Bazen iyi ki varmış dediğimiz şeyler vardır hayatımızda.Ama manevi degerlerden bahsetmiyorum zaten onları sürekli düşünürüz.(iyiki saglıklıyız, iyi ki Allah var, iyi ki Atatürk var vs.)Mesela ben kola için iyiki var diye çok düşünürüm, annem çamaşır makinesi için kızım bilgisayar için söyler aynı cümleyi. Herkesin düşüncesi kişiye göre değişir. Cep telefonuna, televizyona hatta lost dizisine bile bu cümle sık sık kurulur.Ben her zevkçe uyuşmayan kişiler tarafından bile sevilen ulan iyiki varsın denilen ( istisnalar kaideyi bozmaz) bir şey daha biliyorum. Tarhana çorbası. Damak tadı çok uçuk olan kişiler tarafından bile sevilmez mi bu çorba şöyle sıcak sıcak.Burda tarhana çorbasının isminin kökeni, burda da üretimi var.Tarhana bazı yörelerde farklı yapılır mesela Kahramanmaraş tarhanası çok farklıdır.Kastamonu da ise kızılcıklısı, mantarlısı bile vardır.Ülkemiz mutfagının en baba özelliklerinden biridir tarhana çorbası iyiki de vardır.

Tarhana yapılış itibarıyla kolay degil, emek isteyen bir çorbadır. Aslında zor olan çorbayı pişirmek değil tarhanayı yapmak,sermek ve kurutmaktır.

köylüsünden zenginide, dar gelirlisinden turistine kadar içilen, sevilen tarhana çorbası yerine göre çeşitlendirilmiştir. Kıymalı, erişteli,fasülyeli, salçalı, sucuklu, Malatya usülü Maraş usülü, acılı vs. her kılıga girer tarhana.Şimdilerde şartlara uygun olarak organik tarhana da raflarda yerlerini almışlardır.Nuh Ömer ÇETİNAY ise tarhana şiirindeanlatmış söylemek istediklerini.Bu akşam pişirdiğim tarhanayı içmeden evvel bunu yazarak sisinle paylaşmak istedim.