bildirgec.org

yurtdışı eğitim hakkında tüm yazılar

Yurtdışı Eğitim’de Güven

webking | 12 April 2010 17:01

Yurtdışı Eğitim'de Güven ve önemi
Yurtdışı Eğitim’de Güven ve önemi

Yurtdışı eğitim konusunda birçok alternatif, fiyatlar ve şehirler bulunmakta ve bunlar tüm dünya genelinde fiyatları ve popülerliklerine göre Türkiye’den olduğu kadar hemen her ülkeden, her yıl binlerce öğrenciyi ağırlamakta. Yurtdışı eğitim denince en önemli konulardan biri tabii ki, gideceğiniz ülke olacaktır; Örneğin İspanyolca öğrenmek istiyorsanız Ispanya’ya, Italyanca için Italya’ya veya Fransızca için Fransa’ya gitmek en doğru seçimler olacaktır. Ingilizce eğitimi için ise, bir çok seçenek söz konusu, geçen yıl en popüler olan İngilizce eğitim ülkesi yoğunluk olarak Yeni Zelanda oldu, ve bu sene ise Güney Afrika Cape Town bu konuda önde gidiyor.

Tatil gibi bir eğitim
Tatil gibi bir eğitim

Yeni Zelanda bir tropik ada ve İngilizce açısından da önemli bir merkez ülkeye dünyanın bir çok yerinden öğrenci, iş adamı veya profesyonel çalışanlar dil eğitimi almak için gidiyor. Bu sene ise en popüler ülke Güney Afrika ve özellikle de başkent Cape Town. 2010 FIFA Dünya kupasına ev sahipliği yapan bu ülke futbol tutkunları tarafından yoğunlukla tercih ediliyor. Çoğu dil okulları artan taleple baş etmeye çalışırken, ülkeye dünya kupası öncesi gideceklerin otellerin pahalalılığı ve yer bulma problemleri nedeniyle, kesinlikle erkenden bir dil eğitimi programlarını ayarlamaları gerekiyor. Güney Afrika İngilizce eğitimi açısından diğer ülkelere göre hem daha uygun, hem de inanılmaz doğal güzellikleri ile gidenleri adeta büyülüyor.
Sonuç olarak dünya genelinde İngilizce veye dil öğrenme trendi değişiyor şeklinde bir yorum yapılabilir. Özellikle İngilizce için bu böyle zira bir çok ülkenin ikinci ana dili İngilizce. Buna en ilginç örneklerden biri ise Malta dil okulları. Ufak bir Akdeniz adası olan bu ülkenin temel gelir kaynağı dil eğitimi veren okulları. Ülkenin hemen her şehrinde bir çok dil okulu bulunuyor ve bunlar tüm dünyadan bir çok insanı ülkeye çekmeyi başarıyor. Türkiye’den taleplerde de Malta oldukça popüler, bunun en önemli nedeni ise ülkemize olan yakınlığı. Birkaç saat içinde ülkeye varabiliyorsunuz, buradaki ortam ise tam bir tatil ortamı, insanları sıcak ve sokakta İngilizce yaygın olarak konuşuluyor. Bir de üstüne buraya tüm dünyadan gelen genç insanların dinamizmi de eklenince ada harika ortamlar sunabiliyor.

