bildirgec.org

ape hakkında tüm yazılar

iriver n15 jewel

schizophrenia13 | 12 March 2010 10:25

iriver n15 jewel
iriver n15 jewel

iriver’ın kulaklıkla bütünleşik bir şekilde gelen yeni portatif müzik çaları n15 jewel, 2gb ve 4gb olmak üzere iki farklı kapasiteyle satılacak. ses kayıt yetisine de sahip n15 jewel, usb yoluyla 3 saatte şarj olurken 15 saat çalışma süresine sahip.

iriver n15 jewel
iriver n15 jewel

bazı özellikleri:

Xrecode ve WinLAME: ücretsiz ses dönüştürücüleri

wanadooo | 13 May 2009 13:58

WinLAME, windows platformunda çalışan ses dönüştürme (biçimleme) işlemini hızlı ve kolayca yapabilen; ücretsiz ve açık kaynak koda sahip bir uygulama. (ekran görüntüleri) çok eskiden beri var olan program yeni güncellendi ve zaman zaman sorun çıkartabiliyor. Diğer program ise Xrecode. yaptığı iş tıpkı winLame gibi. ek olarak daha fazla ses formatını (MP3, WMA, OGG, APE, FLAC, WavPACK, AAC, ALAC, WAV) destekliyor ve türkçe dil desteği de mevcut. dosyaları tek tek dönüştürebildiğiniz gibi bir dosya formatını aynı anda çoklu dosya formatlarına da dönüştürebiliyorsunuz. diğer bir alternatif ise dbpoweramp.

Cue Sheet Kullanarak Müzik Dosyası Parçalama

volongoto | 23 January 2008 12:02

teker teker parçalar (track) biçiminde değil de bütün bir albüm olarak kodlanmış (encode) albümleri sonradan teker teker mp3’lere çevirmek bazen bir külfet olabiliyor. bunun için internet’te çeşitli yöntemlerden söz ediliyor. çoğu çok sayıda manuel süreç içeren bu yöntemleri çekici bulmayanlar için cue sheet kullanarak parçalama iyi bir alternatif oluşturuyor. adım adım bu parçalama işlemini inceleyelim…

kimi zaman cue sheet‘ler elimizdeki müzik dosyasıyla birlikte gelir, çünkü böyle bütün albüm dosyaları genellikle daha sonradan tekrar CD’ye yazılarak kullanılabilmeleri için kayıpsız (lossless) formatlara çevrilmişlerdir. eğer elinizdeki albüme ait cue sheet albüm dosyasıyla birlikte gelmemişse Internet’ten bulmanız gerekiyor demektir. Bunun için kullanılabilecek en kapsamlı arama motoru FreeDB veri tabanını arayıp işleyen Cue Sheet Heaven. Ne yazık ki bu kaynaktaki arama sonuçları (FreeDB’nin arama motoru pek başarılı olmadığı için) her zaman istediğiniz kadar rafine olamıyor. Bir de üstüne başka bir sitenin arama sonuçlarını kullanması eklenince site oldukça yavaş çalışıyor denebilir. Cue Sheet Heaven’ın çalışma esası basit: FreeDB‘de albümlerle ilgili girilmiş bulunan verileri işleyerek cue sheet formatına çeviriyor. Böylelikle eğer elinizdeki albümle ilgili cue sheet‘i bulabilmişseniz bundan sonrası oldukça kolay.