bildirgec.org

tiviti

11 yıl önce üye olmuş, 40 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Farklı Tarayıcılar için Test

tiviti | 06 October 2009 15:40

Farklı tarayıcılarda farklı görüntü almamızdan dolayı web tasarımcılarının derdine çözüm yüzlerce yazı yazılmış çoğunuzda okumuşsunuzdur. Bu farklılıkları css ile çözmek için uğraşmadan önce neyin yanlış gittiğini görmenin de kolay olmadığı bir gerçek. Bilgisayarınıza, Firefox, Opera, Chrome yükleyebilirsiniz ancak internet explorer size tek bir seçim sunuyor. Son sürümü ie8 ile “compatibility view” seçeneği getirsede ie6 için bir çözümü yok. Multiple ies adında eski bir program ise tam olarak isteklerinize çözüm olmuyor. Örneğin ie6 için harici olarak ayrı olarak hazırladığınız css’inizi
kesinlikle kaale almıyor. Bu durumda tek şansınız virtual pc uygulamalarına başvurmak. Ya da browsershots.org’a başvurabilirsiniz ancak ben bugüne kadar hiç memnun kalmadım. Bu konuda bir çözüm ararken google sağolsun beni adobe’nin browserlab‘ından haberdar etti.
Daha önce fark etmemişlerin umarım işine yarar.

Olimpiyatlar Hakkında Türkçe Site

tiviti | 23 July 2008 12:32

Selamlar,
Temmuz başında şirketimde çalışmak için 2 stajyer başvuru yapmıştı. Teknik lisede web tasarım üzerine okuyorlarmış. “İyi” dedim. “Buyrun gelin”. İlk verdiğim proje olimpiyatlar hakkında bilgilendirici bir site hazırlamaları idi. Onlara siteyi 3 bölümde tasarlamalarını söyledim: Olimpiyatlar hakkında Genel Bilgi, 2008 Pekin Olimpiyatı hakkında bilgi veren bir bölüm ve Türkiye’nin Olimpiyat tarihi.
İçerik toplamada bir hayli zorlandırlar. Onlara interneti kullanarak ellerinden geldiğince kopya içerik yapmadan yazıları hazırlamalarını söyledim. Ne kadar başarılı oldular kontrol etmedim açıkçası 🙂
Daha sonra photoshop bilgilerini test edip geliştirmeye geldi sıra. Fark edeceğiniz gibi her 3 bölüm için 3 farklı logo tasarladılar. Fena olmadığı kanaatindeyim.
Css olarak okullarında hiç bir şey öğrenmediklerini gördüğümde çok üzüldüm. O konuda biraz kendilerini geliştirmelerini sağlamaya çalıştım. Header, footer, sol menü ve içerik bölümünden oluşacak bir layout nasıl hazırlanır kısaca öğrettim. Daha sonra harici css dosyası ile siteyi nasıl şekillendireceklerini anlattım. En azından bunları öğrenmiş oldular.
Ahh, bir de ” Sonuçta olimpiyat.tv adındaki site ortaya çıktı.
Amacım reklam değildi. Paylaşmak istedim. Stajyerlere mesajı olan varsa, buradan yazabilirler.

cnetturkiye.com açılmış

tiviti | 24 January 2008 08:06

CNET‘i duymayayanız bilmeyeyeniz var mı? (Hani şu 9 ülkede yayında olup 60 milyondan fazla kişiye ulaşan teknoloji haber sitesimsi şey) Sanırım yok! Peki cnetturkiye.com diye bir site kurulduğundan haberiniz var mı? Benim az önce oldu, bildireyim istedim.

Mynet kendisi bir şey üretemediği için satın almalarından sonra şimdi de yabancı kaynakları nasıl türkçeleştiririm diye düşünmüş olacak ki, Türkiye yayın haklarını alı vermiş. Kurulan kadro Amerikadan yazılan içerikleri Türkiye şartlarına uygun hale getirip yayınlayacakmış. Bununla da kalmayıp Türkiye’ye özgü kendi testlerimizi uygulayıp yayınlayacaklarmış. (bu güzel bir gelişme olsa gerek)

Ne diyelim hayırlısı.

