2020 Efsane mi yoksa Gerçek mi?
Her 100 yılda bir gerçekleşen büyük buluşma gerçek mi yoksa bir efsane mi? Bir önceki büyük buluşma 1920 yılında gerçekleşmiş. Kaynaklara göre tam yeri belli olmamakla beraber Akdeniz’in Antalya ili çevresinde gerçekleştiği sanılmaktadır. Son olarak 1920 de Antalya da meydana gelen denizdeki olağan üstü olaylarda bunun doğru olduğunu kanıtlıyor.Bir İtalyan komutanın yazıya aldığı günlüğünde 1920 deki olağan üstü olayı şu şekilde dile almıştır.* Tarih: 11 Mart 1920 Saat: 02.50Sabah hava açıktı bir tek bile bulut yoktu. Tam bir bahar günüydü. Saat 02:00’yi geçinde bulut olmayan gökyüzünde birden bulutlar ortaya çıktı. Durgun deniz birden hırçınlaşmıştı. Karadan denize farklı 7 noktadan vahşi denizi daha da kızdırırcasına kırbaçlıyordu. Gökyüzü de ona destek verircesine hiç durmadan denizi daha da vahşileştiriyordu. Hiçbir zaman böyle bir doğa olayı görmemiştim. Tam 40 gün süren bu olay tüm denizcileri denizden uzak tutmuştu. Denizdekileri de karaya geri vermemek için denizin derinliklerine gömdü.

Burada söz edilen “7 noktadan” sözü Antalya’daki 7 arık diye bilen Akdeniz’e dökülen 7 nehri söylüyor. 40 gün süren yağmurlarda kadı kaçıran yağmurları diye halk arasında söylenmektedir.

Tarihteki bir efsanenin gerçekleşmesine çok az bir zaman kaldı. Bende bu efsaneyi sizlere zaman içinde parça parça anlatmaya çalışacağım. Daha detaylı bilgileri çok kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.