bildirgec.org

yükseklik hakkında tüm yazılar

Önemli 10 Css kodu

admin | 07 August 2008 11:09

1. Dikey hizalama Div’i (Vertical align div)

Content

html, body {
height: 100%;
margin: 0;
padding: 0;
}

  • {
    margin:0px auto;
    padding:0;
    }

div#shim {
visibility: hidden;
width: 100%;
height: 50%;
margin-top: -200px;
float: left;
}

div#wrapper {
width: 1000px;
height: 400px;
clear: both;
background:red;
position: relative;
top: -200px;
/* IE4ever Hack: Hide from IE4 **/
position: static;
/** end hack */

}

/* Hide from IE5mac *//*/
div#shim {
display: none;
}

Japonya’nın 610 metrelik yapıtı (bulutlarda gezinmek)

wowo | 13 June 2008 08:05

Tokyo gökyüzü ağacı” adındaki yapıtın 2011 yılında tamamlanması bekleniyor. 610 metrelik bu dev demir kule Japonya’nın yeni dünyasal referansı olacak. Suudi Arabistan’ın Dubai kulesinden sonra global en yüksek bina olan yapıt tam açık cam tasarımıyla turistlere görsel şölen yaşatacak gibi görünüyor. “Bulutlarda gezinmek” kampanyasıyla şimdiden tüm dünyaya adını duyurmuş bile. toplam yatırım 70,000,000,000 yen!

Avrupa yeni astronotlarını arıyor

makaleci | 24 March 2008 10:55

Avrupa uzay ajansı sadece 8 astronot işe alacak! 50.000′ i aşkın başvurunun yapılması beklenen işe alımın gerekçesi şöyle; yaş ortalaması 50 olan astronotlarının yerine genç nesil istihdam etmek ve uzay çalışmalarından geri kalmamak. Başvurmak için bilimadamı, doktor veya mühendis olmak gerekiyor. Detaylı bilgi için buyrun

FİZİKSEL SINIRLAMALAR

obircanoglu | 23 March 2008 21:16

Fizik,Kütle,Bilim Teknik
Fizik,Kütle,Bilim Teknik

Fizik,Kütle
Fizik,Kütle

Fizik kurallarını genelde matematiksel formüllerle ifade ederiz. Örneğin, havaya atılan bir taşa G=m.g yerçekimi kuvveti etki eder ve taş bu nedenle yere düşer. Taş havaya atıldığına göre hava da ona etkide (kaldırma kuvveti) bulunmuştur. Yer çekimi ivmesi g sabit alınır, oysa g’de yükseklikle ters orantılı olarak değişir, yani yüksekliğin bir fonksiyonudur (g=g(h)). Dünyanın dönmesinden kaynaklanan Coriolis kuvvetleri de taşa etki eder ve yörüngesinden bir miktar saptırır. Diğer yandan hava sıcaklığı da her yerde aynı değildir, genelde yükseğe çıktıkça azalır. Havanın yoğunluğunun ve sıcaklığının yükseğe çıktıkça azalması havanın kaldırma kuvvetinin sabit olmadığını, yüksekliğin ve sıcaklığın bir fonksiyonu olduğunu gösterir[F'(h,t)]. Taşın hava molekülleriyle çarpışması sonucu bir sürtünme kuvveti oluşur ve bu kuvvet hareketi yavaşlanmaya çalışır. Eğer taş epeyce yüksek hızla atılmışsa birde görelilik etkisi söz konusu olur (kütle büyür, boyutlar değişir..) Tüm bu durumlar göz önüne alındığında taşa etki eden toplam kuvvet (net kuvvet); F=G+Fk+Fc+Fs (vektörel toplam) şeklinde olur. Burada; G=ağırlık, Fk=havanın kaldırma kuvveti, Fc=Coriolis kuvveti, Fs=sürtünme kuvveti dir. Toplamdaki üç kuvvetin etkisi az olduğundan pratik hayatta hesaba katılmaz. Fakat bunlar hassa durum gerktiren atışlarda (füze, top, roket…atışlarında) önemlidir. Fizikte kullandığımız formüller, yaptığımız çözümlemeler, yaklaşık çözümlemelerdir. Bir fiziksel problemi çözerken poblemin tanım kümesini, yani sınırlarını, belirtmeliyiz. Elde edeceğimiz sonuç, ancak o sınırlar içinde doğrudur veya tamdır. O sınırların dışına çıkıldığında sonuç yanlış veya eksik olur. Richard Feynmann’ın dediği gibi doğa gerçekten çok karmaşık. Biz doğanın yaklaşımlarıyla, ortalama değerleriyle yaşıyoruz. Gün geçtikçe (en iyiye, en doğruya) yaklaşmaya çalışıyoruz. Zaten bilimsel gelişme de budur…

Everest dağından kaç ölü vücut var ?

mturkmen | 29 January 2008 15:19

Bugünün kaçınılmaz gerçeklerinden birisi – Everestdağından kaç ölü vücut var?
Everest dağı dünyadaki en yüksek dağ. 2002’ye kadar 175 dağcı tepede öldü ve bu ölü bedenlerin çoğu geride bırakıldı. Everest’in kuzey cephesinde en az 41 cesedin bulunduğu rapor edildi.
Bazı insanların yanlarına aldıkları malzemelerin tükenmesi sonucu yolda donarak öldükleri, bazılarının ise çığ tarafından öldürüldüğü söyleniyor.

Deneyimli bir dağcı olan David Breashears o yükseklikten ölü bedenleri çıkarmanın neredeyse imkansız bir görev olduğunu belirtiyor.
12 kişilik bir takımın Tayvanlı bir dağcının ölü bedenini dağdan indirmek için sekiz saat süren mücadelesini tarif ediliyor. Düşük oksijen, aşırı yükseklik, sert rüzgarlar, ve çok sert soğuk hava yolculuğu çok zor duruma getiriyor. Bu yüzden çok az dağcı geride kalan kişileri taşıma işine girişir.
Bazı kişiler ebediyen Everestte kaybolmuştur. 1996 mayısında trajik seferlerden birinde hayatını kaybeden sekiz kişiden ikisi hiçbir zaman bulunamadı. Yerel rehberler dağa çıkarken göreceğiniz dağın çeşitli bölümlerine dağılmış olan ölü bedenlerin yanına gitmemenizi öneriyorlar.
Kaynak

css ile hazırlanan arayüzlerde eşit sütun yüksekliği

silberpfeil | 31 October 2007 09:54

sütunların her birinin kendine ait yüksekliğe sahip olması, css tabanlı arayüz hazırlayan geliştiricilerin mutlaka karşılaştığı bir sorundur. oysa, klasik tablo kullanırken, yüksekliği en fazla olan sütun referans alınır ve özellikle arkaplan imajı kullanılan arayüzler sorun yaşanmadan görüntülenirdi.

bu probleme, dynamic drive çok güzel bir çözüm getirmiş. kullanımı için buraya, direkt olarak javascript dosyasını indirmek için buraya bakılabilinir.