Phone Booth
Phone Booth

Joel Schumacher’ i 2002 tarihli filmi Phone Booth (Telefon Kulübesi) kısa ama etkili bir film olarak tanımlanabilir. Stu Shepard (Colin Farrel) adlı reklamcı, mesleğinde başarılı kendine son derece güvenen etkili bir karakterdir.Yanında asistanıyla yolda ilerlerken cep telefonuyla iş görüşmeleri yapan Shepard, bir kaç iş ayarladıktan sonra özel görüşmelerini yaptığı telefon kulübesine girer. Karısından (Radha Mitchell) habersiz başka bir ilişki yaşadığı Pamela’yla (Katie Holmes) konuşan ve telefonu kapatan Shepard ardından gelen telefon çağrısına cevap verir.Basit bir telefon çağrısının nelere yol açacağını tahmin edemeyen Shepard, telefondaki sesin sahibinin kendisine dürbünlü tüfekle bakan bir katilin olduğunu öğrendiğinde telefon kulübesinden çıkışının kolay olmayacağını anlar.

Phone Booth
Phone Booth

Daha sonra katilin çevredeki kadın satıcısını vurmasıyla olay, Shephard tarafından gerçekleştirildiği sanılıp halk,polis ve medyanında ilgisini çekecek bir hale gelir. Bundan sonra Shepard’ ın kulübeden çıkmak için yapması gerekenler onu fazlasıyla zorlayacaktır.

Phone Booth
Phone Booth

Film, 1996 yılında çekilen New York Üniversitesi öğrencileri kısa filmi End of the Line’ dan uyarlanmıştır. Filmin büyük bir kısmı telefon kulübesi ve çevresinde geçmektedir. Bu kadar kısıtlı mekanda geçmesine rağmen Telefon Kulübesi oldukça sürükleyici, hızlı ve başarılı bir dram gerilim filmidir. Filmi yönetmesi düşünülen Michael Bay, yazar ve prodüktörlerle görüştüğünde ilk sorusu ” Telefon kulübesinden onu nasıl çıkaracağız?” olmuştur. Telefon kulübesindeki sahneler 10 gün içinde çekilmiştir.

Phone Booth
Phone Booth

Filmdeki katilin bizzat kendi isteğiyle, video piyasasına çıkana kadar filmin posterleri ve tanıtımında adı geçmemiştir. Ayrıca katil filmin son anına kadar görünmemesine rağmen sadece sesiyle bile oldukça etkileyici bir performans sergilemiştir. Filmde telefon kulübesinin arkasındaki duvarda yazılı olan ”Who do you think you are?”(Kendini ne sanıyorsun?) yazısıda karaktere yapılan ilginç göndermelerden biridir. Çekimlerde tüm aktörler mikrofon ve kulaklıklarla olduğundan tüm konuşmaları duymaları sağlanarak konsantrasyonları artırılmıştır. Bir ayrıntı olarak filmin gerçek zamanlı çekilen bir film olduğu da söylenebilir. Figüranlar senaryoyu bilmediklerinden çevredekilerin tepkisi genel olarak gerçekçidir. Telefon Kulübesi, etkileyici senaryosu, sürükleyici sahneleri, başarılı oyunculuklarıyla sıkılmadan izlenecek bir film olarak görülebilir.

Phone Booth
Phone Booth
Phone Booth
Phone Booth
Phone Booth
Phone Booth