benim şehrim oyunu
benim şehrim oyunu

Benim Şehrim oyunu, (my city life) son zamanlarda en çok oynanan Facebook oyunlarından biri. Benim şehrim oyununun amacı; evler, apartmanlar, yollar, enerji santralleri, banka, itfaiye, karakol, kolej, hastane, müze, tiyatro, parklar satın alıp, hem güzel bir şehir oluşturmak hem de kurduğunuz bu binalardan, jetonlar, deneyimler ve krediler kazanmak ve şehrinizi büyütmek.Benim şehrim oyununa ilk defa giriş yaptığınızda birkaç evi ve bir enerji santralini vergileri toplamak üzere hazır buluyorsunuz.Topladığınız vergilerle yeni binalar kuruyorsunuz ve oyun böylece sürüp gidiyor.

benim şehrim oyunu
benim şehrim oyunu

Benim Şehrim oyununu zevkli kılan şey; istediğiniz binaları kurmak için başka binaları kurmak zorunda kalmanız. Çünkü binalarda, eğlence, siyaset, halk, enerji, ulaşım, turizm, kirlilik, suç ve şöhret istatistiklerini artırıcı veya azaltıcı değerler bulunuyor. Bu değerlerin aşılması durumunda, değerlere etki eden diğer binalardan birini kurulması isteniyor. Örneğin; küçük ev kurmak için, enerjiye ve ulaşıma ihtiyacınız var. Enerji ve ulaşım kazanmak için, enerji santrali ve yol yapmanız gerekiyor. Enerji santrali kirlilik oranını arttırdığı için, kirliliği azaltmak için park yapmalısınız…Bir başka örnek banka… Banka kurmak için; enerjiye, halka ve ulaşıma ihtiyacınız var. Jeneratör kurdunuz ve yolları yaptınız ancak banka suç oranına da etki ediyor. Suç oranını azaltmak için belediye binası veya hastane yapmalısınız…
Bazen (daha çok ileri seviyelerde) bir bina yapabilmek için 7-8 bina yapmanız gerekebiliyor.Gelelim “”oyunun hileleri””ne. Aslında oyunun bir hilesi yok. Hile yapmayı gerektiren bir durumda yok. oyunda önemli olan jetonlarınızın fazla olması. Fazladan jeton kazanmak için de yapabilecekleriniz ise şunlar:* Oyuna ilk başladığınızda alabildiğiniz kadar küçük ev satın alın. Yeni başlayanlar için küçük ev kurmak; ucuz olması, kurarken çok deneyim vermesi, -ki bu deneyimler sizi ilk gün en az 7. seviyeye kadar getirecektir- ilk vergi toplamada (3 saatte) maliyetinden daha fazla jeton kazanması bakımından faydalıdır.
* Çok fazla banka kurmayın. ilk seviyelerde bankanın getirisi çok iyi olmasına rağmen suç oranını çok arttırdığı için hareket alanınız kısıtlanır.* Arkadaşlarınızdan gelen hediyelerin fazla olanlarını satın.* Arkadaşlarınızdan banka ve küçük park göndermelerini isteyin. Çünkü hediyeler arasında satış fiyatı en yüksek olan bunlar. Gelen hediyeleri kullanmak zorunda değilsiniz dilerseniz kullanmadan satıp jetona dönüştürebilirsiniz.* Arkadaşlarından şehrinizdeki binalarda çalışmalarını isteyin. işçi çalışan binalardan daha fazla vergi toplanır.* Oyuna giriş yaparken arkadaşlarınızın yayınladığı bildirilerden giriş yapın. Böylece jeton ve deneyim kazanabilirsiniz.* Zorunlu olmadıkça binalarınızı satmayın.* Seviyeniz ilerledikçe şehrinizdeki binaları, etkisi daha fazla olanlarla değiştirin. Örneğin; jeneratör ve enerji santrali, her ikisi de enerji sağlayan, öte yandan kirlilik oranını artıran binalar. İkisinin enerjisini, kirliliğini ve şehrinizde kapladığı yeri oranladığınızda, jeneratörleri satıp, enerji santrali kurmak daha mantıklı olacaktır. Aynı şey yol ve otobüs terminali, Otobüs terminali ve hava alanı, sera ve park, küçük evler ve apartmanlar… için de söz konusudur.Son günlerde oyuna yeni eklenen bir özellik de oyunda yangın çıkması. Binalarınızdan biri yanıyor ve yangını söndürmedikçe bu binadan vergi toplayamıyorsunuz. Yangını söndürmek için, binanızın yandığını arkadaşlarınıza bildirin. (facebook profiliniznde yayınlayın). Arkadaşlarınız bu bildiriyi tıkladığında binanızdaki yangın sönecektir.iyi eğlenceler dilerim.