Akşamdan kalma zamanlar için öneriler
Çoğumuzun hayatta akşamdan kalma günleri olmuştur diye düşünüyorum. Ne zordur, ne bitmek, geçmek bilmez günlerdir onlar. İşte böyle günlerde hayatı daha kolay kılmak, o akşamdan kalma halden bir an önce kurtulmak için bazı öneriler verilmiş şuradaki yazıda.

** Bol bol su içmek tabii ki hepimizin bildiği en basit ve işe yarar öneri. Suyun limonlu olması ise bonuslu iyileştirici etkisi veriyor, ihmal etmeyin!
** Aşırı alkolden sonra kan şekerimiz düştüğü için doğal şeker içeren meyve suları içmek de öneriler arasında.

Akşamdan kalma zamanlar için öneriler
** Çok fazla içki; vitamin, mineral ve tuzu tükenmiş bir vücut bırakır. A vitamini, demir, potasyum, K vitamini, kalsiyum içeren besinler açısından çok zengin olan kornişon turşusu şiddetle tavsiye ediliyor.
** Mineral açısından zengin ton balığı, eğer mideniz kaldırırsa (!!), sizi kendinize getirecek besinler arasında.
** Eğer kusma, mide bulantısı gibi düşünmesi bile insanı fena yapan durumlar içindeyseniz potasyum oranı en yüksek besinlerden biri olan muz, kahramanınız olabilir.

Akşamdan kalma zamanlar için öneriler
** Akşamdan kalma durumlarda vücudumuz asetaldehit denilen zehirli bir madde üretir. Bu madde baş ağrısı ve mide bulantısının birincil nedenlerinden biri. Arınmak için ise yumurta ve sarımsak tüketmekte fayda var.
** Kepek ekmeği, fasulye, kahverengi pirinç, zencefil, süt, nane çayı, badem, papatya çayı ve ıspanak da çabuk toparlanmanıza yardımcı olacak besinler arasında.