bildirgec.org

La Sierra

11 yıl önce üye olmuş, 6 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

ıslık çal, aradığın şarkıyı bul

La Sierra | 08 September 2010 09:28

Geçenlerde TRT’nin eski radyo programlarından birinin giriş müziği aklıma geldi, Çok güzeldi. Ama kime aitti? Adı neydi? Bilemiyordum. Sadece melodi hafızamda bir yerlerde duruyordu. Bu melodiyi nasıl bulacaktım?
Buldum. musipedia.org sitesine ıslıkla çaldığım melodiyi yükledim, aradım ve buldum.
Bu tür sitelere melodi arama motoru deniliyor. ıslıkla çaldığınız melodiyi, ya da sitedeki piyano tuşlarını kullanarak veya doğrudan notaları girerek aradığınız müzik eserini bulabiliyorsunuz.
Bu sitelerin en başarılılarına bir göz atalım:

1- http://www.musipedia.org

musipedia.org: Hakkını veren melodi arama motoru
musipedia.org: Hakkını veren melodi arama motoru

Açık müzik ansiklopedisi sloganıyla hareket ediyor. Sitede flash tabanlı piyanoyu tuşlayarak melodinizi “çalabildiğiniz kadarı ile” çalıyorsunuz ve arama yaptırdığınızda melodinize en yakın sonuçlar listeleniyor. Diğer bir yöntem ise mikrofonunuza ıslıkla melodinizi çalıyorsunuz. Site bu ıslıktaki notları çıkartıp arama yapıyor. Başka bir yöntem de klavyenizle ritmi çalıp buna göre arama yaptırmak. Arama sonuçlarındaki parçaları hemen dinleyebiliyorsunuz. Gene de bulamadıysanız siteye üye olup forumda örneğin ıslığınızı ekleyerek diğer binlerce üyeden yardım alabiliyorsunuz. Şahsen ben aradığım şarkıyı forumdaki bir üyenin yardımıyla buldum. Site çok başarılı denemenizi tavsiye ederim.

Çin Alışveriş Siteleri

La Sierra | 26 August 2010 15:58

Dealextreme.com: Global 1 Milyoncu dükkanı
Dealextreme.com: Global 1 Milyoncu dükkanı

Geçen sene yerli bir alışveriş sitesinde işime yarayacak bir zımbırtıyı aldığımda çok sevinmiştim. Ama bir süre sonra aynı zımbırtının bir çin alışveriş sitesinde 3’te bir fiyatla satıldığını ve Türkiye’ye de sorunsuzca gönderildiğini öğrenince sevincim kursağımda kaldı.
Çinli dostlarımız işe yarar ıvır zıvırları üretmekte ve bunları da global olarak internetten satmaktalar. Üstelik çok uygun fiyatlarla. Bu siteleri tanımaya çalışalım:

1- http://www.dealextreme.com : Aradığınız hemen her türlü şeyi bulabilirsiniz. Fiyatlar genellikle müşterilerce çok uygun bulunuyor. Kargo ücreti yok. Gönderilerin ülkemize ulaşması yaklaşık 2 haftayı buluyor. Site en popüler Çin alışveriş sitesi.

tradetang.com: Çin çin
tradetang.com: Çin çin

2- http://www.tradetang.com : Her çeşit ürünün satıldığı bu sitede bazı ürünler perakende bazıları ise ancak toptan satılabiliyor. Fiyatlar makul. Gönderiler hızlı.

focalprice.com: İlim Çin'de de olsa..
focalprice.com: İlim Çin’de de olsa..

sesinizle grafik tasarım yapın

La Sierra | 07 April 2009 15:52

Kadife sesli grafik tasarımlar
Kadife sesli grafik tasarımlar

Blade Runner” filminin bir sahnesinde kahramanımız fotoğraftaki detayı ortaya çıkartırken sesiyle bilgisayarı kontrol eder. Artık bu film sahnesi de gerçeklikte yerini buldu. İki yazılım sayesinde fotoğraf işlerken ya da grafik tasarım yaparken grafik programınızı sesinizle kontrol edebilirsiniz. Photoshop’unuzda parmağınızı oynatmadan sadece sesinizle çalışabilirsiniz. “Caontrast’ı yüzde 10 arttır”, “Resmi saat yönünde 90 derece döndür”, “Resmi farklı kaydet” gibi sesli komutlarla her türlü işlemi Photoshop’a yaptırabiliyorsunuz.
Bu maharetleri sergileyen en gelişmiş programın adı: Speak4 photoshop. Programı özelleştirebilir, ihtiyacınıza göre şekillendirebilirsiniz. Demo sürümü için buraya

