bildirgec.org

dkamoy

11 yıl önce üye olmuş, 16 yazı yazmış. 2 yorum yazmış.

Bil bakalım ben hangi filmdenim?

dkamoy | 12 December 2012 13:08

Adam Asmaca… Oynamadan büyüyenimiz var mıdır?
İşte famousobjectsfromclassicmovies.com sitesi, meşhur filmleri çağrıştıracak nesnelerin resimleri ile ipucu vererek bize film isimlerinin neler olduğunu soruyor.
Örneğin bir poşet görünce aklınıza hangi film gelir? (İpucu vereyim : sokakta boş boş uçan bir poşet..?)

Ya da bir duş başlığı..?
Peki ya şu yandaki tipte gözlükler..?
Sitede, sizi en az 1 saat oyalayacak kadar soru mevcut.
“Benden kaçmaz” diyorsanız, hodri meydan… Unutmayın, 3. yanlış harfi girdiğinizde yanıyorsunuz. 🙂

Birisi “Hobbit Fragmanı” mı dedi?

dkamoy | 21 December 2011 14:47

Orta Dünya’nın temellerini atan J.R.R. Tolkien‘in Hobbit isimli fantastik kitabının beyaz perdeye uyarlandığını sağır sultan duymuştur sanırız. 2012’nin 14 Aralık’ında sinemalara gelecek olan filmin 2:32 dakikalık, dişe dokunur fragmanı, Yüzüklerin Efendisi filmleri ve fantastik dünyanın hayranlarını epey heyecanlandırdı. Siz de merak etmediniz mi bu 1 yıl önceden çıkan fragmanı? Öyleyse, buyrun yazının devamına.

Kıyamet Sonrası Senaryoları

dkamoy | 23 November 2010 16:37

Kıyamet sonrası (post apokaliptik) senaryolar bilim kurgunun ne kadar vazgeçilmez bir yönüdür değil mi..? Hikayeler, kitaplar, filmler, diziler dolusu içerik vardır bu konuda.
22dakika’da çıkan şu yazıdan sonra, bunun aslında ne kadar ayrıntılı bir konu olduğunu farkettim. Wikipedia’nın kıyamet ve kıyamet sonrası ile ilgili maddesinin altında çok da güzel detaylandırılmış. Hastalık, savaş gibi kıyamet sebepleri üzerinden 14 ayrı başlığa bölünmüş. Her birine iki örnek ile bakalım:

Popüler Kültürün Geçitleri : Solucan Delikleri

dkamoy | 21 November 2010 21:53

Bilim kurgu aleminin vazgeçilmezlerindendir solucan delikleri. Bir yerden çok uzakta başka bir yere (örn. bir gezegenden başka bir galaksideki bir gezegene) geçişi sağlamak için kullanılırlar. Kimi zaman yıldız geçidi, kimi zaman girdap (vorteks), kimi zaman ise portal diye adlandırıldıklarını görürüz.
Film ve dizilerde o kadar kere kullanılmışlar ki bu konuda listeler oluşturulabilir. Gelin biz de wikipedia‘nın bize verdiği yetkiye dayanarak yazının devamında, televizyon dünyasının solucan deliklerine bakalım:

Star Trek’lerin “en”leri

dkamoy | 17 July 2010 16:37

Eminim ki buralar çok sessiz olmasına rağmen, etrafta hatrı sayılır bir bilim kurgu meraklısı kitle var. Öyle bir kitle ki yazıp çizecek kadar vakitleri olamıyor. Çünkü bu tür ile ilgili bir şeyler yazmayı, gerektiği kadar ciddiye alıyorlar. Yanlış yunluş bir şeyler paylaşmak yerine, üzerinde düşünülmüş, konuşulmamış, doğru bilgi ve fikirleri paylaşmak istiyor tum ucandaire okurları. “Böyle olmayacaksa da yazmam daha iyi” diyorlar. Sonuç : az ve öz yazılar içeren bir ucandaire.org 🙂
Ben de yaklaşık 1 yıldır buraya yazmak istediğim ama özenmekten ötürü üşendiğim Star Trek‘lerle ilgili bir yazıyı ertelemekten nihayet vazgeçtim.
Sözün özü Uzay Yolu (Star Trek) hayranlarına sesleniyorum :
En sevdiğiniz Star Trek karakterlerini konuşalım diyor ve soruyorum;

