bildirgec.org

kara

11 yıl önce üye olmuş, 47 yazı yazmış. 38 yorum yazmış.

kendi “kar”ınızı kendiniz yaratın

kara | 14 November 2008 16:23

Kartopu oynamak için kar yağmasını beklemek istemiyorsanız, canınız yaz ortasında biraz muzırlık yapmak istediyse ya da profesyonel amaçlarla bir şekilde “kar“a ihtiyacınız olduğunda iSnow isimli bu ürün işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Toz halindeki ürüne biraz su damlatarak gözünüzün önünde yapay kar oluşmasını seyredebilirsiniz.

Toksik olmayan malzemelerden oluşan ürün, kurutulularak tekrar tekrar kullanılabiliyor. 5’li paket halinde 4$’a satılan ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

Google Tarihe Işık Tutuyor

kara | 10 September 2008 15:13

Google ve beraber çalıştıkları bir kaç ortağı tarihe ışık tutuyor. Işık tutma deyimini özellikle kullandım, çünkü mecazi anlamının yanı sıra gerçekten de ışık tutuyorlar. Tarayıcılar (Scanner) vasıtası ile.

İki sene önce duyurulan bir blog yazısında Google, yazılı medyada yer alan haberleri, makaleleri vb bir çok bilgiyi dijital ortama geçirmek için bir çalışma başlattıklarından bahsetmişti. Bu çalışma ile ücretsiz içerik sunan bir çok içerik sağlağıyıcıların yanı sıra, abone olarak ya da ücret ödeyerek ulaşabileceğiniz makaleler ve yazılara da ulaşabileceğimizden bahsediliyordu. İki yıl içerisinde bir çok başka katılımcının katkılarıyla ve projenin genişlemesiyle proje oldukça büyümüş durumda.

Türkiye’den ve Dünya’dan 360 derece Panoramik fotoğraflar

kara | 26 June 2008 21:34

Genel olarak, eni boyundan daha uzun olan görsellere panaroma denmektedir. Panoramalar bir resim, çizim, fotoğraf ya da bir video olabilirler. Daha fazla bilgi için sizi Vikipedi‘de Panorama (İng) maddesine alalım. (İlgili maddedeki panoramalar gerçekten görmeğe değer) Bildirimize konu olan 360 derece panoramik fotoğraflar özel cihazlar yardımıyla elde edilmektedir.

Sizler için Türkiye’den ve Dünya’dan 360 derece panoramik fotoğraflar ve sanal turlar yayınlayan web sitelerini bir araya getirdim. Buyrun.

Google Earth API ve Tarayıcı Eklentileri

kara | 24 June 2008 11:25

Google Maps API ile Google Maps uygulamasını geliştiricilere açan Google şimdi de Google Earthiçin bir API yayınladı. Yeni API ile beraber, tarayıcı üzerinden Google Earth uygulamasının kullanılabilmesine olanak sağlayan eklentiler de web kullanıcılarına sunuldu.

Google Earth API

API’yi kullanabilmek için bu adresten bir Google Maps API Anahtarı edinmeniz gerekiyor. Anahtarınızı edindikten sonra uygulamanızı geliştirme aşamasında kullanabileceğiniz başvuru kaynakları için buraya ve buraya bakabilirsiniz.

Ve karşınızda Gmail Labs

kara | 13 June 2008 15:34

Resmi Gmail Blog‘unda çıkan haber ile Gmail ekibi Gmail Labs‘ı kullanıcılara sundu. Açıklamada gerek Gmail kullanıcılarından gerekse Google çalışanlarından bir çok yeni fikir sunulduğu fakat bunların sadece belli bir kısmının üzerinde çalışılabildiği ve Gmail‘e entegre edilebildiğinden bahsedilmiş. (Şu an için sadece Gmail arabirimini ingilizce kullanan kullanıcılar bu özelliği görebilecekler.)

Mac’i hiç böyle görmemiştiniz…

kara | 12 June 2008 17:54

Daha önce de bildirgec’e bir çok kereler konu olan Get a Mac reklamlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Yaratıcı bünyeler de boş durmuyor pek tabi. Apple’ın yolu açmasının ardından bir çok benzer video ve görseller ortaya çıktı. (Bakınız; Southpark versiyonu vb)

Sizin için bu çalışmalardan bir seçki hazırladım. Buyrun.


1996 yılından bir pc/mac karşılaştırması

pc/mac çatışmasına linux yaklaşımı

Get a Mac reklamlarında oynayan Justin Long Die Hard 4‘de ve sanırım bir pc sever tarafından hazırlanmış. Ne olursa olsun, favorim bu.

Google ve Euro 2008

kara | 09 June 2008 15:48

Google‘ın önemli günler ve dünya çapında önem arz eden organizasyonlar vb durumlara kendine has bir yaklaşımı var. Bu yaklaşım kimi zaman doodle denilen, Google ana sayfasında yer alan logonun olay ile ilgili bir görünüme bürünmesi ve olay ile ilgili bir arama sayfasına yönlendirilmesi, kimi zaman arama sonuçlarında olay ile ilgili aramalar yapıldığında özel sonuçlar döndürmesi ve kimi zaman ise olaylar ile ilgili özel web siteleri hazırlanması olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Gmail Labs uygulamaları

kara | 07 June 2008 13:31

İşte size yeni Gmail Labs ile beraber kullanabileceğiniz 13 adet uygulama ve tanıtımları. Bu uygulamaları Gmail‘inizde kullanabilmeniz için Gmail‘in arabirim dilinin ingilizce olması gerekmektedir. Ayarlar bölümünde arabirim dilini ingilizceye çevirirseniz yeni bir sekme ortaya çıkacak ve bu sekmeden Gmail labs uygulamalarına ulaşabileceksiniz.