DreamHost Bu Sefer Fena Çuvalladı

tiviti | 19 January 2008 08:53

Los Angles’da yer alan hosting ve domain sağlayıcısı DreamHost, 15 Ocak’ta yaşadığı fatura hatasını telafi etmek için uğraşıyor. Fatura raporunda “7.500.000” milyon doları gören firma yetkilileri, hatanın ortadan kaldırılması için her şeyi yaptılar. Blog’larında yaptıkları açıklamalarla, paniği bastırmaya çalışıp, müşterilerinden özür dilemişler. Status sayfalarında ise belkide bir wordpress yorum rekoru kırılmış durumda.
Şirket, yılbaşında, kontrol sunucularını kuvvetlendirme çalışmalarına başlamış. Daha sonra şirket yetkilileri, günlük kredi kartı ödemelerinin yeni yılda oldukça düşük olduğunu fark etmişler ve kuvvetlendirme çalışmalarının başladığı zamana dek olan, fatura servisini yeniden çalıştırmışlar. Bunun güvenli olduğunu ve herhangi bir zamanda çalıştırılabileceğini düşünmüşler.
Daha sonra, tüm makinelerin değil de bazılarının (güncellenmiş olanların) hata verdiğini anlamışlar. Sonuçta her şeyi düzeltmişler ve hatanın ortadan kalktığını düşünmüşler. Fakat sonra, bu fatura servislerini yeniden çalıştırdıklarında, bazı kişilerden iki kez ödeme aldıklarını fark etmişler.
Normalde otomatik olarak çalışan makineyi el ile çalıştırmışlar: 2008-01-14, 2008-01-13, 2008-01-12, 2008-01-11, 2008-01-10, 2008-01-09, 2008-01-08, 2008-01-07, 2008-01-06, 2008-01-05, 2008-01-04, 2008-01-03, 2008-01-02, ve 2008-01-01 tarihleri için.
Daha sonra, 2008-12-31, 2008-12-30, 2008-12-29, 2008-12-28, 2008-12-27, 2008-12-26, ve 2008-12-25 için…
Tabi daha 2008 yılına yeni girdiğimiz için, yukarıdaki günleri henüz yaşamamış olduğumuzu atlamışlar. Yani, bu tarihler 2008 değil, 2007 olmalıymış. Böylece tüm müşteriler daha yaşanmamış 11.5 ay için ödeme yapmış olmuşlar
Şirket, geçen 10 yılda böyle bir sonuçla asla karşılaşmamış.

2007’nin en iyi ve en kötü reklam kampanyaları

tiviti | 08 January 2008 23:50

Madem işimiz reklam, madem 2007 bitti ve herkes bir liste hazırlayıp duruyor, ben de işin kolayına kaçıp şu kaynağı sizlere sunayım dedim.

2007’nin En İyi ve En Kötü Reklam Kampanyaları
Her yıl olduğu gibi bu yıl da reklam şirketleri ve reklam verenler farklılık yaratmak için uğraştılar. Bazıları bu farklılık yaratma sürecini başarıyla tamamlayıp, büyük kar elde ettiler; bazıları ise yaptıkları hatalardan dolayı, büyük başarısızlıklar yaşadılar. İşte 2007’nin en iyi ve en kötü reklam kampanyaları:

Google Pagerank Güncelleme

tiviti | 31 October 2007 14:44

Bu aralar, birçok blog’da PageRank güncellemelerinden bahsediliyor. Esasında uzun süredir bahsediliyordu çünkü neredeyse sistemli bir şekilde her 3 ayda bir google toolbar’ların pagerank gösterimleri güncellenirdi ve bu 2007 bahar aylarından beri güncellenmiyordu. 2007 yaz aylarında Seo ile ilgilenen ilgilenmeyen herkes “pagerank ha güncellendi ha güncellenecek” diye konuşup duruyordu. Hatta google gerçekten de ufak değişimler yaptı bu konuda ama global bir toolbar pagerank değer değişimi olmadı.

