bildirgec.org

yönetim hakkında tüm yazılar

Basit Php Yönetim Paneli

cenkko | 18 May 2011 18:08

Merhaba arkadaşlar bu ilk yazim inşallah yararlı olur sizin için. Konumuz php ile basit yönetim paneli. Size en basit yolla anlatacağım sorularınız olursa cevaplayabilirim.

index.php :

1
2
<a href="makaleekle.php">Yazı ekle</a><br/>
<a href="makaleduzenle.php">Yazı düzenle</a>

Patronlar için iletişim becerileri

bithikotsis | 17 April 2011 20:14

Performans değerlendirme ne kadar doğru yapılabiliyor?
Sorulduğunda, insan kaynakları yöneticilerinin çoğunluğu bu ekip üyeleri için bunun en önemli aygıt olduğunu üsteleyebilecek. Gerçekte, genel olarak, yöneticiler, denetçiler ve çalışanlar, ik’cıların bu düşüncelerinden nefret etmiştir ve nadiren uygulamıştır.

Yöneticiler, sürecini geciktirmek için çeşitli nedenlerden ararken İnsan kaynakları uzmanları, bunları yaparken insanları bekletebiliyorlar da.
Bunun nedeni, insanların yanlış nedenlerle ve yanlış bakış açısından performans değerlendirmeye tabi tutulmasıdır.

Değerlendirmeler, terfi alması, izin alması, ücret artışlarını belirlemek için kullanılır. En sık, insanları yanlış yaptıklarına odaklanmak için kullanılır.
Ne yani performans değerlendirme gerçek nokta nedir? Genellikle, uygulamanın amacı:
• Çalışanlarına performans geribildirim verin.
• Personel eğitimi gerekir.
• Belge kriterleri örgütsel ödülleri ayırabilmeli
• Form personel kararları için bir temel: maaş artışları, terfi, disiplin, vb olmalı
• Çalışan ve yönetici arasında örgütsel tanı ve gelişme için fırsat sağlanmalı
• İletişim kolaylaşmalı
• Amaç veya hedef değerlendirmeyi karşılamak için federal eşit istihdam fırsatı gereksinimleri en önemli unsurdur.
Doğru seçim teknikleri ve insan kaynakları politikaları hem çalışanlara hem de takım liderlerine, gelecekte performansını artırmak için faydalı olabilmelidir.

TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM

admin | 25 March 2011 23:24

TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM

Bu hafta okuduğum kitaplardan biri: M.Rauf ATEŞ’e ait. Kitap: “Teşekkürü Bir Borç Bilirim” ismini taşıyor. Kitabın yazarı aynı zamanda aylık ekonomi ve iş dergisi Capital’in Yayın Direktörü. İşinin adamı olmak isteyen herkese kitabı ve dergiyi tavsiye ediyorum.

Kitap okurken dikkatimi çeken yerlerin altını çizmeyi severim. Ben bir kitabı okuyorsam o kitapta iz bırakmalıyım. O kitabın sayfalarından bu faninin geçtiği anlaşılmalı. Ve o kitap ben de iz bırakmalı. Kitaptan dikkatimi çeken yerlerin bir kısmını yorumlayarak sizlerle paylaşmak istedim:

Kavramsal Boşluk ve Kapitokrasi

HBOZTOPRAK | 11 February 2011 15:17

Dil-bilim açısından ne kadar kabül görür bilmem ama yaşadığımız siyasal modeli açıklamak için ‘demokrasi’ kavramının haricinde yeni bir kavrama ihtiyaç duyduğumuz aşikardır. Kapitokrasi yani ‘kapitalin iktidarı’ mevcut sosyal, ekonomik ve nihayetinde politik yaşamı ifade etmek için oldukça uygun bir kavram. Özellikle; liberalizm ve globalizm arasındaki geçişin doğorduğu evrimsel sancıların yaşandığı ve ‘varandaşlık’ kavramının yerini ‘girişimcilik’ kavramına bıraktığı post-modern toplum tipinde böyle bir kavrama, daha bir ihtiyaç vardır.

Birileri yaşadığımız toplumsal düzenin ‘demokrasi’ olduğunu bas bas bağırsa da, kendi çıkarları için yaptığı bazı davranışları demokrasiye mal etmeye çalışsa da ya da bilmem kaç yılda bir önümüze konan akibeti meçhul ‘sandıkları’ doldurmak için meydanlarda başımızı ağrıtanlar güya millet iradesine başvurduklarınıı söyleseler de; insanın aklını kurcalayan bir hayli tutarsızlık ortaya çıkıyor.

Yönetim Bir Bilim mi Yoksa Sanat mı?

cuntan | 09 February 2010 12:19

Yalın bir mantıkla yaklaşıldığında, eğer yönetim bir bilim ise herkes iyi bir yönetim eğitimi alarak iyi bir yönetici olabilir. Ancak uygulamada aynı eğitimi alan yöneticilerin yönetim becerileri arasında önemli farklar olduğu gözlenmektedir. Buna karşılık, eğer yönetim bir sanat ise bunun gerektirdiği beceriler daha çok doğuştan kazanılır nitelikte olacaktır dolayısıyla eğitimle iyi yöneticiler yetiştirmeye çalışmak anlamlı olmayacaktır. Özetlersek:
Bilim Olarak Yönetim
– Yönetsel sorunlara akılcı, mantısal, nesnel ve sistematik bir şekilde yaklaşılabilir.
– Sorunların çözümü için teknik, tanısal ve karar verme beceri ve tekniklerine gerek vardır.
Sanat Olarak Yönetim
– Kararlar verilirken ve sorunlar çözülürken yöneticiler sezgi, tecrübe, içgüdü ve kişisel anlayışlarından süzülen bir harmanlama yaparlar.
– Yönetim faaliyetlerini yerine getirmede kavramsal düşünebilme, iletişim kurabilme ve zamanı kullanabilme becerileri önem kazanmaktadır. Cevap her ikisi gibi gözükmektedir. Yukarıdaki bilimsel ve sanatsal özellikler dikkate alındığında yönetimin bu özelliklerin hepsine ihtiyacı olduğu, sahip olduğu bilimsel ve sanatsal özellikler arttıkça güçlü ve etkili bir yönetimin oluşma ihtimalinin artacağı söylenebilir.

Kalite Kültürü

yucel5454 | 18 January 2010 10:09

Bir işletmede kaliteli ürün veya hizmet üretmek için yerine getirilmesi gereken en önemli faaliyetlerden biri, kaliteyi işletmenin temel hedefi olarak gören kalite kültürünü oluşturmaktır.
Kalite kültürü, kaliteyi göz önüne alan insanların alışkanlıkları, inançları, değerleri ve davranışlarının modelidir. Şirket kültürünün bir parçasıdır ve bütün çalışanlaı tarafından benimsenmelidir
Kültür değişebilir. Toplam kalite yönetimi anlayışı ile işletmelerin pozitif kalite kültürü anlayışını benimsemeleri istenir dolayısıyla kültürde değişim söz konusu olur. Kalite kültüründe değişiklik yapmadan önce mevcut kalite kültürü belirlenmelidir sonra pozitif kalite kültürünün oluşturulması için başarı faktörleri olan hedef ve ölçümlerin belirlenmesi, liderlik oluşturma, kendini geliştirme, katılım sağlama, ödül sistemi oluşturma esaslarının yer alması sağlanmalıdır. Bu esaslarla tüm çalışanların tutumlarında değişiklikler gerçekleştirilmek istendiğinden işletmenin bütün organizasyonel seviyelerinde yer almalıdır

ilk kadın general Kurmancan Datka

admin | 03 December 2009 09:45

Kırgız tarihinde hala önemli bir yere sahip olan bir kadından bahsedilir , bu kadın Metal para kullanılmayan Kırgızistan’da, Som denen paranın elliliğinin üzerinde yer alan Kurmancan Datka’dır. Kurmancan DatkaKırgız tarihine mal olmuş kadınların en önemlilerinden biridir, kadın generaldir.Kırgızistan’da cesareti, özgürlüğü,mücadeleyi simgeler. Tarihin ilk kadın generalidir.

19. Yüzyılda Güney Kırgızistan’ı yöneten Kurmancan Rusya’ya dahi söz geçirerek Kırgız halkının yol olmasını engellemiştir.

