geçen hafta vegasta ki digital camera dünyasını gördükten sonra , bunu rahatlıkla söyleyebilirimki kameralar hiç bu kadar ucuz , küçük , basit ve şimdikilerden daha iyi olmamıştı.Tabiki her yıl yeni modeller üretilmektedir fakat bu teknoloji şu anda zirvede bulunmaktadır.eğer önceden digital kameranız varsa aşağıdaki nedenleri gözden geçirip yeni bir tanesini almalısınız.

1.yüksek çözünürlüklü videoşimdiki çoğu çekimler hd olmuştur.çözünürlüğü 720p hatta 1080p yapmıştır, bu 2 formatta çok fazla detay içermektedir.eğer şu an hd kameranız yoksa ve ilerde sahip olursanız unutmayınki eski anıları anmak daha zevkli ve eğlenceli olacaktır.

2.kameralar sizi olduğunuzdan daha güzel çıkarıyorkamera özellikleri ( yüz algılama gibi) giderek daha fazla karışık olmaktadır.Herkesin de istediği odaklandığı kişinin fotoğrafını çekebilmektir. samsung un yaptığı yeni favori insanlar programında o kişilerin çekim esnasında nerede olduğunu farkedip oraya odaklanmaktadır.

3.yüksek kalite düşük fiyatdaha önceden de mümkün olan dslr esnekliği , şuanda tüm kameralarda bulunmaktadır.fakat bu özellik önceden çok pahalıydı.imaj sabitleme , canlı yayın, otomatik flash ve yüksek çözünürlük sensörleri şu anda tüm cihazlarda bulunmaktadır.

4.kameralar olduklarından daha sağlameğer dijital kamerayı kırarım diye almıyor yada daha önceden bi tane kırıp bi kenara attıysanız şimdi ilgilenmeniz için tam sırası.ciddi bir hasar almadıktan sonra tüm ortama dayanabilecek yeni kameralar piyasaya sürüldü.

5.daha fazla fotoğraf kapasitesiyeni hafıza kartları daha fazla fotoğraf çekebilmeniz için olanak sağlıyor.fakat sizin kamera hala sd ise onu sdhc olarak değiştirebilirsiniz.şu anki en büyük sdhc 32 gb olmaktadır.henüz hiçbir cihazda kullanılmamaktadır.

6.hdmı çıkışışuanda fazla eski analog çıkışlı tv lar kullanılsada hdmı bulunan tv sahibi olmak kameranızla tek bir kablo ile tv ye bağlanmanızı sağlar.daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilrsiniz..