bildirgec.org

finaldrive

11 yıl önce üye olmuş, 17 yazı yazmış. 5 yorum yazmış.

Baloncuklar dışarı!

finaldrive | 15 May 2006 12:33

Windows’un görev çubuğunda çıkan bilimum uyarı baloncuklarından bıkanlar bunları registry ayarlarına girerek kapatabilirler:

1. Başlat/Çalıştır/regedit.exe
2. HKEY_CURRENT_USERSoftware
3. MicrosoftWindowsCurrentVersion
4. ExplorerAdvanced
5. Sağ tarafta bir alana SAĞ tıklayıp YENİ’den DWORD’u seçip oluşturun.
6. Adını EnableBalloonTips girin. (enable’ın e’si balloon’un b’si ve Tips’in t’si büyük yazılacak. sağolasın bildirgec..:)
7. Oluşturduğunuz bu girdiye sağ tıklayın ve değerinin 0 olduğunu kontrol edin.
8. Regedit’i kapatın.

Windows oturumunu yeninden açtığınız zaman baloncukların yerinde yeller esecek…

Motosikletçilere hava yastığı

finaldrive | 21 April 2006 14:39

İki tekerlek üzerinde can güvenliğini korumak üzere kafatasından fazlasına ihtiyaç duyanlar için sırt hava yastığı Motoairbag‘i İtalyan DPI firması geliştirilmiş. Motosiklet kazalarındaki en riskli bölge olan omurgayı korumak için düşme anında saniyenin 1000’de 85’i gibi kısa bir sürede şişiyor; kazazedeyi enseden kuyruk sokumuna kadar koruyor. Türkiye’de satışı Motana AŞ tarafından üstlenilmiş.

Don’t get so bent out of shape!

finaldrive | 15 April 2006 19:55

Hepimiz az çok İngilizce biliriz. Lakin konuşma dili bambaşka bir şeydir. Hiçbir sözlükte anlamını bulamadığımız ifadelerle karşılaşırız çoğu zaman. Bu gibi durumlarda başvurabileceğiniz bir sözlük hizmeti mevcut. İki yüz seksenin üzerinde ifadenin İngilizce karşılığına buradan ulaşabilirsiniz. Başlığımızın anlamına gelince: “Don’t become upset. Just check out bildirgec.org.” 🙂

Babelfish ile 11 dilde çeviri

finaldrive | 14 April 2006 21:42

Altavista‘nın çevirmen uygulaması Babelfish‘i duymayan kaldı mı? Henüz Türkçe desteği sağlamıyorlar ancak on bir dilden İngilizce’ye ve İngilizce’den de bu on bir dile çeviri yapılabiliyor. Dilerseniz bir paragrafı çevirttirebiliyorsunuz, dilerseniz dilinden anlamadığınız bir internet sayfasının adresini giriyorsunuz ve Babelfish sizin için siteyi İngilizce’ye çeviriyor. Uygulamayı kullanabilmek için gerekli tek şart İngilizce bilmek. Çevirisi yapılabilen on bir dil ise şöyle: Çince, Hollandaca, Fransızca, Almanca, Yunanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, Rusça ve İspanyolca.

3D Mouse

finaldrive | 14 April 2006 10:25

İşte size üç boyutlu imleci olan bir fare yapmanın ucuz yolu: Sayfa kaydırma tekerciği olan mekanik küreli bir fare alın, topunu çıkarın. İki yanına birer delik açın ve bu deliklerden geçireceğiniz bir ipi yatay hareket tekerinin etrafına dolayın … diyerek devam ediyor! Sanırım bunu deneyeceğim 🙂

Süper mini USB TV alıcıları

finaldrive | 13 April 2006 00:49

Ufak tefek takmalı çıkarmalı zamazingolarıyla bu yeni furyayı çok tutuyorum. Hatta gözümün önünde şöyle bir senaryo canlanıyor: Teknoloji markete giriyoruz, yeni bir ekran çubuğu, biraz daha çubuk ram ve en sevdiğimiz yarış oyununun oynanabilir çubuğunu cebimize atıp krediden ödüyoruz. Eve koşup bütün bu çubukları monitörümüzün arkasındaki USB ve türevi yuvalara 5 saniye içerisinde yerleştirip sonraki 5 saniye içinde de oyuna başlıyoruz. Aynı süreç yeni bir işletim sistemi için de işleyebilir. Neden olmasın?

Uzakdoğu kaynaklı bu furyanın son dalgaları USB TV alıcılarını da beraberinde getirip sahillerimize bırakıyor. Dikkatimi çeken ilk ürün Tayvan kökenli Active Media firmasının bir müzayede sitesinde gördüğüm ürünü oldu. Oldukça ucuza gittiğini belirtmeliyim. Resimde görülen ürün ise ADS Tech firmasına ait ve 50 Euro gibi bir fiyat etiketine sahip. Bilgisayarlarında televizyon izlemeyi ve kayıt almayı düşünenler TV kartı almadan önce bu yeni seçenekleri de değerlendirmeli…

Segway .. tekerlekli herşey güzeldir

finaldrive | 11 April 2006 14:03

Amerikalılar yürümeyi hiç sevmiyor. 30 Mart’ta MOTED tarafından İstanbul’da düzenlenen Motoshow 06‘da da standı bulunan Amerikalı üretici Segway‘in elektrikli “insan taşıyıcı” aracı 20 km/s hıza ulaşabiliyor.

Aracın kontrol birimi, araç üzerindeki sensörlerden aldığı veriler ışığında daima iki tekerlek üzerinde dengede kalınmasını sağlıyor. İleri geri hareket de aynı sensörler yardımı ile sizin ağırlık dengenize göre sağlanıyor; vücut ağırlığınızı ne tarafa verirseniz o yönde ilerliyorsunuz. Yön kontrolu da tutacaklardan sağlanıyor.