Şirketiniz için, bugün yapmanız gereken iki şey.

admin | 22 November 2009 14:09

Ekonominin bu duraklama döneminde nasıl olur da şirketinizi daha verimli bir hale getirirsiniz? Önümüzdeki 2010 yılına yaklaşırken, buradaki iki ipucu ile şirketinizin ateşini birazcık da olsa arttırabilirsiniz.

İpucu 1
Biraz da müşteri profilinize bağlı olmak üzere, hacim olarak en çok iş yaptığınız müşterilerin %20’sini listeleyin.

  • Onlara kişisel e-posta gönderin veya daha iyisi onları kişisel telefonlarından arayın ve uzun süreçte sizlerle beraber oldukları için onlara teşekkür edin. Eğer bu süreçte sizle iş yapmayı kesmişlerse, tekrardan uygunluğunuzu dile getirin, birlikte çalışmak üzere başvurun.
  • 2010 yılında kendilerine nasıl daha fazla yardımcı olabileceğiniz konusunda fikirlerini alın.
  • Sizinle beraber iş yapmalarını nasıl kolay ve etkili hale getirebileceğiniz konusunda fikirlerini almayı sakın ihmal etmeyin.
  • Ancak eğer sizinle iş yapmayı kesmişlerse ve devam etmeyi de kabul etmiyorlarsa; bu geri bildirim şansını iyi kullanın ve kendilerine karşı şirket olarak ne tür yanlış uygulamalarda bulunduğunuzu öğrenin.
  • Eğer yeterli bir mevkide iseniz, onlara ve arkadaşlarına kişisel indirimler ve tekliflerde bulunun.

i̇pucu 2
Çalışanlarınızla bir araya gelin ve bir çalışma grubu oluşturup şirket üzerine tartışın.

  • Çalışanlarınızın gözünden, müşterilerinizi kaçıran ne gibi yanlış şeyler yaptığınızı sorun. Her bir çalışanın söyleyeceği en az 3-5 konu mutlaka mevcuttur.
  • Müşterilerinizi etkileyen ve onlara “yaşasın” dedirttiren 3-5 konu sorun.
  • “Eğer şirket bir değişiklik yapmalı ise bu ne olmalıdır?” diye sorun.

Onlara cevap vermeleri için bir kaç gün süre tanıyın, yapmış oldukları katkılar için onlara teşekkür edin ve eğer isterlerse görüşlerini kimlik belirtmeden de bildirebileceklerini söyleyin. Güzel ve yararlı görüş bildiren çalışanlarınızın, isimlerini bildirdikleri taktirde daha kolay ödüllendirileceklerini söylemeyi de unutmayın.

Yönetim Savaşı

rcpyksl | 02 October 2009 09:54

Bir yanda bir teknoloji var bir yandada bir ülke..ülke demokrasi ile yönetiliyor.Tüm bu teknolojiye rağmen bir seçim ile yıllarca bir grup insan tarafından yönetiliyor.Öyle ki bu insanlar diğer partilerin yaptığı hiç bir davranışı takdir etmiyor.Siz hiç bir partinin başka bir partiyi taktir ettiğini gördünüz mü ? Hep eleştirmediler mi birbirlerini?Hep mi yanlış yapıyorlar?Bir ülke yönetmek sürekli bir söz yarışı,iyi laf söyleyen ülkeyi yönetir ama bir yandan bir teknoloji var…kaldı ki devlet tüm halka ucuz bir cihaz sayesinde her yasayı onaylatabilir..Bir cihaz olsa tarafsız olsa..Mecliste tartışılan her konu herkese mesaj olarak iletilse ve isteyen herkes istediği seçeneği seçerek ülkeyi yönetse yanlış mı olur?Asıl demokrosi bu değil midir? Bunu yapabilcek teknolojiye sahipken hala yönetimi insanların elinde tutmaya çalışmak ülkenin objektif yönetilmesine engel değil midir? Yönetim halkın seçeceği insanlarda değilde halkta olsa daha doğru ve çağdaş olmaz mı ? Yoksa ben yanılıyorumda tüm söylediklerim bir saçmalık mı…