bildirgec.org

clawhammer

12 yıl önce üye olmuş, 7 yazı yazmış. 1 yorum yazmış.

Sadece Senin Gözlerin İçin…

clawhammer | 30 December 2006 12:01

Bu sitede bayanlar eşlerine/sevgililerine yılbaşı hediyesi vermek için soyunup kamera karşısına geçmişler. Stüdyoya gelen kadınlara önce profesyonel makyözler tarafından makyaj yapılıyor. Daha sonra sadece kadınların girebildiği stüdyoya alınan kadınlar seksi iç çamaşırları içinde sevdikleri erkekler için objektif karşısına geçiyor.
Resim galerisi için şöyle buyrun

Web tabanlı eğitim içeriği geliştirme yarışması

clawhammer | 04 December 2006 16:28

Milli Eğitim Bakanlığı, Web tabanlı eğitim içeriği geliştirme yarışması düzenlemiş.Üstelik Ödüllü. Birinciye Dizüstü, ikinciye Masaüstü, Üçüncüye ise palm hediye ediyorlar. Ancak Hedef kitle sadece Öğretmen ve Öğrenciler ayrıca Eğitim Fakültesi öğrencileri de bu yarışmaya katılabiliyor. Yarışma hakkındaki ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

PlayStation3 Kazanın

clawhammer | 30 November 2006 14:04

Aslında PlayStation 3Üzerine Linux kurulacağını hiç düşünmemiştim. Bunu biri yapmış hatta üzerine 160 GB Disk takıp Web server bile oluşturmuş. İşi biraz daha abartıp bu sistemi hack edene sıfır bir playstation 3 hediye edeceğini söylemiş.
Ancak temiz bir hack istiyor. DoS Atack olmayacak ve aynı subnetwork’e bağlı başka makineden saldırı yapılmaması gibi şartlar öne sürülerek temiz bir hack isteniyor.Ancak sitede bulunan adsense‘i görünce bu iş biraz da reklam kokuyor demek geliyor insanın içinden. Bilmiyorum güvenlik terminolojisinde Hack hacktir mantığı ağır basıyor.

Download sorunlarına çözüm

clawhammer | 20 June 2006 10:45

Linux kullanıcılarının vazgeçilmesidir Wget. Bir konsol uygulaması olan Wget kullanımı basit, sistem kaynaklarını tüketmeyen, download herhangi bir sebebten dolayı kesildiğinde kaldığı yerden devam eden, şaşadan uzak bir download programı. KDE kullanıyorsanız kget programını sisteminize kurarak grafik arabirimine sahip olabilirsiniz. Dün gece arada sırada kullanmak zorunda kaldıdığım windows için Wget benzeri bir program arayışına girmişitim. Sun Download Manager, Getright, Internet download manager gibi bir kaç uygulama denedim. İçlerinden hiç biri Wget kadar iyi değil. Bir kere hepsi bilgisayarı çok yoruyor. Ama Beni en çok şaşırtan sun download manager oldu. Nasıl olur da Sun Microsystems gibi bir firma bu kadar başarısız bir programı üretir. Çaresizlik içinde Getright kullanamaya kara vermiştim ki google‘un arama sonuçlarında “Wget for Windows” yazdığını gördüm. Evet Wget’in windows versiyonu varmış.Hemen buradan indirdim ve sistemime kurdum.Bir kaç deneme yaptıktan sonra Linux versiyonu kadar başarılı olmadığını gördüm ama yine de benim tercihim wget for Windows. Tavsiye edilir.

DVD yazmak dert olmasın!

clawhammer | 12 May 2006 18:42

Sizde benim gibi çok sık CD,DVD yazıyorsanız Nero canınıza yetmiş olabilir. Çalışırken çok sık hata vermesi, sistem kaynaklarını tüketmesi sebebi ile bazen baş ağrıtabiliyor.
Bende kulladığım Neroforlinux’a bir kez daha 19.99 $ vermenin mantıklı olmadığını düşünerek yeni arayışlara girdim önceleri Xcdroast ve Eroaster’ı denedim. Ama kullanıcı arayüzü bana pek dostça gelmedi.
En sonunda o eşsiz yazılımı keşfettim. K3B, Sebastian Truegtarafından başlatılan bir CD DVD yazılım suiti. Hatasız çalışması, DVD-RW ve CD-RW otomatik tanıması, Sistem kaynaklarını fazla tüketmemesi ve kullanıcı dostu arabirimi ve theme kullanımı ile en az Nero kadar kullanılmayı hakeden bir yazılım.

Python mu Ruby mi Java mı ?

clawhammer | 25 March 2006 00:57

Bu aralar Open Source dünyasında python ve Ruby arasında müthiş bir rekabet var. Bu iki dil GNU lisansına sahip. C++ kadar güçlü fakat öğrenilmesi kolay olduğu için tercih ediliyor. Hatta python‘un resmi sayfasında python’un Nasa ve google tarafından kullanıldığı bile söyleniyor. Bu da Python’u bir adım önde kılıyor gibi. Ama asıl beni şaşırtan 3D Studio Max‘a en büyük rakip olan Blender‘ın python ile yazılmış olması. Blender Linux, Windows, Mac OS X platformlarında çalışabiliyor. Burada ise Blender kullanılarak oluşturulan 3D imajlar bulunmakta. Bazı resimleri gerçeğinden ayırmak çok güç. Bu aslında Open Source’un geldiği noktaya en güzel örnektir. Sizce ?