Focus Magic ile Titremekten Korkmayın

La Sierra | 05 October 2007 10:01

Tam deklanşöre basacaksınız, nefesinizi tuttunuz, makineyi sıkıca kavradınız ve o muhteşem anın fotoğrafını çektiniz. Ve gururla fotoğrafınıza baktınız. O da ne bulanık çıkmış, titremiş gene eliniz. Tripodun külfetini çekecek kadar profesyonel de değilsiniz. Ne olacak şimdi?
Zararın neresinden dönseniz kardır. Açın Photoshop’u, -belki de bu yazı üzerine yüklediğiniz- Filter menüsündeki Focus Magic‘i tıklayın, kaldırsın titrek bulanıklığı, netleştirsin olabildiğince. Özellikle kriminalde fotoğrafların netleştirilmesinde kullanılan bir algoritmayı kullanan plug-in silik yüzleri ortaya çıkartmaktan tutun da okunmayan plakaları okumaya kadar çok farklı işlevler de görebilir. İlgilenenler buradan buyursun.

Photoshop’ta Kılık Kıyafet Değiştirme

La Sierra | 25 September 2007 08:01

Britney'in, elbise değiştirmeden önceki hali.
Britney’in, elbise değiştirmeden önceki hali.

Britney'in, elbisesini değiştirdik.
Britney’in, elbisesini değiştirdik.

Kılık kıyafet ile ilgili ateşli tartışmaların yaşandığı bugünlerde biz de photoshop’ta kılık kıyafet konularında neler var diye merak ettik.
Örneğin fotoğrafınızdaki elbisenizi değiştirmek istiyorsunuz. Ancak çoğunuzun bildiği gibi amatör ya da orta seviye kullanıcı genellikle sadece elbise rengini değiştirebilmektedir. Bir plug-in bu konuyu çözüme kavuşturuyor. Elbisenin kumaşını ve desenini (elbette ki renk de dahil) kolayca değiştirebilmeniz mümkün.
Bu photoshop plug-in’inin adı : Akvis Decorator. İçerdiği geniş seçenekler sayesinde müthiş sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Ayrıca bu yüzey kaplama plug-in’ini sadece elbiselerde değil diğer pekçok yüzeyi değiştirmek için de kullanabilirsiniz. Buradan indirebilirsiniz. Buradan da konuyla ilgili açıklamalara ulaşabilirsiniz.

internetten davanızı takip edin

La Sierra | 07 September 2007 16:07

Duruşmam ne zamandı?
Duruşmam ne zamandı?

Adalet Bakanlığı, bir süreden beri sessiz sedasız bir e-devlet hizmeti veriyor. UYAP (Ulusal Yargı Ağı projesi) kapsamındaki Vatandaş Bilgi Sistemi ile taraf olduğunuz bir davayı genel olarak web sitesinden takip edebiliyorsunuz. Bu siteden tarafı olduğunuz bir dava varsa, duruşmalarla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece davanız hukuk mahkemesi ya da ceza mahkemesindeyse “Adli Yargı“yı tıklamanız ; “İcra” ya da “İdari Dava” sözkonusuysa üst navigasyondaki bu butonları tıklamanız gerekiyor.

Güvenlik kodu girişi aşamasından sonra (Bu arada site güvenlik sertifikası hatası veriyor, işlem yapmanız için tarayıcının uyarısını gözardı edip devam etmeniz gerekiyor) mahkemenin bulunduğu ili ve adliyeyi seçip ardından mahkeme no’sunu seçmelisiniz. T.C. Kimlik No’nuzu da girdiğinizde dava dosyasının numarasını, duruşma tarih ve saatlerini ve duruşma aşamalarını görebilirsiniz.