bildirgec.org

yönetici hakkında tüm yazılar

wordpress kullanıcı rolleri

silver530 | 22 February 2011 11:17

bu yazımızda kullanıcı yetkileri artarak anlatılacaktır. her bir sonraki kullanıcı öncekilerin yetkilerine sahiptir.

1 – abone: sadece sisteme kayıtlı kullanıcı adıyla yazılara yorum yapabilir.

abone
abone

9 Farklı Blog Yöneticisi Tipi

sequieros | 07 September 2010 16:50

günümüzde artık internet kullanan birçok kişinin blogu veya sitesi var. Peki siz nasıl bir blog yöneticisisiniz? Stiliniz blogunuzun, ziyaretçiler için önemli bir kaynak olmasına ya da SEO alanında önemli bir güç merkezi haline gelmesi vs. gibi konularda belirleyici olabilir. Aşağıdaki tiplerden hangisinin sizi temsil ettiğini kontrol edebilirsiniz.

# PACK RAT (Yararsız Bilgi toplayan) : tam yol ileri bir şekilde bloglar. Yani ölü linkleri asla kontrol etmez. Yayınladığı postalara önemli gelişmeleri eklemez. Muhtemelen gramer bilgisi zayıf olan kişidir.

#COMPULSIVE MAINTAINER (yeniliği zorunlu gören): Direkt olarak alıntı yaptığı web sayfasına mutlaka link verir. Linklerini düzenli olarak tazeler. Sık sık eski yazılarına döner ve üzerlerinde bilgi verici güncellemeler yapar. İmla ve grameri mükemmeldir.

Kredi Dersem Çık , Kredi Kartı Dersem Çıkma !!!

firatocal | 11 August 2010 17:54

yerel,özel,kamu demeden tüm bankaların yöneticilerine üstün başarı belgesi verilmesi gerektiğini düşünüyorum… bir de üstüne herbirinin alınlarına okkalı birer aaaaferin öpücüğü kondurmalı…

kredi kartı madurlarının sayılarının hızla artmasına , kart sahibi bankaların yaşanan olaylar sonucunda tüm saygınlıklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olmalarına rağmen , ne yapıp edip , hala kredi kartlarına müşteri bulmayı başarabiliyorlar ya… pes yani…

öylesine usta birer pazarlamacı haline dönüşmüşlerki , inanılmaz güzellikte ve orjinallikte , rengarenk , en kart düşmenı kişileri bile cezbediverecek kartlarla , biz saf ne yaptığını bilmez ahaliyi bir güzel kandırıp parmaklarında oynatmaya devam ediyorlar…

Ekranlaradan bangır bangır yaptıkları mide bulandırıcı reklemlarından gördüğümüz kadarıyla son numaraları da kartların kimliğimizi yansıtmasının gerekli olması… bak sen şu işe… o kadar eksik ve zayıf karakterliyiz ki , allı pullu kredi kartlarımız olmazsa şu iki günlük dünyada eriyip gideceğiz… dümdüz kart sahibi olursak bir tarafımız eksik kalacak… mazallah Allah çarpıverir , yerin dibine dibine gireriz…

yok çok flexible , aman fotoğrafınız eksik olmasın , yetmedi mi , bebeğinizin , köpeğinizin , en sonunda da sıktığımız imiğinizin fotoğraflarını koyalım… daha daha ne numaralar , ne takla attırmalar… bir de üstüne şu kadar kuruş para puan , chip puan , bonus lira… oooohhhh deymeyin keyiflerine,,, işte avuçlarındasınız , başladılar bile sizi hooop o kucaktan bu kucağa oynatmaya…

Yönetici kimdir?

yucel5454 | 13 January 2010 23:24

Yönetici için genel kabul görmüş tanımlar yapmak zordur. Basit bir tanıma göre yönetici ‘başkaları vasıtasıyla iş yaptıran kişidir’. Ancak bu tanım yalın ve yetersiz kalmaktadır. Zira yönetici, ‘insani ve maddi kaynakları örgüt amaçlarını gerçekleştirmek adına koordine etme ve kullanma’ gücüne sahip kişidir. Burada yöneticiyi tanımlarken vaz geçilmez bazı etmenlerden bahsetmek gerekiyor

Maddi kaynaklar;
İnsani kaynaklar;
Kullanım gücü (yetki);
Örgütsel amaçlar,

Yönetime bir süreç olarak ta yaklaşmak mümkündür. Bu anlamıyla yönetim, girdilerin örgütsel amaçları gerçekleştirecek şekilde çıktılara dönüşme sürecini tasarlayan, eşgüdümleyen ve denetleyen kişidir.

