1- Kullandığınız Yazı Tiplerini Sınırlayın
Tamam, “usta tasarımcı” lafı biraz zorlama olabilir. Ama en azından bu yedi kuralı takip ederek “uzman tasarımcı” olabilirsiniz. Bu, nasıl daha iyi bir tasarımcı olabileceğiniz hakkında okuduğunuz blog yazılarının en kısası ve en bilgilendiricisi olacaktır. Lütfen aklınızda bulundurun: bu kurallar KIRILABİLİR… çünkü yasa değiller, sadece benim bir tasarımı bir araya getirirken uyguladığım genel kurallardır.Aşağıdaki kuralları izlediğinizde sanatsal mükemmelliğe giden yoldasınız demektir:Kural Bir: Yazı tiplerini sınırlayın. İyi bir tasarımı bir araya getirmenin büyük bir kısmı, gördüğünüz gibi, görünüşün birbiriyle tutarlı olmasıdır. Tutarlı bir görünümü elde etmenin en iyi yolu tasarımını kullandığınız bir kaç motifle (temalar) sınırlamanızdır. Seçtiğiniz yazı tipleri sınırlamak isteyeceğiniz ilk değişkendir. Ben genellikle tasarım başına 2 yazı tipi seçerim.İlk yazı tipi süslü veya sanatsal olabilir. Bu yazı tipi tasarımınıza biraz karakter, kişilik ve kabiliyet kazandırmak için kullanılır. Tasarımın ruh halini belirleyen bu yazı tipidir. Bir kızın partisi için fırıl fırıl dönen eğlencelik bir yazı tipi mi, yoksa bir rock grubu için kötülük dolu karanlık bir yazı tipi mi? Bu süslü yazı tipini üst kısım için kullanırdım –büyük olan herhangi bir yere, bu yazı tipini kullanırım. Süslü yazı tipi, tasarımın odak noktası olacaktır. Genellikle bu yazı tipini az yerde kullanırsınız ama daha büyük olacağından insanların odaklanacağı ve ilk göreceği şey bu olacaktır.İkinci yazı tipi çok basit olmalıdır. Bu ikincil yazı tipini izleyici fark etmemelidir bile. Bu ikinci yazı tipi, çok kolayca okunabilir olmalıdır. Tasarımda yaygın olan metinlerde kullanılacak genel yazı tipi bu olacaktır. Açıkça, yaygın metinlerde artsitik yazı tiplerini okumak çok zor olacağından bu ikinci yazı tipinin amacı, sadece işlevsellikten ibaret olmalıdır.İşte bir tasarımda kullanılan uygun yazı tiplerine örnek. Gördüğünüz gibi, burada sadece iki yazı tipi kullanıldı. Süslü yazı tipi, üst kısım için ve basit yazı tipi de genel metin için. Temiz ve tutarlı görünüyor.

solda:
solda: “basit yazı tipi” / sağda: “süslü yazı tipi”

Burada da yazı tiplerinin kötü kullanımı söz konusu. Bu durumda, bir çok süslü yazı tipip kullandım. Sadece tasarımı tutarsız gösteriyor. Alt kısım, ana başlıkla uyuşmuyor bile.

solda:
solda: “basit yazı tipi” / sağda: “çok fazla süslü yazı tipi”

Bir tasarımda çok fazla yazı tipi kullanmak en büyük hatadır. Broşüründe 8 farklı yazı tipi kullanan birinden daha kötü görünen bir şey yoktur. Daha da kötüsü genel metinleriniz için çok süslü bir yazı tipi kullanmanızdır. İşte yazı tiplerinin en kötü nasıl kullanılabileceğine dair bir örnek:

solda:
solda: “yazı tipleri genel metin için fazla süslü” / sağda: “çok fazla süslü yazı tipi”

Sizi göndermeden önce son bir düşünce. Eğer süslü yazı tipiniz modern veya çağdaş görünüyorsa, o halde basit yazı tipiniz bir sans-serif yazı tipi olmalıdır. Eğer süslü yazı tipiniz eski moda görünüyorsa, o zaman ikincil yazı tipi olarak serif kullanın.Yazar: BillkaynakNot: Yazar bu yazıyı okuyucunun ilgisini çekecek mi diye yazmış, ben de aynı amaçla çevirdim. eğer ilginizi çekerse bu henüz tamamlanmamış yazı dizisinin devamı olan ve bu yazıdan çok daha detaylı olan; “Tasarımınıza Derinlik Katın”, “Renklerinizi Sınırlayın” ve “Kontrast, Kontrast, Kontrast” yazılarını çevirebilirim. Şu anda 7 bölümlük yazı dizisinin 5’i yazılmış durumda. Her hafta yenisi yazılıyor.