Bir web sitesine e mail adresiniz verdiğinizde “valla da, billa da spam yapmıcaz!” die güvence veririler ya. İnsanlar küçük sitelere pek güvenmez ama söz konusu herkes tarafından bilinen bir şirket olunca, hiç çekinmeden istenen her şeyi verirler.
Peki büyük şirketler kişisel bilgilerimize gözü gibi bakıyorlar mı??

HAYIR!

Cem Uzan’ın ne tur bir işadamı olduğunu Telsimden (ç)aldığı telefon numaralarını kendi çıkarı için nasıl kullandığını bilmeyen yok.
Peki o bir istisna mı?

HAYIR!

Son zamanlarda “Pamukbank Gerçeği” die bir mail aldınız mı?
Pamukbank’ın BDK’ ya devredilmesini tartışan bu mail, sizlere Karamehmettarafından ulaştırılmıştır. Bu gizemli patronun Pamukbank’da ne dolmalar sardığını bi kenara bırakırsak. Kendi propagandasını yapan bi mailinbenim inboxımda ne işi var? Mail adresimi nereden buldu bu adam?
Dırınınım!! yoksa e-faturacell için verdiğim adresimi mi kullandı? Hem de benim iznim olmadan!!

Adresi, telefon numarasını bırakın isim ve soyadının büyük paralara satıldığı su enformasyon dünyasında. GSM şirketleri annemizin kızlık soyadını, kredi kartı numarasını ve hatta elektrik doğalgaz tesisat numarasını bile saklayabilirler. Eee simdi cep telefonlarının nerede olduğumuzu saptayabildiğini, haftada kaç dakika kiminle ne kadar konuştuğumuz ne kadar elektrik harcadığımız gibi bilgileri de olaya eklersek. Sonuçta milyonlarca kişiye ait müthiş bir bilgi hazinesi ortaya çıkıyor. Kişisel bilgileriniz ve müşteri profiliniz ne kadar çok şirketin ağzının suyunu akıtır bilmem söylememe gerek var mı?

Bu patronlar “İstersem bu bilgileri kendi çıkarım için yada başka şirketlerin reklamı için kullanırım ben! Nolcek kii?” zihniyetindeler.

Ama yasalar var tabi canım bizi koruyolar!!
ni ha ha ha

Uzanın illegelliği almış başını giderken bu konuda Fatih Altaylı dışında kimse bi şey yapmıyo gibi. Onun yaptıkları da pek işe yaramıyo ya. Karamehmet’in yediği haltları da yiyeceği haltlar için referans kabul edersek…

Basımız belada.