Adobe Programlarının Web’e Geçişi

tiviti | 27 October 2007 09:02

Adobe, tüm programlarını bir paket sistem olarak sunmaktansa, bir web hizmeti olarak sunmayı planlıyor. Fakat aboneliklerden ve reklamlardan para kazanma süreci 10 yıl alabilir.
Grafik ve web programları sunan lider firma Adobe, gelirinin büyük bir kısmını paket program satışlarından sağlıyor. Fakat şirketin şu anda, bazı uygulamaları online hizmet olarak sunmak gibi bir fikri var.
Adobe yöneticisi Bruce Chizen: “Masaüstünden program kullanmak şu anda birçok müşterimizin tercihi fakat bu zamanla değişecek. Masaüstü, uygulamaları yürütebilmek için oldukça güçlü. İnternet bağlantıları gün geçtikçe hızlandığı halde, kısa vadede bazı limitlere getirilecektir.” diyor.
Chizen’a, programların internet ortamından sunumunun ne kadar süreceği ile ilgili bir soru sorulmuş. Chizen bu sürenin yaklaşık 10 yıl olduğunu söylemiş.
Microsoft’un da dahil olduğu diğer program üreticileri Adobe’un en büyük rakipleri. Adobe bu konuda rekabet avantajı sağlayan uygulamalarını web üzerinden dağıtmalı ve yıllarca kutuda program sattıktan sonra yeni bir iş modeline geçiş yapmalı.
Chizen, Acrobat ya da Photoshop gibi programların kullanıcılarının, işlerine yarayacak araçları kullanmak için, ciddi yoğunlukta reklamlar görmek yerine, abonelik ücreti ödemeyi tercih edeceklerini düşünüyor.
Kaynak

Url Manyaklığı

tiviti | 19 October 2007 10:33

Google webmaster tool’da sitelerime verilmiş linklere bakarken garip bazı linkler gördüm. &ref=blabla.com gibi linklerdi. Ya da örnek vermek gerekirse http://arsiv.pilli.com/?ref=salaksuluk.com yazınca bile site açılıyor. Bunun gibi linkler işte. Bu bir şekilde bir htaccess bug’ı mıdır nedir bilemiyorum. Belki de anlatmaya çalıştığım şey en iyi şu şekilde gözükebilir.
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1T4GGLF_trTR212TR212&q=ahukozmetik.com&meta=

Şimdi bu ahukozmetik gibi bir sürü site var bu işe kalkışan. Anlaşılan otomatik bir script kullanıyorlar. Amaçları nedir bilemiyorum ama google webmaster tool bu tarz linkleri link olarak algılıyor..

Bu durumda nedir bu şimdi?

Shared Stuff

tiviti | 24 September 2007 12:34

Google Shared Stuff adında yeni bir hizmet sundu. Arkadaşlarınızla ve tüm dünya ile ilginizi çeken linkleri paylaşmanızı sağlıyor. Bu hizmetten yararlanabilmeniz için tarayıcınızın link çubuğuna bookmarklet eklemeniz gerekiyor. (Kutucuğa sağ tuş ile basıp favorilerinizden links ya da bağlantılar yazan kısıma ekleyeceksiniz) Az buçuk daha ayırıntılı bilgi

del.icio.us, furl, Facebook, Social Poster gibi sitelerde aynı anda linkleri ekleyebilirsiniz.

KnightOnelineWorld Oyun Festivali

tiviti | 28 August 2007 14:46

knight online festival
knight online festival

24 Ağustos – 31 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de en çok tercih edilen mmorpg oyunu Knight Online için festival var.
29,3031 Ağustos tarihlerinde server savaşları için millet birbirini yiyecek. Kayıtlar başlamış:

Server Savaslari icin kayitlar baslamistir! Lutfen Power Up Store’a girin ve bu savaslarda yer almak icin “register” tusuna tiklayin! Yogun talep nedeniyle su an sadece yuksek levelli oyuncularimizi kayit yapabilir ve savasa girebilirler. 60+ = Ronark/Girakon, 70+ = (all other servers). Sizi bu ozel savasta gormekten buyuk mutluluk duyacagiz!

-Knight Online Ekibi