bildirgec.org

hayalkurdu

11 yıl önce üye olmuş, 7 yazı yazmış. 4 yorum yazmış.

doğanın buzdan sanatı

hayalkurdu | 26 August 2008 20:32

Buradadevamını görebileceğiniz, doğanın ortaya çıkardığı sanatın buzdan seçkilerini yapmışlar, bana da bildirmek düştü, gerçekten güzel görüntüler. Bakın içiniz açılsın, bakın ve hatırlayın; bu güzellikleri, insanoğlunun sıcakkanlılığından öteye geçip küresel sıcaklığına kurban ettiğini.

nota bilmeyen yeteneklere müjde ! :)

hayalkurdu | 01 August 2008 21:42

Mobil cihazlar için versiyonuda bulunan balldroppings eğlenceli bir doğaçlama müzik programı. Hoşunuza gideceğini düşündüğüm küçük boyutlu bu programı kurduğunuzda karşınıza tam ekran siyah bir pencere geliyor ve yukarıdan küçük beyaz toplar düşmeye başlıyor. Düşen topların önüne ölçüsünü ve açısını ayarlayabildiğiniz çubuk setler çekiyorsunuz. Çubukların açısı ve uzunluğuna göre müziğinizi değiştiriyorsunuz.Canı sıkılanlar bu taraftan…

Resim dosyalarınızı çabucak ikon yapın

hayalkurdu | 16 June 2008 17:28

bradicon, online olarak çalışan ve bilgisayarınızdan yüklediğiniz resim dosyalarınızı ( JPG, PNG, BMP,GIF) ico uzantılı standart icon dosyası haline getirebilmenize olanak sağlayan kolay, pratik ve hızlı bir çevirici. Web sitesi tasarımı ile ilgilenenlerin de şu anda adres çubuğunuzda gördüğünüz bildirgeç ikonu gibi küçük ama net görünen ikonlar oluşturmasına yardımcı olabilir.

kendi robotunu kendin yap!

hayalkurdu | 15 June 2008 09:16

ınsansı robot kiti
ınsansı robot kiti

Şuradan ulaşabileceğiniz sitede resimde görüldüğü gibi kendi robotunuzu yapıp programlayabileceğiniz kitler tanıtılıyor. Şurada, şurada ve şurada da internet üzerinden satışı yapılıyor, kitler herşeyiyle tam bir set halinde oluşturulmuş ve sizede sadece belirtilen yönergeler ışığında parçaları biraraya getirmek ve programlamak (önceden belirlenmiş hareket dizileri kitle birlikte verilen cd yardımıyla hazırlanabiliyor)kalıyor.

multiplayer’a farklı bir yaklaşım!

hayalkurdu | 12 June 2008 14:11

Şemadan da anlaşılacağı üzere, büyük organizasyonlarda, maçlarda, alışveriş merkezlerinde kurulacak dev ekranlardan yayınlanan uygulamalara, üzerinde cep telefonu bulunan herkesin katılabileceği interaktif bir sistem geliştirmişler. Dev ekranda gördüğünüz numarayı çeviriyorsunuz, ve Megaphone servisinin server ı üzerinden ekrandaki uygulamaya bağlanıyorsunuz.Şu adresten tanıtım videolarına da ulaşabileceğiniz uygulama ile, elinizdeki

herhangi bir cep telefonuyla katılabileceğiniz gerçekzamanlı multiplayer oyunlar oynanabiliyor, oylamalar, referandumlar yapılabiliyor, interaktif gerilla tarzı reklamlar yapılabiliyor. Sesinizle yada tuşlarla kontrol edilebilen uygulamalarda wireless bluetooth gibi extra donanımlar gerekmiyor. Kısacası görüntülerini izlediğinizde hoşunuza gidecek bu sistem ülkemizdeki cep telefonu operatörlerinin ilgisini çekerse, bence oldukça rağbet görebilir.

oynat uğurcum…

hayalkurdu | 07 June 2008 11:20

başlıktaki sözü bilmeyen yoktur, görüntülerdeki ileri-geri hareketlerin üzerine yapılan yorumları da bilirsiniz.Resimden ne kadar anlaşılır bilemiyorum ancak şurada daha detaylı ve anlaşılır bir videosunu görebileceğiniz ve adını “Direct Manipulation Player” cümlesinin baş harflerinden alan DİMP adlı programı ve gerekli yardımcı programları şuradan indirebilir ve bu ilginç video manipulasyon programını ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Programın ilk başta hareket çubuğunu oynatmaktan ne farkı var diyebilirsiniz, ancak programın tanıtımını gördüğünüzde ve bizzat kullandığınız da çok abartılı olmasada oldukça dikkat çekici bulacaksınız.Benim asıl ilgimi çeken şey ise programı araştırırken programın kaynağını oluşturan Toronto üniversitesi ve üniversite kapsamındaki muazzam olanaklar. Adını sıklıkla benzer nedenlerle duyduğumuz toronto üniversitesinin bu olanaklarıyla çıkan sonuç bana kalırsa az bile. Siz ne dersiniz ?

Optik illüzyonla üç boyutlu animasyon

hayalkurdu | 06 June 2008 22:41

Şuradaki videodan da görüleceği üzere, optik illüzyon örneklerine oldukça ilginç bir teknikle, hoş bir tanesini daha eklemişler.

kullanılan teknikle üç boyutlu bir hareketi iki farklı katmana, üstteki katman düz bir doğrultuda hareket ettirildiğinde animasyonu ortaya çıkartacak şekilde şeritler halinde ayırmışlar. Ayrıca şuradaki gibi bu tekniği css sayesinde tarayıcı penceresinin boyutlarını değiştirerek hareket etmesini sağlayacak şekilde de kullanmışlar. Ancak video da görülen materyal kadar iyi olmamış gibi geldi bana. Yani elle tutulur hali daha hoş ve kullanım alanı bulabilir. Mesela ilk okul çocukları için hareketli eğitici materyaller üretilebilir.