bildirgec.org

yap boz hakkında tüm yazılar

Lego İnternete Geliyor

d o g u h a n | 14 January 2010 23:51

Dünyanın ünlü yap boz oyuncağını üreten Lego da, internet çağına ayak uydurdu ve internet üzerinden oyun projelerinin gerçekleşeceğini duyurdu. Adının “Lego Univers” olduğu bildirildi. PC de oynanacak oyun çocuklara ve ebeveynlerine çok tanıdık unsurlar içerdiği belirtildi. Müteahhit firma NetDevil‘dan Chris Sherland, Lego Univers’in çocuklar için güvenli bir sosyal boyutu olduğunu ve ailelerin de bunu çok rahat kontrol edebileceğini söyledi.

çocuklar için resim yapabilecekleri boyama sayfaları

biSGen | 30 April 2009 18:04

Resim yapmak, çocuk için belki de en geniş anlamıyla kendini ifade ediş biçimidir. Zira bu sayede çocuğun kendi ve çevresi hakkındaki duygu ve düşüncelerini öğreniriz. Resim yapmanın daha pek çok yararlarını sayabiliriz. Söz gelimi; küçük kas gelişimi, bedensel, motor ve bilişsel gelişimi, estetik gelişimi vb…
Bu konuda biraz olsun açıklama arayanlara bu (Bedensel ve Ruhsal Gelişimin En Renkli Sırrı: Resim Yapmak/ Çetin Özbey) ve şu (Okul öncesi çocuklarda resim yapma becerisi kişilik yansıması ifade eder mi? ) linklerdeki yazıları okumalarını öneriyorum. Bir baba, bir eğitimci (her ne kadar branşım farklı olsa da) olarak epey işime yaradı benim.
Madem resim yapmak çocuk için bu kadar önemli/gerekli; anne-babalara, eğitimcilere bu konuda büyük sorumluluk düşüyor demektir.
Paylaşımı seven bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm ve ben de aile geleneğimi bozmayıp elimdekileri (belki de Paulo Coelho’nun “Zahir” kitabında bahsettiği gibi “iyilik bankası”na yatırım yapıyorumdur, kimbilir…) paylaşıyorum.
Görev yaptığım okulda anaokulu öğretmeni olan arkadaşım, oğlum faydalansın diye çocuklar için boyama sayfaları, oyunlar, yap-boz’lar ve daha bir sürü faydalı etkinlik bulunan link yolladı bana. Ben de başka çocuklar da faydalansın diye sizlerle paylaşıyorum bu linkleri…
Merak etmeyin ona bu linkleri bildirgeç’te paylaşacağımı da söyleyip iznini aldım.
Ve ona söz verdiğim gibi; bu yazı, özlem öğretmene ithaftır.

http://www.123coloring.com/
++++

http://www.nationalgeographic.com/coloringbook/archive/
++++

Google faviconu bir kez daha yenilendi:yap-boz google

pasacocugu | 16 January 2009 16:35

Google yeni favicon

Google faviconunu yine yeniledi!

Google faviconu kısa süre önce yenilenmiş, mor renkli küçük “g” harfinden oluşan Google’ın yeni faviconu bazıları tarafından Google’ın sadeliğini simgelediği düşüncesinde olup beğenmiş, bazıları beğenmemişti ve google bunun üzerine favicon yarışması başlatmıştı. Şimdi yarışmaya katılan bir favicon mu bilmiyorum ama değişikliğe gidilmiş!

Yap Boz Telefon

oci | 15 January 2009 15:59

Yap-Boz Telefon
Yap-Boz Telefon

Bug labs’ın yeni konsepti olan yap-boz telefon, farklı modüllerle farkılı özelliklere kavuşan bir telefon, yeni çıkardığı 5 modül ise şöyle:

  • BUGprojector: mini pico projektör modülü
  • BUGsound : müzik dinleyebilmek için modül
  • BUG3g : 3G eklenti modülü
  • BUGwifi : Kablosuz iletişim modülü
  • BUGbee : Radyo modülü

detaylı bilgilere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

NICOLAS BOURRIAUD’NUN İLİŞKİSEL ESTETİK VE POSTPRODÜKSİYON TEORİSİ

lovesredcloud | 09 June 2008 09:44

felix gonzalez-torres, perfect lovers, 1987
felix gonzalez-torres, perfect lovers, 1987

Nicolas Bourrıaud’nunİlişkisel Estetik” ve “Postprodüksiyon” adlı kitapları 90’lı yılların üretim modelleri üzerine yapılan okumalarla kuruludur. Yazardan alıntılarla görüşlerini incelersek;

“(…) Doksanlı yılların başından beri gittikçe artan sayıdaki işler daha önce var olan çalışmalardan yola çıkılarak yaratılıyor; giderek daha fazla sanatçı başkaları tarafından yapılmış çalışmaları ya da hâlihazırdaki kültürel ürünleri yorumluyor, yeniden üretiyor, yeniden sergiliyor veya kullanıyor. Kullanıma hazır işlerin sayısındaki bu artış ve şimdiye değin görmezden gelinen ya da küçümsenen formların sanat dünyasına katılması ile karakterize edilen bu postprodüksiyon sanat, bilgi çağında küresel kültürün hızla yayılan kaosuna bir tepki gibi gözüküyor. Kendi işlerini diğer insanların işlerine yerleştiren bu sanatçılar, üretim ve tüketim, yaratı ve kopya, hazır-nesne ve orijinal iş arasındaki geleneksel ayrımın kökünün kazınmasında rol oynuyorlar. Manipüle ettikleri materyal birincil değil artık. Bundan böyle önemli olan ham materyali temel veri olarak alan bir formun ayrıntılarıyla ele alınması meselesi değil, kültürel pazarda çoktan dolaşımda olan nesnelerle, yani diğer nesneler tarafından zaten daha önce aynı kalacak nesnelerle çalışma meselesidir. Orijinallik (bir şeyin kökeninde olma) ve hatta yaratım (hiçbir şeyden bir şey yapma) nosyonları, her ikisinin de işinin kültürel nesneleri seçme ve bunları yeni kavramlar içine sokma olan ayrılmaz ikili DJ ve programcının damgasını vurduğu bu yeni kültürel manzarada yavaş yavaş bulandırılıyor.” *

duchamp, fountain
duchamp, fountain

“(…)Tüm bu sanatsal pratikler, biçimsel olarak heterojen olmakla birlikte, hepsi de daha önce üretilmiş olan formları bir yardım aracı olarak kullanırlar. Sanat işini özerk ya da orjinal bir form olarak değerlendirmektense, onu göstergeler ve anlamlardan oluşan bir ağ içine yerleştiremeye ilişkin bir hevesi gözler önüne sererler.