Yurtdışında dil eğitimi almanın farkı

webking | 24 November 2009 14:01

Yurtdışı dil eğitimi
Yurtdışı dil eğitimi

Dil eğitimi almak günümüzde gerçekten önemli ve gerekli. O nedenle her yıl binlerce kişi çeşitli kuruluşlardan dil eğitimi almak için başvuruyor. Yurtiçinde dil eğitimi ülke dışına çıkma problemi olanlar için geçerli bir seçenekken aslında iki kat hızlı ve daha iyi eğitim olanakları yurt dışında bulunuyor. Yurtdışı eğitimprogramlarının yurtiçindekilerden en büyük farkı aslında ingilizce veya genel dil pratiğinde yatıyor. Yani yurt dışında eğitim aldıktan sonra eğitim dışında da bu dili kullanma zorunluluğu aslında anahtar bir durum. Böylece hem günlük dil kullanımında gelişim oluyor, hem de aslında bunun için zorunlu ortam da oluşmuş oluyor.
Türk dil kursları artık yabancı bir çok öğretmen çalıştırmakta, bu aslında önemli bir gelişme, çünkü Türk öğretmenlerin bir çoğunda bulunan aksan problemi bu öğretmenlerde yok. Böylece en azından burada eğitim alanlar, kelimelerin gerçek aksanları ile telaffuzunu duyabiliyorlar. Ancak okul dışında normal hayatlarına döndüklerinden ve zorlanmadan Türkçe devam ettiklerinden bu eğitim oldukça yavaş ilerliyor.
Diğer taraftan yurtdışı dil eğitimi alan öğrenciler, yeni bir kültür, yeni bir ülke ve en önemlisi bu dil ile ilgili destek ortamını bulmalarının yanında, en önemlisi dili yaşayarak çok daha hızlı ve doğru öğrenebilmektedirler. Yurtdışında dil eğitiminin en güzel yanlarından biri de, döndüğünüzde anlatacağınız maceralarınız dışında aslında yeni bir şeyler yaşamanın verdiği olağanüstü deneyim ve kazanacağınız özgüven olacaktır. Herkesten duyduğunuz ve kesinlikle tavsiye edilen tabii ki bu ülkedeki sizin gibi bir amaçla gelen veya diğer Türkler ile sosyalleşmemek olacaktır. Bu amacınıza ters düşeceği gibi, size ve o kişiye pek bir şey katmayacağından mümkünse arkadaşlarınızı öğrenmeye çalıştığınız dili iyi konuşanlardan seçmeniz önemlidir. Bir erkek veya kız arkadaş şeklinde beraberlik durumu ise bu pratik sürenizi uzatacağından kesinlikle tavsiye edilir.
Yurtdışı dil eğitimi fiyatları ise artık pek te öyle cep yakacak türden değil. Bu okulların fiyatları gayet makul ve Türk dil kursları ile karşılaştırıldığında kesinlikle buna değer. Yurtdışı dil okullarında ülkemizden en çok rağbet gören ilk 7 ülke sırasıyla
1. Malta
2. Avustralya
3. Ingiltere
4. Amerika
5. Kanada
6. Yeni Zelanda
7. Singapur
olarak sıralanıyor. Bu ülkeler fiyatları ve diğer kalitesel özellikleri ile ülkemizden en çok tercih edilen dil okullarını barındırmakta. Ülkelerden sonra şehir seçimleri de o ülkede sıkılmamanız açısından önemli, bununla ilgili bilgileri yurtdışı danışmanlık firmaları veya internet üzerinden bulmanız ve buna göre bir seçim yapmanız yerinde olacaktır.
Sebebiniz ne olursa olsun, yurtdışına ayırcak en az 6 ayınız varsa, bu sizin herhangi bir dili orta veya daha ileri düzeyde konuşabilmeniz için (ve bu özellikle bir yurtdışı eğitimi olduğundan) yeterli bir süredir. Döndüğünüzde yeni yeteneğiniz ve artmış özgüveniniz ile bir çok kişiyi etkileyeceğiniz ise neredeyse kesin bir durum tabii..

Yurtdışı Eğitim

webking | 21 October 2009 10:21

yurtdışı eğitim
yurtdışı eğitim

Yurtdışında eğitimin en çok tercih edilen merkezleri sırasıyla, Amerika, İngiltere, Avustralya, Kanada, Malta, Yeni Zelanda, Cape Town olarak sıralanabilir. Bu ülkeler her yıl binlerce öğrenciyi ağırlamakta ve yurtdışı eğitim sanayisinden en çok payı kapmaktadırlar. Amerika daha çok üniversiteleri ile, Kanada göçmenlik ve dil okulu programları ile, İngiltere ve Avustralya staj, aupair, mba programları ile, Malta yaz okulları ile, Yeni zelanda ve Cape Town ise dil okulları ile özellikle ünlüdür. Yurtdışı eğitimi konusunda beklentileriniz ve eğitim talebiniz doğrultusunda bir ülkeyi seçmek ve daha sonra da bu ülkede kaliteli bir eğitim programı seçmek önemlidir. O nedenle yurtdışı eğitimi konusunda web üzerinde araştırma yaparak size uygun gelecek bir program belirlemeniz gerekir. Size tavsiye edebileceğimiz bir kaç linki aşağıda bulabilirsiniz.
Bu sitelerden ya da kendinizin bulabileceği daha değişik diğer sitelerden yaptığınız araştırmaların sonucunda belirlediğiniz kriterlere uygun bir yurtdışı eğitimi programı ile ilgili informasyon edindikten sonra başvuru sürecini yürütmek için bir danışmanlık firması kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu firmalar aracılığı ile hem daha doğru ve stressiz bir başvuru yapabilecek hem de bu firmalara hiç bir extra ücret ödemeyeceksiniz. Bu firmaların karı tamamen okullardan geldiğinden onların amacı sizin memnuniyetiniz olacaktır. Yurtdışı eğitim seçeneğiniz her ne olursa olsun en önemlisi doğru verilmiş bir karar olduğundan, bu tip firmalardan fikir almak ta doğru bir yaklaşım olacak ve seçenekleriniz çeşitlenmesini sağlayacaktır.

