Düşünün sevgilinizi sizi aldatırken gördünüz ama bir obje,hayvan veya insan’la,3 durumdada vericeğimiz tepkiler aşağı yukarı aynı olacaktır.Yani 3 durumdada farklı tepkiler üretecek beynimiz üstelik hepsi kavramsal olarak aynı amaca hizmet eden(cinsel tatmin)sex seansları hafızamızda farkedip düşünemeyeceğimizi zannetdiğimiz süre içinde şablonlara ve özellikle görsel imgelerele eşleşecek bizde tepki kusacağız!Budurmda bizi biz yapan geçmişimiz bizim yerimize düşünüyor diyebilirmiyiz peki ama o zaman yaratıcılık diye bir kavram var ve bu şablona daha çok bir robot uymazmı?Kanım odurki düşlünce yani tasarım zamandan bile ötededir(yaratıcılık;Herakles,70’s vesaire)Çünkü zaman bir sistemdir ve sistemler kendilerini doğuran bir diğer sisteminde kanıtıdırlar aynı zamanda!Ve unutmayınızki her sistem bir tasarımdır Bilinç sadece insanlara özgü olmayabilir ve tüm bu kaosun içinde söylebilirimki farkında olmak için sizi sarmalayan değer yargılarının üzerine gidin canınız yandığında artık hafızanızın yeniden şekillendiğini görebilirsiniz_sizin hayatınız sizin olsun beyler ve hanımlar Bencillik budur!
yorumlar
Tabi,konu enteresan;düşüncelerimiz mi geleceğimizi şekillendiriyor ? a gelmiş sonuç.Ama arkadaşı kutlarım düşünce üzerine yazdığı için.bir de şunu sormak lazım belki;ilk düşündüğümüz şey neydi bu dünyada ? 1 aylıkken düşündüğümüz neydi ? 1 yaşındayken ? Ve sonra şimdi düşündüklerimize bakalım..Düşüncelerimiz ne yapmış bizi ?
Herşey beyindeki faaliyetler mi sadece. Peki ruh ne oluyor. Çikolata aşka benzer duygular hissettiriyormuş insana. Hissettirsin bakalım. Ama aşkın yerini tutabilirmi? Bence hayır. Geçmiş insana belli şeyleri kazandırır, şartlandırır ama hiçbir zaman geçmişi tamamıyla suçluyamayız. Hiç hırsızlık yapmamış birisi 70 yaşında ilk hırsızlığını yapabilir.
elinize sağlık .ilginç konudur.
wassago, hakan günday, azil adlı kitabında, asil adlı karakteri, sizin yazıda söz ettiğiniz ‘hafıza okuma’ durumuna birebir örnektir..insanların bütün geçmiş bilgilerini, yaşayışlarını, tepkilerini, yaşam biçimlerini, zevklerini herşeyi detaylıca inceleyip, geleceğe yönelik, tahminlerde bulunur..tahminlerin hepsi tutunca, insanları falcı olduğuna inandırır..oysa yaptığı, sıkı bir analiz sonucu, doğru sonuçlar elde etmektir..her insan bunu kendisi için yapabilir..bu insanın kendisini tanımasıdır.
İşte böyle…Keh keh keh