Outlook 2010’da elektronik posta bildirimini aktifleştirmek için; “Kuralları ve alarmları yönet” (manage rules & alerts) seçeneği ile

Manage rules & alerts.
Manage rules & alerts.

shihirbazımızı başlatıyoruz.

New rule...
New rule…

Açılmış olan kurallar ve uyarılar (Rules and alerts) penceremizde “Yeni kural” (New rule…)’ı tıklıyoruz. Bu pencerede “Apply rule on messages I receive” diyerek sihibazımıza devam edeceğiz.

Apply rule...
Apply rule…

“Next” tuşumuz ile açtığımız takip eden pencerede “Belirtilen hesap yoluyla – through the specified account” ‘ın yanını işaretliyerek alt bölümde yer alan “specified” linkine tıklayarak kullanıyor olduğumuz hesap ismini seçiyoruz.

through the...
through the…
account
account

Sonraki penceremizde listenin altından üç seçeneği birden işareliyoruz, bunlar “play a sound” “display a specified message in the New Item Alert window” ve “display a desktop alert” ‘dir.

Mesaj ve ses penceresi
Mesaj ve ses penceresi

İlk seçenek masaüstünde kapatılıncaya kadar kalacak ve alınan postaların listelendiği bir uayarı penceresi iken diğeri ekranın sağ altında kısıtlı bir süre kalacak uyarı pencereciğidir. İşretli bölümden, uyarı penceremize kendimiz bir yazı ekleyebiliyoruz. (Mesajın var… vb.)

Ses seçimi
Ses seçimi

“a sound” linkine tıklayarakta bilgisayarımızdan bir ses dosyası seçmeliyiz. Anlatılanlardan sonra sihirbaz pencerelerimizi kapatabiliriz. Ses ve görüntü ile kendisini illa ki fark ettiren ve bir “elektronik postayı fark edemedim” diyemeceğiniz uyarımız aşağıdadır.

Sonuç
Sonuç