bildirgec.org

zoho hakkında tüm yazılar

10 site keşfedelim

silver530 | 31 January 2011 18:24

1 – anonymouse: iz bırakmadan sörf yapmak isteyenlere

web’de gezinirken bilgilerini gizli tutmak isteyenlere 1997 yılından bu yana ücretsiz hizmet veren anonymouse ingilizce ve almanca arayüzlerini destekliyor.

anonymouse
anonymouse

2- acapela speech: telaffuzunuzun doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

bilindiği gibi ingilizce kelimeler yazıldığı gibi telaffuz edilmiyor. eğer bir ingilizce kelime doğru telaffuz edilmezse anlaşılamıyabiliyor. ingilizce kelimelerin nasıl telaffuz edilidiğini sesli olarak dinleyebilirsiniz. program bu konuda doğru sonuçlar üretmede çok başarılı.

acapela
acapela

haberi olan var mı?

admin | 09 January 2010 19:06

google writely‘i satın alıp google docs‘u kurduktan sonra pek çok online ofis çözümleri türedi. cloud computing furyasına kendini kaptıran firmalar ürün gamını artırıyor.

düzenleme işlevi wordpad seviyesinde de olsa doc veya odf alıp işleyebilen bir kelime işlemcisine ihtiyacım var. kendi siteme adapte etmek istiyorum ancak bulamıyorum. java, ruby ya da phyton farketmez. böyle kaynak kodunu bulabileceğim bir kelime işlemcisinden haberi olan var mı?

Google Docs’ta Klasör Paylaşımı Neden Başladı?

algoz | 15 October 2009 15:11

Microsoft, masaüstü ofis uygulamaları pazarında açık ara lider konumda olmasına rağmen, bu uygulamalarını web ortamına, Cloud Computing (SaaS, PaaS ) mimarisi ile taşıma konusunda, Google Docs *, Zoho * veya Salesforce * (CRM servisi) ile karşılaştırıldığında biraz geç kalmış olsa da, 2010 yılında piyasaya çıkacak olan MS Office’in yeni verisyonuyla beraber; Word, Excel, Powerpoint ve OneNote uygulamalarının web tabanlı versiyonlarının da ücretsiz olarak ve Office Web Apps adıyla yayınlanacağını duyurarak ciddi bir hamle yapmıştı.

Microsoft’un bu hamlesi ve özellikle de Cloud Computing alanında gelişmeler, önümüzdeki dönemde, web tabanlı uygulamalar alanında büyük bir rekabetin yaşanacağını göstermekte.

Şimdinin ve Geleceğin Sistemi Cloud Computing

cevahirrr | 21 September 2009 13:25

Cloud Computing çeşitli türkçeleştirmeler olmasının yanında bulut hesaplama olarak adlandırılan ve yakında adını daha da çok duyacağımız bir sistem. Aslında şu an kullandığımız ancak farkında olmadığımız birçok uygulama da bu sistemin içerisinde. Bu sistemin en önde takipçilerinden biri de: Google.
Cloud Computing‘te amaç herhangi bir donanım veya sistem özelliğine bağımlı kalmaksızın internet üzerinden çeşitli uygulama ve programları kullanabilmektir. Bu programları kullanırken veriler uzak bilgisayarlarda saklanır ve böylece kendi sisteminizde herhangi bir yüke mahal bırakmaz. Ayrıca herhangi bir sistem gereksinimi de duymaz. Bir Cloud Computinguygulamasını kullanabilmek için ihtiyacınız olan şey: Bir Tarayıcı ve Bir İnternet Bağlantısı. İnternet bağlantı hızınızın iyi olması uygulamalardan daha yüksek verimler alınmasını sağlayacaktır.
Cloud Computing ile verilerinize de istediğiniz yerden, istediğiniz platform üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Windows ya da Linux işletim sisteminizin olması veya sisteminizin düşük – yüksek özelliklere sahip olması bu sistemde bir şey değiştirmiyor. Önemli olan tek şey internet bağlantı hızınızın yüksekliği.
Cloud Computing uygulamalarından bazıları şöyle:

SharePoint’te Sakla, Zoho’da Düzenle!

algoz | 25 June 2009 09:41

Günümüzde birçok masaüstü uygulaması artık web sunucularından, yani web tabanlı olarak hizmet vermekte (Cloud computing *, IaaS *, SaaS *, PaaS *).
Bir web tabanlı yazılım paketi olan zoho, içeriğinde; proje ve fatura yönetimi araçları, ofis paketi, e-mail hosting, CRM ve belge yönetimi gibi farklı amaçlara yönelik birçok uygulamayı barındırmakta.

Zoho, Zoho ofis ile Microsoft SharePoint entegrasyonu için bir eklenti (add-on) yayınladı.Zoho kullanıcıları bundan böyle SharePoint’te MS Ofis formatında belgeler oluşturup kayıt edebilecekler ve bu belgeler üzerinde Zoho uygulamaları ile düzenlemeler yapabilecekler.

Bilgisayar’ınızı Yedeklediniz.Peki ya Web’inizi?

algoz | 24 June 2009 13:47

Bilgisayar’la olan ilk tanışmalarda genellikle ilk öğrenilenlerden biri de yedekleme (backup) konusudur.Çünkü herzaman için bilgisayarınızdaki verilerinizi kaybetme riskiniz vardır ve bundan korunmanın en etkili yolu verilerin yedeklenmesidir.

Aynı risk Sosyal Medya verileri için de geçerlidir. Twitter, Flickr, Delicious, Wordpress gibi sosyal paylaşım ağlarındaki hesaplarımızda bulunan içerikleriniz; hacker saldırıları, verilerin bulunduğu sunucularda çıkabilecek arızalar, sistem ve sunucu bakımları sırasında yapılabilecek hatalar vb. birçok nedenden dolayı bu ağlarda bulunan verileriniz geçici olarak, kısmen veya tamamen kaybedebilirsiniz…

Google artık OpenID’yi destekliyor

wrz | 31 October 2008 18:02

Technorati, ClaimId, Zoho ve Plaxo gibi bir çok sitenin ardından Google da OpenID’yi destekliyor.OpenID’nin mantığı tüm internet hesaplarınıza tek bir kullanıcı adı ve şifresiyle girmek.

Zamanla Türkiye’de de yaygınlaşacağına inandığım bu servis gerçekten güzel olacak.

çevrimdışı e-mail

k3skin | 17 October 2008 17:11

Uzun zamandır beta aşamasında olan zoho mail artık çok farklı bir özellikle beraber hizmetimizde. Google gears alt yapısı ile e- maillerin bilgisayara indirilerek internet olmadanda mailleri okuyabilme imkanı sunuyor. pek çok dünya deviyle karşı karşıya olsada (yahoo , gmail , hotmail gibi) zoho kendi başına bir devrim niteliğinde çünkü içeriğinde barındırdığı ofis uygulamaları, arayüz kolaylığı ve kullandığınız maili değiştirmeden zoho ya geçebilme imkanı kullanıcıya büyük kolaylık sağlıyor. Google ın bile kendi mail servisi için sağlayamadığı bu imkanı zoho ile kullanmak için mutlaka bir göz atmalısınız buraya , buraya ve buraya .