“Son Çağrı”: İnteraktif Sinema

dkamoy | 03 May 2010 00:22

Last Call

Sonunda bu da oldu; izleyici ile anında etkileşimli sinema gerçek oldu.
Last Call (Son Çağrı) isimli film, ilk interaktif korku sineması örneği. Filmi izleyen bir sinema dolusu insandan herhangi birinin film kahramanı tarafından telefonla aranması ve salondaki bu katılımcının (“şimdi sağa/sola dön”, “yukarı çık/aşağı in”, “o kutuyu aç/açma” gibi) yönlendirmeleri ile filmin ilerlemesi. Bir nevi bilgisayar oyunu gibi.
Jung von Matt ve Film Deluxe‘un başının altından çıkan Alman yapımı bu filmde, konuşma algılayan yazılımlar, sinemadaki katılımcının verdiği cevapları anlayarak belirli komutlara dönüştürüyor. Ardından, özel bir yazılımla bu komutlar filmin uygun bir sahne ile devam etmesini sağlıyor. Böylece, film farklı katılımcılarla izlendiğinde farklı farklı filmler oluyor ve değişik sonlarla bitebiliyor.
Katılımcı olabilmek için izleyiciler filme bilet alırken, cep telefonu numaralarını kaydettiriyorlar. Gerisinin nasıl geliştiğini izleyerek anlamak için buyrun buradan yakın. 😉

Red Kit Beyaz Perdede

dkamoy | 23 October 2009 19:54

Morris‘in bize yadigarı olan tüm zamanların en sevilen kahramanlarından Red Kit, yeniden sinemaya uyarlanmış. Belçika-Fransa menşeili çizgiroman bir defa daha sinemaya taşınmış. 21 Ekim’de Belçika’da gösterime giren Lucky Luke isimli bu yeni filmin, hoş bir web sitesi ve sitede filmden sahneler ile yazının sonunda da bulabileceğiniz fragmanı yer alıyor.

Web sitesinde Kalamiti Jane’den, Billy Kid’e birçok yan karakteri görebileceğiniz videolardan anlaşıldığı kadarıyla Düldül yine yorumlarıyla bizi kırıp geçirecek gibi görünüyor.

Green Lantern filmine sahte Nathan Fillion fragmanı

dkamoy | 04 June 2009 15:32

green lantern
green lantern
nathan fillion
nathan fillion

tv.com’daki habere göre Nathan Fillion (Firefly, Serenity, Castle, Two Guys a girl and a pizza place) hayranlarından biri, çekileceği söylenen Green Lantern (yeşil fener/yeşil muhafız) filmi için sahte bir fragman hazırlamış.

The Green Lantern isimli sinema filmi, yıllardır yapımda olduğu söylenen ve nihayet 2011 yılında piyasaya çıkması beklenen bir dc comics çizgi romanı uyarlaması. Henüz çekimine başlanmamış filmin başrolü olan Hal Jordan karakterini (elindeki özel yüzüğü ile çeşitli güçler kazanan bir süperkahraman) kimin canlandıracağı henüz belli değil. The Hangover’dan Bradley Cooper ve Star Trek’ten Chris Pine şimdiye kadar ortaya atılan isimler. Ama fanlardan biri de başka bir seçenek ile gelmek istemiş : nathan fillion

Farklı Zevkler İçin Farklı Odalar Sunan Otel

dkamoy | 26 February 2008 18:16

Bu otelin özelliği, hiçbir odasının diğeri ile aynı tasarıma sahip olmaması. 31 çeşit odası olan otelin tüm odalarını Alman sanatçı Lars Stroschen tasarlamış.

Yolu Berlin’den geçen ve geceyi, tüm eşyaların tavanda olduğu bir odada ya da bir pedalla 360 derece döndürebildiğiniz yuvarlak bir yatakta veya bir tabutta geçirmek isteyenler; kişibaşı konaklama, (odasına ve tatil günü olup olmamasına göre) 59 avrodan 190 avroya kadar değişiyor.
Yalnız dikkat, kaldığınız odada fotoğraf ya da kamera ile çekim yapmak istiyorsanız, yönetim ile önceden pazarlığa oturmanız gerek.