Süper kahramanlık dediğimiz hadisenin 74 yıllık mazisi var. İlk süper kahraman Superman, 1938’de DC Comics tarafından yaratılmış. Sonrasında da bildiğiniz üzere süperlik ve kahramanlık müessesesi almış başını yürümüş. Bugün Marvel ve DC Comics’in yarı hayvan karakterleriyle ekosistem kurabiliyoruz mesela.Bir süredir düşünüyordum; bunca çizgi roman fanatiği varken, Batman filmleri gişe rekorları kırarken nasıl olur da 7 milyar nüfuslu dünyada bir deli çıkıp şu işi hayata geçirmez. Biraz araştırınca fark ettim ki durum hiç de benim sandığım gibi değilmiş.Araştırmamda ilk karşılaştığım deli, veya hayalperest diyeyim en iyisi, Phoenix Jones oldu.

Phoenix, siyah-sarı kostümü ile geceleri gölgelere karışıyor; süperliği kendinden menkul olduğundan cop, biber gazı ve kelepçeden oluşan teçhizatı ile Seattle sokaklarında amansız suçlularla mücadele ediyor. Şuradan kendisinin, kötüler ve birkaç hayat kadını tarafından taşlı sopalı kovalanırken çekilmiş uzunca bir videosunu seyredebilirsiniz. Bu olay esnasında burnu kırıldığından ve vurulmaktan kıl payı kurtulduğundan olsa gerek kendisi kahramanlık işinden malulen emekli olmuş ve suçlularla mücadeleyi polise bıraktığını açıklamış. Ancak Jones’un bu kararı onun izinden kahramanlık yoluna baş koyan diğer onlarcasını yıldıramamış.

Real Life Superhero Project oluşumu altında birleşen kahramanlar sayıları artarak kötülükle mücadelelerine devam ediyorlar. Hepsinin neden süper kahraman olduklarına dair kendi gerekçeleri var.ABD menşeli bu proje diğer ülkelere de sıçramış durumda. Fransa, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Norveç, İngiltere, Kanada, Meksika, Arjantin, Brezilya ülkelerini kötülükten arındıracak en az bir süper kahramana sahipler.Bir gün gelir belki memleketimin romantik insanları arasından bir Tesla Serhat, bir Gölge Çocuk çıkarsa şaşırmayın. Kaldı ki Türk oto sanayisi süper kahraman taşıtı imal etmeye başlayalı yıllar oluyor.