Zaman zaman pek çoğumuz, gerekli programları eksiksiz olan kendi bilgisayarımızın haricinde, farklı bilgisayarlarda da çalışmak durumunda kalabiliyoruz. Örneğin, bir arkadaşımızın yeni bilgisayarına belki daha hala bir antivirüs programı yüklememiş olduğunu farkedebiliyoruz. Kimi zamansa bilgisayarımızdaki yüklü programlar ile çözebileceğimiz işlerimizi, web üzerinden gerçekleştirme isteği duyabiliyoruz. Aşağıda bize farklı konularda faydası dokunabilecek, pratiklik sağlayabilecek 101 adet web sitesi içinde öne çıkanlardan bahsetmeye çalışacağım. Bu 101 adet sitenin listesine ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.1) screenr.com: Bir screen capture (ekran yakalama) programı gibi çalışan flash uygulaması ile masaüstümüzdeki çalışmayı 5 dakikalık bir film olarak kaydederek youtube’a aktarmamızı sağlıyor.2) copypastecharacter.com: Bazen yoğunluk veya yorgunluktan klavyede her zaman kullandığımız tuş kombinasyonunu hatırlamayabiliyoruz. Bu siteye girdiğimizde karşımıza çıkan tablodaki herhangi bir karakterin üzerine bir kez tıkladığımızda kopyalamış oluyoruz. Ardından Notepad veya Word gibi bir programa Ctrl+V (yapıştır) komutu ile seçtiğimiz karakteri alabiliyoruz.

3) iconfinder.com: Çeşitli boyut ve formatlarda ikonları bularak bilgisayarımıza indirebiliyoruz. Fakat seçtiğimiz ikonu kullanmadan önce info butonuna tıklayarak lisans durumunu öğrenmemizde fayda var.4) woorank.com: Bir web sitesi hakkında bilgi almak istiyorsak adresini yazıp yandaki butonlara tıklamamız yeterli oluyor.5) virustotal.com: Virüslü olabileceğinden şüphelendiğimiz bir dosyayı veya salgırgan olarak tabir edilecek bir web sitesini analiz edebileceğimiz oldukça popüler bir uygulama.

6) mywot.com: Kullanıcılara güvenli siteler hakkında bilgi verebilen bir firefox eklentisi.7) tubemogul.com: Aynı anda birden fazla video paylaşım sitesine upload yapabilmeye yardımcı olan bir web sitesi.8) scr.im: e-mail adreslerinizi kısaltarak spamlardan koruyor. facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde veya forumlarda e-mail adresinizi daha güvenli olarak paylaşabiliyorsunuz.

9) whatfontis.com: Yüklediğimiz bir imajdaki (webden bulunan bir resim veya taranmış bir resim) yazı karakterinin ismini bulmamıza yardımcı oluyor. Grafik tasarımcılar için faydalı bir site.10) fontsquirrel.com: Yine yazı karakterleriyle haşır neşir olmayı sevenler için bir site. Ücretsiz (free) olarak çeşitli fontları bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.11) regex.info/exif.cgi: Web üzerindeki veya bilgisayarınızdaki herhangi bir fotoğraf hakkındaki tüm bilgilere ulaşabileceğiniz bir site.12) tineye.com: Bir fotoğrafın internette hangi sitelerde kullanıldığı hakkında bilgi veren bir site.13) iwantmyname.com: Webmasterlar için domain ismi aramaya yardımcı olan bir uygulama.14) tabbloid.com: Özet akışlarınızı kişisel bir dergiye dönüştürebileceğiniz Türkçe bir uygulama içeriyor.15) join.me: Ekranınızdakileri web üzerinde bir başkasıyla paylaşmanıza yardımcı oluyor. Eğitimciler için faydası olabilecek bir uygulama.

16) wetransfer.com: Online olarak 2GB’a kadar dosya yükleyerek paylaşabileceğiniz bir alternatif.17) typewith.me: Web üzerinden aynı döküman üzerinde birden fazla kişinin yazı yazabileceği bir uygulama sunuyor. Bir nevi konferans yazışma olarak adlandırılabilir.18) whichdateworks.com: Unutkan biriyseniz iş planınızı bu site sayesinde yapabiliyorsunuz.19) similarsites.com: Beğendiğiniz ve sürekli ziyaret ettiğiniz sitelerin benzerlerini bulmaya yarayan bir uygulama içeriyor. Araştırma yapmayı sevenler için faydalı bir alternatif.20) kuler.adobe.com: Tasarımcılar için renk fikirleri verebilen bir site.

21) pdfescape.com: Siteye üye olduktan sonra PDF belgeleriniz üzerinde değişiklik yapabileceğiniz bir uygulama sunuyor.22) sendoid.com: Dosyalarınızı herhangi bir server’a yüklemeksizin özel olarak paylaşabileceğiniz kullanışlı bir uygulama.23) errorlevelanalysis.com: Web üzerindeki bir fotoğrafın gerçek mi yoksa photoshoplu mu olduğunu analiz eden bir uygulama içeriyor.24) zoom.it: Linkini gireceğiniz fotoğrafı zoomlamanıza yardımcı oluyor.25) wobzip.org: Sıkıştırılmış dosyaları (100 MB’a kadar) web browserınız üzerinden açmanıza yardımcı olan bir uygulama.

26) vocaroo.com: Bilgisayarınızdan sesinizi kaydedip arkadaşınıza e-mail ile gönderebilir, aynı zamanda eğlenebilirsiniz.

27) alertful.com: Unutkan biriyseniz gireceğiniz tarih ve saatte yapmanız gereken işi size e-mail olarak gönderiyor.28) mailvu.com: Sitesine girerek webcam ile video çekip arkadaşlarınıza e-mail olarak gönderebilirsiniz.

29) aviary.com/tools/: Online ses editöründen tutun, imaj editör, vektör editor gibi çok faydalı ve hoş araçlara sahip olan bu siteyi üye olarak kullanabilirsiniz.

30) homestyler.com: 3D oda dizaynı ile uğraşmak isteyenler için.31) dabbleboard.com/draw: Bilgisayarında sanal bir kara tahta olsun isteyenler için güzel bir uygulama. Çocuğunuz resim çizebilir. Ayrıca resimli anlatım yapanların işine de yarayabilir.32) sumopaint.com/app/: Photoshop olmayan bir bilgisayarda basit bazı işlemler yapabileceğiniz, layer (katman) desteği de olan kullanışlı bir uygulama.