of Music Education“, halen pamukkale üniversitesi eğitim fakültesi güzel sanatlar bölümü‘nde öğretim üyesi olan Yrd. Doç.Dr.Fatih Yayla editörlüğünde Ocak-2008 tarihinde yayınlandı. ( Acaba paylaşıma açıldı mı demeliydim? )

fatih yayla
fatih yayla

pdf uzantılı, ingilizce ve tüm kullanıcılara açık olan derginin ilk sayısı 15 sayfadan oluşmakta olup marmara üniversitesi atatürk eğitim fakültesi müzik öğretmenliği bölümü‘nde araştırma görevlisi olan duygu piji‘nin müzik öğretmeni adaylarına verilen piyanoda eşlik eğitiminin daha verimli ve işlevsel olarak nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin bir makalesi bulunmaktadır.
ikinci sayısı için yazı/makale göndermek isteyenler yine aynı sayfadan ilgili kişilerle iletişime geçebilirler.

müzisyenler için kulak eğitimi

biSGen | 26 January 2008 13:34

Earope, müzisyenlerin kulak eğitimi için geliştirilen bir yazılım. ezgisel bellek ve ritm tekrarı, dikte,( dikte nedir diyenler buraya ya da buraya bakabilirler) tek ses duyum, iki ses duyum, üç ve dört ses duyum çalıştıran yazılımda, ayrıca majör‘den mixolydian‘a kadar bir çok gam çalışması var. konservatuvara, müzik eğitimi fakültelerine hazırlananlara, müzikle ilgili eğitim görenlere kısaca tüm müzisyenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir yazılım, kullanımı konusunda sıkıntı olursa buradan cevaplandırabilirim.

programı buradan ya da buradan ( salih yıldırım’ait web sayfasıdır!) indirebilirsiniz.
kulak eğitimi için pek çok program var.
örneğin earmaster

earmaster
earmaster

ancak konuyu pek fazla dağıtmamak için şimdilik earope ile bitirmek istiyorum. nasıl olsa daha sonra bu iletinin altına bir sürü ekleme yapacağım. zira kulak eğitimi biz müzisyenler için çok önemlidir. eskilerin deyimiyle kulak terbiyesi olmayan zaten müzisyen olamaz.