bildirgec.org

taninmayan-94903

11 yıl önce üye olmuş, 12 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Google’ı çinçin’de kalaşnikofla kovaladılar

taninmayan-94903 | 23 September 2007 06:44

Bu gün habertürk.com da rutin haberleri okurken gözüme çarpan şu haber beni oldukça şaşırttı, hatta gülmekten kendimi alamadım.

Google Ankara  Çinçin'e giremedi!
Google Ankara Çinçin’e giremedi!

İnanılmaz olay Ankara’nın namı değer çinçin mahallesinde geçiyor. Bizim bu Google cılar digital haritaları için Türkiye’de il il mahalle mahalle dolaşırken yolları çinçin mahallesine düşüyor. Oraya gittiklerinde arkalarında kalaşnikoflu bir amcamı görünce tırsıyorlar ve bütün Türkiye bu Google’ın haritasında yer alırken çinçin mahallesi yer almıyor :).

Davetiye basmak için makina

taninmayan-94903 | 08 September 2007 10:09

Ben yeni faliyete geçireceğim online davetiye tasarama sitesinde, kullanıcıların tasarladıkları davetiyeleri basabileceğim gelişmiş bir yazıcı arayışındayım. Basit tasarımları basabileceğim çeşitli kağıt kalınlıklarını yazabilen bir makina arıyorum, bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?
Aradığım yazıcı çok büyük ölçekli bir makina değil, basit olabilir ama işimizi görmeli.

Sitemdeki ilanları kendi sitesine kopyalıyor

taninmayan-94903 | 31 August 2007 14:03

Merhabalar arkadaşlar. Benim bir ilan sitem var. Sitemdeki ilanları 10 – 15 günde bir otomatik bir sicrip kullandığını sanıyorum bir site çekiyor yani çalıyor.
Şimdi bir kaç arkadaşıma danıştım onlar php parser gibi garip garip şeyler dedi işte değerleri değiştir falan gibi ama pek anlayamadım.

sitemin kopyalanmasını engellemek için ne yapabilirim?

Bu blog için en iyi zemin

taninmayan-94903 | 31 July 2007 18:15

Sürekli güncellenen içeriği ile okurların yarısından fazlasının arama motorlarından geldiği göz önünde bulundurulursa bu blog için en iyi zemin rengi ne olmalıdır? Beyaz mı? Siyah mı?
Ayrıca tema önerilerinizi merak ediyorum.
Şimdiden teşekürler.

Dünyanın en pahalı interneti

taninmayan-94903 | 31 July 2007 13:12

Türkiyede ADSL fiyatları bildiğiniz gibi hep eleştirirlir ve dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz vah vah diye hayıflanılır. Bunun doğru olmadığını bir ülkede 1.5 Mbit/s’lik sınırsız internetin fiyatı 3.355 Dolar olduğunu şu siteden öğrendikten sonra belki Türk telekomu sevmeye başlayabilirsiniz kim bilir.

işte inanılmaz rakamlar

Yer: Kazakistan.
İnternet hızı: 1.5 Mbit/s (Saniyede ortalama 180 Kbyte download edilebilir)
Fiyat: 3.355 Dolar / Ay (Üç bin üç yüz elli beş Dolar)

Bidirgec blogmudur?

taninmayan-94903 | 26 June 2007 06:47

ben bir şey soracağım; şimdi blograzzi diye bir şey çıktı biliyorsunuz bilrirgec efendi de o listede var soru şu bildirgec blogmudur? blograzzi de listelenmesi dogrumudur? bildirgec blog degilse nedir? komunitedir tamamda blogsa eger topluluk blogları kategorisindemidir? Eger öyleyse bilgirgec’e benzer topluluk blogları yani alternatifler rakipler hangi sitelerdir?

Google Doodle Parti izlenimlerim

taninmayan-94903 | 26 May 2007 14:31

Googlebizelogoyapsana projesini açtıkları bir blog aracılığıyla başarılı bir şekilde gerçekleştiren blogcular, bu başarıyı dün gece Google Türkiye ekibininde katıldığı bir parti ile kutladılar. Oradaydım, dün gece orada 100 civarı insan vardı, bir arkadaşın doğum günüydü kutlandı, studio live’ın lcd ekranlarında yapılan logolar gösteriliyordu, sahnede gece ile ilgili bir iki arkadaş konuştu, bizimkilerde “Google bize logo yapsanaaaaa yapsanaaaaa, yapsanaaaaa!” diye tezahuratta bulundular (: biralar efesti, gençlik genelde bira içti. Saçları bob marley abimiz giib olan bir arkadaş elinde renki toplarla (google topları) ufak bir gösteri yaptı güzeldi ben beğendim. Ertesi gün Göksel oradaymış onun içinde bir davetiye alabildik oradan. Parti hafta içi olduğu için 1 kaç saat sonra dağıldı, ben çıkarken 10-15 kişi kalmıştı orada.

Bu kısaltmanın açılımı ne?

taninmayan-94903 | 10 May 2007 09:51

acronymfinder.com
acronymfinder.com

Gazetelerde, kullanma kılavuzlarında veya herhangi biryerde, şurada burada bir kısaltma gördünüz. Örneğin TBMM .Bunun açılımı ne diye merak ediyorsanız, bu site cevap veriyor. acronymfinder.combu siteye girin. Sarı renkli alana kısaltmayı yazın ve find butonuna basın. Tam açıklaması çıksın. Türkçe kısaltmalar da dahildir. Ayrıca Firefox, ie ve Google arama seçeneklerinede eklemek mümkün.

photoblog temaları

taninmayan-94903 | 30 April 2007 18:21

Sadece fotoğrafların sergilendiği bloglara Photoblog deniyor. Photobloglar için kullanabileceğimiz en güzel temaları şurada bir arkadaş blogunda listlemiş, gerçtekten çok hoş temalar mevcut. Benim favorim Rebecca Weeks’in WordPress’in K2 temasını modifiye ederek yaptığı Nautilus theme.