bildirgec.org

brute force hakkında tüm yazılar

‘Görevimiz Tehlike’ tadında Bir Flash Bellek

yenibirnickistiyorum | 27 July 2007 09:41

IronKey USB flash bellek, ismine yakışır sağlamlıkta bir ürün. Sağlamlığı, fiziksel özelliklerinden ziyade yazılım ve donanım boyutlarında kendisini gösteriyor. Eğer çok önemli bilgiler taşıyor ve yanlış ellere geçmesinden endişe duyuyorsanız bu ürün yazılım ve ‘donanım’ desteği ile izinsiz erişimlere karşı aşılmaz bir kale gibi. AES CBC modunda şifreleme gerçekleştiren ve cihaz içinde yer alan bir cip olan Cryptochip sayesinde bilgileriniz güvenlik altına alınıyor.

IronKey izinsiz girişlere karşı kendisini, bu cip sayesinde koruyor. Bilgisayara takıldığında açılış şifresi isteyen cihaz, 10 yanlış giriş denemesinden sonra -aralarda çeşitli uyarılarda bulunarak tabi- hey bayta yazıp-silme işlemi gerçekleştiriyor ve içindeki tüm veriyi geri döndürülemez kılıyor. Yığın şifre denemesi olarak isimlendirebileceğimiz Brute-force metoduyla şifre kırma denemelerine karşı da savunma geliştiren cihaz, bu tür bir saldırı tesbit ettiği anda yine tüm veriyi siliyor. Bu işlem yazılımsal denemelerin yanında donanıma eklemeleride kapsıyor. Kendi şifresini koruduğu gibi istediğiniz web site şifrelerini de kaydeden ürün, başarılı girişle beraber kendi çipine kaydettiği kullanıcı adı-şifre eşleşmeleri sayesinde sorgulama olmaksızın web sitelerine giriş yapabiliyor. Artık beni hatırla seçeneğinin tehlikeli yanını unutabilirsiniz yani 🙂 Daha bir çok özelliği bulunan ürün 1Gb-2GB ve 4Gb modeleri ile satışta. Fiyatlar ise 79$-109$ ve 149$ olarak belirtilmiş.

hackers united

axi | 13 March 2002 03:37

SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) projesini bilirsiniz,.. internete bağlı milyonlarca bilgisayarda, radyo ve teleskop bilgilerini analiz eden minik bir program çalışır ve bu bilgiler merkezde birleştirilip yıllarca sürebilecek çalışmaların daha kısa sürede tamamlanması sağlanır,.. aynı mantıkla çalışan ve kanser araştırmalarının yürütüldüğü bir proje daha vardı, hatta hafifin kurduğu bir ekip de iyi iş çıkarmıştı zamanında,.. elbette bu güç “kötü” kişilerin de eline geçmiş,..

Dünya çapında yaygın bir hacker grubu, aynı işleyişi kullanarak, normal şartlar altında kırılması çok zor olan ya da çok uzun zaman alacak şifreleri -özellikle de elektronik ticarette kullanılanları- kırıyorlarmış,.. bunu da bilgisayarınıza bir worm ya da bir siteden indirdiğiniz ekran koruyucusu ile yerleştirdikleri bir programcıkla yapıyorlar,.. biri herhangi bir siteye kullanıcı adı ve şifre yolladığı zaman, bu bilgi deşifre edilmek üzere ele geçirdikleri makinalara yollanıyor,.. bu yolla rastgele seçilmiş 7 karakterlik bir şifre 160 bilgisayarla yarım saatte çözülebiliyor,..

tabi, diğer legal uygulamalar bilgisayarınızı siz kullanmadığınız zaman devreye girerken, bu programcıklar her an devredeler,..

başınıza böyle birşey gelmemesi için portlarınıza mukayyet olun, firewall falan kurun, şifrelerinizi uzun tutun,..