Hızlı Bağlantılar (Quick Links) Dan P tarafından yazılmış
Sol sütuna eklenen bir kutucuk yardımıyla Gmail içerisinde yer alan ve yer imlerine eklenebilen herhangi bir bağlantıya bir tıkla ulaşabilmenizi sağlıyor. Sıkça yaptığınız aramaların adreslerini kaydedebilir, önemli mesajlarınızı saklayabilir ve daha bir çoğunu yapabilirsiniz. Tartışma Grubu

Süper Yıldızlar (Superstars) Kai H ve Julie W tarafından yazılmış
Ekstra yıldız ikonları ekler. Bu özelliği aktifleştirdikten sonra ayarlarda genel sekmesinden kullanmak istediğiniz ikonları seçebilirsiniz.
Tartışma Grubu

Sohbet içinde Resimler (Pictures in chat) Dave C tarafından yazılmış
Arkadaşlarınızla sohbet ederken profil resimlerini de görüntüleyin.
Tartışma Grubu

Sabit genişlikli yazıtipi (Fixed width font) Keith C tarafından yazılmış
Aşağı açılır cevap menüsüne mesajları sabit genişlikli yazıtipi ile görüntüleyebilmenize olanak sağlayan bir seçenek ekler.
Tartışma Grubu

Özel klavye kısayolları (Custom keyboard shortcuts) Alan S tarafından yazılmış
Klavye kısayollarını tercihinize bağlı olarak değiştirebilmenize imkan sağlar. Ayarlar bölümüne değişik olaylar için kısayollar tanımlayabilmenize olanak sağlar.
Tartışma Grubu

Fare hareketleri (Mouse gestures) Erik A tarafından yazılmış
Fareniz ile çeşitli hareketler yaparak gezinmenize olanak sağlar. Sağ fare tuşuna basıp, farenizi sola sürükleyip bırakın ve bir önceki yazışma gidin, aynı şekilde sağ fare tuşuna basıp sağa sürükleyip bırakın ve bir sonraki yazışmaya gidin. Son olarak sağ fare tuşuna basıp yukarı sürükleyip bırakırsanız gelen kutusuna gidersiniz. En iyi Windows’da çalışır.
Tartışma Grubu

İmza özelleştirme (Signature tweaks) Keith C ve Dave C tarafından yazılmış
Cevap yazarken imzanızı alıntılanmış metnin önüne alır ve “–” satırını ortadan kaldırır. Bu uygulama “Rastgele imza” uygulaması ile aynı anda kullanılamaz.
Tartışma Grubu

Rastgele imza (Random signature) Chad P tarafından yazılmış
İmzanız yerine rastgele alıntılar döndürür. Bu uygulama “İmza özelleştirme” uygulaması ile aynı anda kullanılamaz.
Tartışma Grubu

Özel tarih biçimleri (Custom date formats) Emil E tarafından yazılmış.

Dünya Bayrak Veritabanı

kara | 30 May 2008 14:01

Dünya Bayrak Veritabanı adlı web sitesinde, ağırlıklı olarak ülkelerin bayraklarını ve bunun yanında ülkelerin ordularına ait bayraklardan tutun da denizcilik için kullandıkları bayraklara kadar bir çok bayrak bulunuyor.

Ayrıca ülkeler hakkında kısa bilgiler, haritaları, üye oldukları birlikler vb bilgilerin de bulunduğu web sitesinin tasarımı 90’ların sonlarındaki tasarımları andırsa da bir başvuru kaynağı olarak gerek öğrencilerin gerekse çoklu dil desteği olan uygulamalar geliştiren geliştiricilerin işe yarayabileceğini düşünüyorum. Her ne kadar hali hazırda fam fam fam bayrak paketi ya da küçük dünya bayrakları gibi paketler bulunsa da kendi uygulamaları için özel çözümler arayanların oldukça işine yarayacaktır.

Çelik’i çalmışlar!

kara | 02 February 2008 18:37

Aralık 2002’de Arçelik 40 yıldır kullandığı logosunu değiştirirken, bizi bir de ufak ve sevimli bir robotla tanıştırmıştı. Çelik adındaki bu robot gerek görüntüsü, gerek sesi ile sempatimizi toplamıştı. Yıllar boyunca çeşitli reklam filmlerinde bizleri Arçelik ürünlerinden haberdar eden, “Ben Çelik, Arçelik” diyerek kendini tanıtan, insanların beraber fotoğraf çektirmek için kuyruklar oluşturduğu bu sevimli maskotu kopyalamışlar.

File Cyb isimli bir dosya indirme sitesi sadece bir kaç rengini değiştirerek çelik’in bir kopyasını sitelerinde kullanıyorlar. Henüz Arçelik’in durumdan haberdar olduğunu sanmıyorum. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konu nasıl gelişecek, çünkü kesinlikle haberdar olmalarını sağlayacağız.