bildirgec.org

blog yazarligi hakkında tüm yazılar

bloganya

burak91 | 21 September 2010 15:04

bloganya.com blogların kolayca takip edilebilmesini sağlayan bir mekanizmadır.

bloganya.com blogunuzdaki yazıların ilk birkaç cümlesini siteye ekler ve blogunuza link verir. yani yazıyı okumak isteyen birisi blogunuzu ziyaret etmek zorundadır.

anasayfada son yazılan blog yazılarını görebilirsiniz.
takip ettiklerim kısmında takip ettiğiniz blogların son yazılarını görebilirsiniz. bir blogu takip etmek için “takip et” e tıklamanız yeterlidir. sitenin asıl işlevi bu takip ettiklerim kısmı.
bloglar kısmında ise blogların listesini bulabilirsiniz. bloglara yorum yapabilir, yazılarını görüntüleyebilir ve takip edebilirsiniz.

hayran sayfaları kısmında hayran sayfalarının listesini bulabilirsiniz.
duyurular kısmında duyuruları takip edebilirsiniz.
blog ekle kısmından blogunuzu bloganya.com’a ekleyebilirsiniz.
hayran sayfası ekle kısmından hayran sayfası ekleyebilirsiniz.

Sürekli ve kaliteli içerik üretmek için 6 yol

admin | 02 August 2010 10:06

Blogunuz için içerik üretmek sizi zorluyor mu? İlgi çekici bir konu bulmak sizin için çok mu zor? Eğer öyleyse bu yazıdaki 6 yol sayesinde büyük yol katedebilirsiniz.

Zamanım yok anlayışını kırın!
Birçok blogger, zamanı olmadığından ve söz yerindeyse başını bile kaşıyamadığından yakınır. Ama eğer isterseniz kendi zamanınızı üretebilirsiniz. Sonuçta blog, bir pazarlama aracıdır. Bu nedenle günde en az 30 dakika blogunuzla ilgilenmeniz tavsiye edilir. bu sayı ilk bakışta ürkütücü gelebilir ama inanın bunun getirileri, götürülerinden daha fazla olacak. elbette bunu gerçekleştirmek pek de kolay değil, ama aşağıdaki 6 tavsiyeyle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

#1: bir içerik/güncelleme takvimi oluşturun
içerik takvimi oluşturmak için 2 yöntem var. Biri, günün en verimli zamanlarında bloglamaktır. En çok hangi vakitler sizin için ilham kaynağıysa o vakitlerde içerik üretin. birçok uzman günün en verimli saatlerinin sabah olduğunu söyler ama bu değişkenlik gösterebilir.

ikincisi ise şu: hızlı bir arama motoru indeksi için güncelleme şart olduğundan, haftada en az 2-3 içerik yazmanın önemli olması. bu nedenle Pazartesi – Çarşamba- Cuma günleri sabahları blogunuzu güncelleyin mesela…

daha sonra haftada iki kez sizin blogunuzla aynı kategoriye sahip blogları okuyun, gerekirse yorumlayın. bu gibi pozisyonlarda aktif olarak yer almak hem ilham gelmesine hem de blogunuza fazlaca trafik almanızı sağlayacaktır.

Etkili bir blog yazısı nasıl yazılır

marfan46 | 21 May 2010 11:08

Bir konu hakkında oldukça yaratıcı, farklı yada nitelikli bir düşünceniz var ve bu düşüncenizi blogunuzda yazmayı planlıyorsunuz…
Ancak unutmamak gerekir ki düşünce tek başına iş yapmaz o düşünceyi etkili bir şekilde sunmak, zenginleştirmek ve genişletmek gerekir. bunun içinde biraz araştırma yapmak, kaynakları taramak, konuyla ilgili resimleri, videoları yazınıza eklemeniz konunuzun etkisini arttıracaktır. ayrıca konunuzla ilgili farklı bağlantıları eklemekte oldukça etkili olacaktır

Şimdi yazınızın internet gibi dev bir bilgi okyanusunda kaybolmasını önleyecek yöntemlere bir göz atalım.

1. Bir taslak oluşturun

Harika bir fikriniz var! Blogunuz açtınız ve içinizden geldiği gibi yazmaya başladınız… Bu çok büyük bir hata olacaktır. Bunun yerine şu yolu takip edebilirsiniz. Fikriniz üzerinde biraz daha düşünün. fikriniz harika olabilir ancak bu fikir blogunuzun yapısına uygun mu? Eğer blogunuzun yapısına uygun olduğuna karar verdiyseniz şimdi taslağınızı oluşturun ve yazınız bir bütün olarak kafanızda canlandırın.

İnternette Bir Butik Yayınevi

sramana | 21 May 2009 11:06

Notos Kitap , eleştirmen Semih Gümüş tarafından kurulmuş butik bir yayınevi. Semih Gümüş, aynı zamanda bu yayıneviyle birlikte eski adı Notos Öykü olan Notos dergisini de yayımlamaya başladı.

Bu butik yayınevinin ve bu edebiyat tasarısının en büyük farkı, yayınevinin bütün çalışmalarının bir yayıncılık bloğu ile en başından beri okurların ve edebiyat meraklılarının gözü önünde gerçekleşmesi. Notos Blog ile Türk yayıncılığı ilk ve şimdilik tek yayıncılık bloğuna kavuştu. Gerek Notos Blog‘un barındırdığı tartışmalarla gerekse notos kitap‘ın butik yayıncılık anlayışıyla şimdiden yeni bir yayıncılık deneyimi kazanmışa benziyoruz.

Blog Yazarken Sormamiz Gereken 13 Soru

volongoto | 01 February 2008 12:29

Darren Rowse, unlu blogu Problogger‘da blogunuzda bir yazi yayinlamadan once sormaniz gereken 13 soru listelemis. Genel gecer dogrulari ifade etmekle birlikte bu derli toplu listeyi cevirip paylasmak istedim.

  1. Bu yazinin ana temasi neydi ve ben bunu yeterince acik bicim de ifade edebildim mi?
  2. Bu yaziyi okuyanlardan ne yapmalarini istiyorum? Yazi onlari bu eyleme yonlendiriyor mu?
  3. Yazdigim sey yararli bir sey mi?
  4. Yazdigim sey ozgun mu? (Belki essiz mi diye de cevrilebilir.)
  5. Yazdigim sey beni blogumun hedeflerine yaklastirdi mi, yoksa onlardan uzaklastirdi mi?
  6. Kullandigim baslik insanlarin ilgisini yaziya cekmek icin uygun mu?
  7. Yazim ve dilbilgisi kurallarina uymus muyum?
  8. Yazdiklarimi daha ozlu bicimde ifade edebilir miydim?
  9. Yararlandigim ve ilham aldigim kaynaklari olmasi gerektigi gibi belirttim mi?
  10. Daha once yazdiklarimdan bu yaziyla ilgili olup bu yazidan link verebilecegim bir sey var mi? Daha once baskasinin yazdigi ilgili bir seye link verebilir miyim?
  11. Bu yazida okurlarin katkida bulunacagi alanlar biraktim mi? Onlari katkida bulunmalari icin davet ettim mi?
  12. Insanlar bu konu hakkinda Google aramasi yaparken hangi anahtar sozcukleri kullanirlar? Yazimi buna gore optimize ettim mi?
  13. Bu yaziyi, konuyu biraz daha acip genisleten baska bir yaziyla nasil destekleyebilirim (surdurebilirim)?

Belki hicbirini ilk kez duymuyoruz, ama bu liste her blog yazarinin ciktisini alip duvarina yapistirmasi gereken cinsten.