Ankara ve Istanbul’da şubeleri bulunan
Karya International
Ankara: 0312 466 6100
Istanbul : 0 212 293 7200
Web siteleri : www.karyainternational.com
Amerikada eğitim için www.amerikaegitim.com
Ingilterede eğitim için www.ingiltereye.com
Kanadada eğitim için www.kanadaya.com
Avustalyada eğitim için www.avustralyaegitim.com
Maltada eğitim için se www.maltaya.com

Adreslerini öneriyorum.

Yurtdışında Eğitim İmkanları

halislus | 10 June 2009 12:14

Üniversite son sınıfta AIESEC sayesinde yurtdışında mesleki staj yapma imkanım oldu. Almanya’da stajımı bir yazılım şirketinde yaptım. Oraya gittiğim günden bugüne neden üniversite hayatımı Türkiye’de harcadım diye üzülüp duruyorum. Evet size yurtdışında eğitim hakkında bazı kısa bilgiler vericem.

Arkadaşlar bir kere memleketimizde yaygın olan uyanıkça düşünme tarzından lütfen kurtulun. Yani burada iyi bir puan almadan başka bir ülkede iyi bir üniversitede okumak mümkün değil. Eğer bunu iddia eden firmalar, kurumlar ve kuruluşlar var ise ya yalan söylemekteler ya da gözleri sizin paranızda.

