bildirgec.org

yem hakkında tüm yazılar

Denizcilik

akbelen79 | 07 March 2011 23:38

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen Deniz ürünlerinden yeterince istifade edilmiyor. Su ürünlerinin ekonomideki yeri % 4-5 civarındadır. Kişi başına düşen balık tüketimi çok düşüktür. Japonya’da kişi başı 60-70 kilolarda seyretmektedir. Ülkemizde bu durum kilo bile değildir.
Ülkemizde deniz ürünleri her zaman engellenmiştir. Son zamanlarda bodrum civarına yapılan balık çiftlikleri sayesinde döviz girdisi oranı artmaktadır. Öte yandan bu üretim yapılırken harcanan yem miktarıda çok düşüktür. örneğin bir kilo sığır eti üretimi için 7 kilo yem giderken 1 kilo tavuk için 3 kilo yem yeterliyken , bu oran balık üretiminde en fazlası 2 kilo civarındadır. Bu tabloda da verildiği gibi en az yemle en fazla üretim balıkta olmaktadır.

hayvanlar yemekte..

nazokiraze | 18 February 2009 11:03

Evde olsun sokakta olsun bazılarımız hayvan beslemeye bayılırız. Evindeki kediyi, köpeği,kuşu en pahalı yemlerle besleyenler de var, lokantalarda yemek yedikten sonra artanları paketletip hayvanına götüren de. Birde kasaptan ucuz ciger alıp sokak hayvanları yesin diye yol kenarlarına bırakıp, onların yemelerini izleyen veya bayat ekmekleri ıslayıp cama,balkona koyarak soğukta zor durumda kalan kuşlara ziyafet çekenler.

Genellikle film veya çizgi filmlerde fare peynir, maymun muz, kesi süt, köpek kemik ,tavşan havuç yer. Gerçekten bu böyle mi diye merak eden oluyor mudur acaba? Aslında kedilerin süt içmesi zaten o kadar da faydalı değildir, sindirim sistemleri olumsuz etkileneceği gibi ishal de olabilirler. İlle süt içmek isteyen inatçı kediler için hayvan mağazalarında özel imal edilmiş süt tozları mevcut.

Köpekler bende her zaman değişik hisler uyandırır yemek konusunda, kızımın doğdugu dönem sahip olduğum Boncuk isimli St. Bernard-Terrier kırması köpeğim insandan farksızdı. Komşunun sadece sosis yiyen Alman kurduna inat karpuz,kavun yer, zeytini yedikten sonra çekirdekleri kenara bırakırdı. Hele antep fıstığı yemesi vardı, bazen onu ağaçkakan diye çagırırdım. Sonradan bana emanet bırakılan Doberman cinsi Zeus ise yolda,çöpte gördüğü kakalı çocuk bezlerini yiyerek beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Köpek bok yemekten vazgeçmez sözü ne kadar doğruymuş o zamanlar anlamıştım.Coprophagia denilen dışkı yeme olayı aslında köpeklerde çok yaygındır ve bunu tedavi etmek olanaksızdır. En iyisi buna uygun ortam oluşturmamaya dikkat etmektir.

komşumun faresi: pitpit

nazokiraze | 10 January 2009 19:29

Bu aralar hayatım gayet hareketli bunun sebebi ise hayvanlar. Zaten apartmanımızın arsız kedisi tontişe, evimdeki birsürü balığa ek olan biri dev ikisi minik su tospağalarına anca anca alışırken birde minik fare pitpit girdi hayatıma. Evet pitpit hayatımda dolaylı da olsa..

Pitpit komşumun evine dadanan minik fındık faresi, ama nedense bende komşum kadar etkileniyorum bu küçük hergeleden. Bunun nedeni yan apartmanda olan fare girmiş evde oturan canım arkadaşımın fareden ödünün kopmuş oldugu için bir haftadır eşiyle birlikte evden çıkıp o gelene kadar artık postu nereye sererse orda kalmasıdır. Tabi bu post sürekli bana serili ben bundan memnun olsamda pitpit memnun mu bilmiyorum, zavallının canı sıkılmıyor mu acaba? Oturup iki laf etmek istemez mi? Nitekim arkadaşım evdeyken mutfakta cirit atan pitpit o yokken derin bir hüzne boguluyor olacak ki kadının kurdugu tuzaklara, yemlere, yapışkanlara hiç yakalanmıyor demek ki içinden evi turlamak gelmiyor düşünün sucuk bile yememiş gariban.

balık yazısı

nazokiraze | 02 December 2008 09:18

Eşimin akvaryumundan bahsedesim var bugün,120 litre akvaryumda Cichlid (çiklet) balığı besliyoruz lepistesle 15 litre akvaryumla başlayan evcil hayvan maceramız bu koca akvaryumla devam ediyor. Yüzlerce çeşidi olan çiklet balıkları harika bir balık cinsidir.Akvaryum suyunun özellikleri

Bu akvaryum hayatımıza gireli pek çok olay yaşadık bir gece kaltıgımızda ısıtıcının bozulması ve suyun kaynamasıyla oluşan balık çorbası kıvamındaki akvaryum, eşimin akvaryum temizlemesiyle halıyı kirlettigi için ettiğimiz kavgalar, yavrulukta yaşam savaşı veren minik yavrular, doğurdugunu anında yiyen lepistes… yaşadığımız ilginçliklerden bazıları..

Düşmanı Yanıltmak

zabun | 30 July 2008 01:39

Savaşlar her zaman akıllıca davranmayı gerektirir. İyi organize olmuş savunma ya da saldırı planı, hızlı ve gizli haberleşebilme, kıvrak manevra kabiliyeti gibi maharetlerin yanında savaşta kazanmak için düşmanı yanıltmakta çok geçerli bir yöntemdir. Barış sürecinde bile, sürekli potansiyel düşmanın savaş gücü, çeşitli istihbarat yollarıyla tespit edilmeye çalışılır. Düşmanı yanıltmak için bugüne kadar uygulanan en ilginç yöntemlerden biri, askeri binaların, araçların ve personelin birebir şişirilebilir kopyalarını yapmak olsa gerek. Bu yöntemle sahip olduğunuz gerçek askeri kuvvetin yerine, sahtelerini koyabilir ve gerçeklerini özellikle hava saldırılarına karşı koruyabilirsiniz. Askeri üsslerinizin kuvetli olmadığı bölgelerde, yalancı güç gösterileri yapabilirsiniz. Tatbikatlarda hedef olarak kullanabilirsiniz. Bahçemde F16 istiyorum diyen varsa buradan sipariş verebilir 🙂

Zeytinyağı Atıklarından Zeytin Özütü

maxhoper | 17 February 2008 17:22

Bir Türk zeytinyağı işleme firması sahibi “sindirmatik” adında yeni bir makina geliştirmiş ve patent alma işlemlerine başlamış. “sindirmatik” zeytinyağı üretilirken açığa çıkan ve karasu olarak adlandırılan sıvı şeklindeki üretim artığından zeytin özütü elde etmeyi başarabiliyor.

karasudan özüt elde eden mucit
karasudan özüt elde eden mucit

100 litrelik karasudan 5 kg özüt elde edilebildiği söyleniyor. Bu özüt ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılabiliyor. Ayrıca hayvan yemi olarak da değerlendirilebiliniyor. Makina hakkında çok fazla detayın yer bulmadığı haber şurada yer alıyor.