Google Webmaster Tools ile Blogger Kullanımı

Holy Penguin | 07 January 2009 19:21

Google’ın web yöneticisi araçları size, sitenizi Google’a daha uygun hale getirmenin kolay bir yolunu sağlamakta. Bu araçlar size sitenizin Google görünümünü gösterebilir, sorunları teşhis etmenize yardımcı olur ve arama sonuçlarımızda sitenizin görünürlüğünün artırılmasına yardımcı olmak için google ile bilgi paylaşmanıza olanak tanır.

google’in kullanışlı olduğunu düşündüğüm bu hizmetinin blogger’da kullanılması için yapılması gereken adımları sizlerle paylaşmak istedim.

blogger’daki blogumuzu google webmaster tools ile kullanmak için aşağıdaki adımları izliyoruz:

1- Buradan Google webmaster tools’a giriş yapalım.

2- kontrol paneli’ndeki boşluğa blog urlsini giriyoruz ve “site ekle”ye tıklıyoruz.

border=

sistem yöneticileri için 24 açık kaynak kodlu yazılım

penguen06 | 10 November 2008 16:25

1.PING – Linux temelli bu araç ile sabit disk bölümlerini yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz. Yazılım BIOS verilerini de yedekleyebiliyor.

2. NTRegEdit – Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nden daha gelişmiş özellikler barındıran bu editör ile kayıt defteri ayarlarını daha kolay yapabilirsiniz. Hızlı arama, renkli kod yazma özelliklerden bazıları.

NTRegEdit
NTRegEdit

3. Safarp – Denetim masası araçlarından program ekle kaldır için alternatif olacak bir araç.

4. WPKG – Windows sistemler için otomatik yazılım kurma ve güncelleme servisi aracı.

WPKG
WPKG

Firefox güncellemeye doymuyor!

24black mamba24 | 01 October 2008 23:49

Daha 3 gün olmadı bir güncelleme daha! Ne oluyor Firefox geliştiricilerine! Firefox geliştiricileri boş durmuyor 3.0.2 sürümünde ki hatayı bulur bulmaz 3.0.3 sürümünü çıkarttılar. 3.0.2 sürümünde ki hata ise parola yöneticisinde olduğu bildirildi.

Firefox 3.0.3 ile selefindeki hatadan, kullanıcılar kurtuluyor. Geliştiricilerin verdikleri bilgilere göre parola kayıtları her ne olursa olsun kaybolmuyormuş. 3.0.3 ile bu hatadan kurtulmış bulunuyoruz. 3.0.3’ü indirmek isteyenler buradan lütfen!

Kaynak

Avanquest Artık Bedava!

kapuska | 28 July 2008 12:12

“Avanquest Connection Manager” (Avanquest Bağlantı Yöneticisi) daha önceleri 30$ olan lisans ücretini süpriz bir şekilde sıfırladıktan sonra artık dizüstü bilgisayar kullanıcıları için dikkate alınması gereken kullanışlı bir alternatif gibi gözüküyor.

Yabancısı olanlar için açıklayalım; bu uygulamayla farklı kablosuz ve LAN bağlantıları için farklı profiller oluşturabilir, bağlandığınız yere göre farklı güvenlik ayarları yapabilir, yine farklı e-posta, yazıcı ve ağ sürücüsü varsayılanları seçebilirsiniz.

En Favori 5 Dosya Yöneticisi

kapuska | 25 July 2008 09:05

Bilgisayarınızda iş yaparken klasörlerle ve dosyalarla çok uğraşıyorsanız, işletim sisteminizin varsayılan dosya yönetim uygulamalarının zaman zaman size yetmediğini bilirsiniz. Lifehacker, bu sorununuza çare olabilecek en favori 5 dosya yönetim yazılımını aşağıda listelemiş, bize de yorum yazmak kalmış:

1. Xplorer2 (Freeware/Shareware):

Xplorer2 dizin ağacı ile beraber 3 gözlü arayüzünde sekmeli gezmeyi, yer imlerini, FTP erişimini, ileri dosya filtrelemesini ve kapsamlı kısayol tuş kullanımını tek çatı altında toplamış bir dosya yöneticisi. 30$ karşılığında pro versiyonuna geçebileceğiniz gibi standart özellikleriyle freeware olarakta kullanabilirsiniz. Xplorer2’nin hatta Lite adında freeware bir de portatif versiyonu bulunmakta. Daha detaylı bilgiyi ve Xplorer’ı Windows Explorer’la nasıl değiştirebileceğinizi burada bulabilirsiniz.