Yurtdışında Eğitim İçin Burs Aramak, ama Nasıl

FelixDomesticus | 25 May 2009 10:53

Yaklaşık bir aydır saatlerimi internet başında yurtdışında eğitim için burs arayarak geçirdiğime gore bu saatimi aklımda kalanları yazmakla geçirmek hakkım.
doğal olarak, bu yazıyı okuyorsanız, sizin de aynı dertten muzdarip olma ihtimaliniz oldukça yüksek, yani uzun bir giriş yapmama gerek yok.
İnternet üzerinden yapacağınız her başvuruda okul tarafından size sorulacağı gibi, eğitim masrafınızın kimin tarafından karşılanacağı sorusuna “funded” yani ( burslu) diye cevap verebilmenizi sağlayan mucizevi maddi yardım diye de özetleyebilirim bursun anlamını. Fazla uzatmadan aklımda kalanları madde madde yazmaya calısacagım, ama amacım size internette nerede neyi bulabilceğinizi anlatmak degil daha cok strateji ile ilgili fikirlerimi paylaşmak
1) Ne Yapmak İstediğinize Karar Verin:
komik gelebilir ama son derece onemli. lisans egitiminden sonra yuksek lisans ve doktora egitimini oldukca geniş bir cercevede devam ettirebilirsiniz yani mezun oldugunuz bolumden devam etmek gibi bir zorunlulugunuz olmadıgının farkına varın. hatta baska bir alana gecmez size gerek akademik gerekse profosyonel dunyada oldukca fazla sey kazandırır unutmayın.eger aklınızda yurtdısına gitmek varsa; ki unutmayın yurtdısında egitim gormek sadece akademik degil sosyal deneyiminize de arttıır yani etiketinden daha fazlasını ifade eder; sectiginiz alanın burs bulma sansını mutlaka goz onune alın. bircok burs sadece belli konulara verilir.(İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİĞİ CHEVENING BURSLARI gibi ) Tabi bunun yanında henuz gelişmekte olan ve ilerde uzman acıgı olabilecek konulara yonelmekte fayda var (Avrupa birligi gibi her alanda iş gucu ve bilgi birikimine ac bir konuda uzmanlasmayı tercih ederseniz, hem bircok devletin hem de bircok kurumun burslarından yararlanma sansınız olur.) ozetlemek gerekirse, lisans sonrasını sekillendirirken daha geniş bir ufukla hareket edin, ozellikle oss kurbanıysanız, lisansustu egitim sizin icin ikinci bir sans olacak. Kalabalığın aktığı yone degil eksikliklerin oldugu alanları tercih edin ki tercih edilebilir olun.
2) Pazarlanabilir Konular Seçin
bu başlık itici gelebilir ama özellikle yuksek lisans tezleri icin gecerli. daha acık konusmak gerekirse, yukseklisans teziniz, cok acı bir sekilde, o konuda daha once yazılmıs yazıların şık bir kolajı olacaktır( bana kızmayın, zaten bir yuksek lisans ogrencisinin ahkam kesmesi pek de mumkun degildir) bu nedenle konunuz ne olursa olsun, o konu genelinde okumalarınızı yaparsınınz yani tez konuları farklı olsa da yakın konularda tez yazmıs kişiler benzer birikimlere sahip olur. bu durumda secilen konunuz yukarıda soyledigim gibi diger kurumların ilgisini cekiyorsa, burs bulma ihtimaliniz yukselir, bu nedenle hem calısma alanızı hem de konunuzu belirlerken baska alanlardan kurumların da ilgisini cekebilecek konulara yonelmenizde fayda var.( tabi burda kesinlikle burs ugruna butun akademik ilginiz gozardı edin demek kesinlikle istemiyorum, biraz yontsanız yeter) bunun dısında gitmek istedigininz okulun ne gibi projeler yuruttugunu mutlaka takip edin, size calısma alanınız soruldugunda proje ile ilgili oldugunuz gostermeniz burs yada assistantship( yani okulda ogretim ya da idari birimlerde calısarak okul ucretini odeme sistemi) kazanmanıza yardımcı olur.
3) Okullarla Doğrudan İletişim Kurun
Bu sekilde okullara gelen ama halka duyurulmayan ya da sizin goz ardı ettiginiz burslara ulasabilirsiniz. bunun cok etkili olmayacagını dusunebilirsiniz ama aklınızda tutmanız gereken sey sizin o okulun bir nevi musterisi oldugunuzdur. bu nedenle okullar musteri kacırmamak adına bursların ogrencilere ulasması konusunda beklediginizden daha fazla caba gosterirler. bu konuyla ilgili yasanmıs bir ornek vermek gerekirse, mimar bir arkadasımın bir “akaryakıt firmasından” burs almasını saglayanın universitenin burs servisi oldugunu soylemem gerek sanırım.
4)Uzaktan Olmaz Yakına Gidin
evet dogru duydunuz yakına gidin. bu cok uç bir oneri olabilir, zaten bana cok onceleri verilen bu oneriyi, boyle bir seyahatı gercekleştirebilecek bir butcem olmadıgından yerine getiremedim. ancak ozellikle muhendislik gibi yuksek lisans ve doktora calısmanızı kurumların yuruttugu projeler kapsamında calısarak tamamlayabilecegininz bir alandaysanız, ve butceniz varsa mutlaka okumak istediginiz okula gidin. bu tur projelerde esas belirleyici proje yoneticisinin sizi bir elemanı olarak gormek isteyip istemeyecegidir, yani sizi o zamana kadar etkileyen ortalama ve diger sınavlarda alınan notlar cok da onemli degildir. bu nedenle proje yoneticisine kendinizi ifade edebilme sansınız olursa burs bulma ya da onceden anlatıgım gibi assistantship elde etme sansınız cok yukselir.( biliyorum cok uc ama emin olun 3 okula basvurmak da aynı masrafa denk gelecektir) Boyle bir seyahat yapamıyorsanız bile, mutlaka bu tarz projeleri takip edin, ve mail yoluyla iletişime gecin, kör basvurulardan cok daha fazla sansınız olacaktır emin olun.

Meslek Yüksekokulları 3 sömestre Olacak

wowo | 28 November 2008 16:11

yök ; mesleki ve teknik eğitim veren ” meslek yüksek okulları “ nı yeni bir sisteme geçirebilmek için hazırlık yapıyor. abd ve avrupa ‘ daki okullarla müfredatların eşitlenmesi için yapılan bu çalışmaların sonucunda, bir ders yılı üç sömestre olacak. toplam öğretim görülen süre yine iki yıl kalıp yarısı uygulamalı, yarısı teorik geçecek. meslek liseleri’nde olduğu gibi uygulama yapılan süre boyunca sigortalanıp, maaş alınacak. öğrencilerin abd veya avrupada bir

Yurtdışında Dil eğitimi

oya sencer | 18 October 2008 08:18

Yurtdışında çok farklı ve geniş bir yelpaze içerisinde dil eğitimi alabilirsiniz. Bu programlar;

Genel dil eğitimi programları,
Yoğun dil eğitimi programları,
Akademik yıl ve semester (uzun dönem dil eğitimi için) programları,
İş adamları ve kısıtlı zamanı olanlar için hızlandırılmış yoğun programlar veya executive kurslar,
Çalışma hayatına yönelik iş ingilizcesi kursları,
Sınav hazırlık (IELTS, TOEFL gibi) kursları,
Üniversite hazırlık programları gibi farklı amaçlara yönelik dil eğitimi seçeneklerini içermektedir.

© Copyright pillinetwork 2006 - 2012. All Rights Reserved.