bildirgec.org

yağ hakkında tüm yazılar

Mutfakta birşeyler var

nazokiraze | 10 February 2011 10:24

Orama burama sıçramak için pusuya yatmış, sinsi,ateşli, gözünü kötülük bürümüş ,kızartma zamanlarımın düşmanı kızgın yağ kadar ne yapsam ne etsem birbirine çılgıncasına yapışan çubuk makarnadan da korkarım ben. İkisine de temkinli yaklaşır, ikisinde de aynı tedirginliği yaşarım, ama ikisinden de vazgeçmem. Ne fritöz kullanırım, ne fiyonk makarna pişiririm, böyle de inatçıyım işte.

Rengi solmuş kayınvalidemden kalan çanaklara nasıl beğeni duyuyorsam çizilmiş teflon tavalara o kadar tahammül etmem, çatlak fincanlar, kullanılmış dondurma kutuları kadar değerlerini yitirmiş ,kapının önüne koyulası şeylerdir,bir dünya para verilip alınmış olsalar dahi hiç bir halta yaramamaktalar artık.

Kulak memesi kıvamından daha çekici gelen julyen kesilmiş sebzelerle muhabbetimiz daha fazladır, ölçülerle işim yok, göz kararını kafama göre uygularım yani kısaca herşeyi Nazo kıvamına gelene kadar karıştırır öyle hazırlarım, arada elime yüzüme bulaşsa da kabul görür,sevilir.

Komili Komili Komili

infine | 22 January 2010 16:45

Son derece eğlenceli ve başarılı bir reklam çalışmasıyla karşımıza çıkan Komili Zeytinyağı, bunu web sitesi ile desteklemekte de gecikmedi. Yaratıcı bir zeka ürünü olan komilikomili komilikomili 🙂 nin oyununu oynayarak, hediye kazanabilirsiniz. Hediyeler konusunda fazla cömert olduğunu söyleyemem ama ben de bir zeytin ağacım olsun çok isterdim.
İşte hediyeler…

Kadının Kalçalısı

plumprune | 12 January 2010 15:20

Karı koca, hacı hoca, koca kafa derken sıra geldi koca popoya. Daha önce de milyonlarca erkek yanılıyor olamaz, bu koca popo merakının bir sebebi olsa gerek demiş, şu blogun altındaki ahkamlarımızda yuvarlak kalçaların kerametini doğurganlıkla ilişkilendirmiştik. Şimdiki haberimiz Türk kadınlarını sevindirecek nitelikte. Müjde! Müjde! Müjde! Bilim insanları yine boş durmamış ve bakın yine neler bulmuş: Önce Harvard Tıp Fakültesi‘nde ve sonra Oxford Üniversitesi‘nde yapılan iki ayri araştırma göstermiş ki, kadınların kalçalarında biriken yağlar aslinda o kadar da kötü değilmiş, hatta iyi bile sayılabilirmiş. Ancak aynı durumun göbek yağları icin geçerli olduğunun söylenebilmesi pek mümkün değilmiş. Vücudumuzdaki yağların da iyisi kötüsü varmış meğer.

vida guerra
vida guerra

sony’den abur cubur severlere: rm pz3d & pz3sd

schizophrenia13 | 28 August 2009 14:23

sony rm-pz3d
sony rm-pz3d

sony’nin yeni kumandaları rm-pz3d ve rm-pz3sd, televizyona hakimiyeti kolaylaştıran basit bir tasarıma ve kompakt yapıya sahipler. basit kullanımlarından daha önemli olan kısmı ise kumandaların sıvıya dayanıklı olmaları. televizyon izlerken birşeyler yemekten hoşlanıyor ve her seferinde kumandanız kirleniyorsa, temizlerken bozulur mu sorusunu aklınızdan çıkarabilirsiniz. Sony, Panasonic / National, Toshiba, Hitachi, Mitsubishi, Victor / JVC, Sanyo, Aiwa, Sharp, Funai / PRECIOUS, NEC, Fujitsu, Pioneer, Philips ürünlerinin tv, dvd vb. cihazlarını destekleyen kumandalar kızılötesi için 3 adet led kullanarak görüş açısından çıkma ve kumanda zorluklarını en aza indiriyorlar.

sony rm-pz3sd
sony rm-pz3sd

kadınlar falan.

nazokiraze | 15 March 2009 09:28

Kaç yaşında olursa olsun, hasta, çirkin,evli,bekar ne durumdayda önemli değildir kadın için, her zaman güzel, bakımlı olmaya çalışır. Kapalı, açık, zengin, fakir hiç farketmez. Kadınların ortak özellikleri dışında ,ülkelerine göre de büyük farkları var.

Fransız kadınları Avrupanın en bakımlı ve zayıf kadınları olarak gösterilir, bu ugurda Fransız Kadınlar Niçin Kilo Almaz adlı kitap bile yazılmıştır. Kitapta şarap ve ekmek düşkünü oldukları halde Fransız kadınlarının nasıl zayıf kalabildikleri irdeleniyor. Fransa Kraliçesi Marie-Antoinette zamanında puf adı verilen saç modeliyle çok dikkat çekmiş olan Fransa kadınlarının tarih boyu zerafetine ne kadar düşkün oldugunu göstermiştir.Kraliçeden sonra puf modeli, soylu kadınlar arasında bir hayli moda olmuştur. Ayrıca bildigimiz yayvan, şampanya kadehleri yapılırken, o zamanlar prenses olan Maria Antoinette’nin gögüsleri, Sevres seramik fabrikasında ölçü alınarak yapılmıştır.Böylece Maria Antoinette’nin gögüsleri ölümsüzleşerek, günümüze kadeh olarak gelmiştir.

Yarısı peşin, yarısı iş bittikten sonra

admin | 23 February 2009 11:19

Yarısı peşin kısmını biliyoruz; o seçmene verilen vaattir. İşin asıl önemlisi, “yarısı iş bittikten sonra” kısmıdır.

Ben naçizane bu kısım üzerinde durmaya çalışayım. Efendim bildiğiniz gibi, bazı filmlerde uygulanır bu taktik. Adam gayet emin bir şekilde isteğini belirtir, işi yapacak olana. Der ki; yarısı peşin, yarısı iş bittikten sonra. Tamam anladık işi yaptırmayı garanti altına almak istiyor kişi.

Ama işin içinde bir “bit yeniği” olmasa neden yarısını versin ki. Yani adamın işi yapamayacağını ya da yapmayacağını varsayıyor demek ki.

tutkulu yiyecekler

nazokiraze | 02 February 2009 15:44

Yediğimiz her şey muhakak bir yerimizi etkiliyor, artık sadece doymak için yemiyoruz,tat almak,zevk almak, begendirmek, iyileşmek, diyet yapmak vs.. gibi sebeblerler yiyoruz.
İnsanoğlu yıllardır besinlerin bize yaptıgı etkileri araştırıyorlar her geçen gün yeni bir şey çıkıyor.Sağlık dışında önemli şey olan cinsellik ve yemek ilişkisi ise ilk çaglardan beri insanların üzerinde durdugu bir nokta. Zaten afrodizyak etkisi olan besinleri hepimiz biliyoruz ancak bazı yiyecekler var afrodizyak etkisi pek bilinmiyor, farkında olmadan onları sık sık tüketiyoruz.

yazı salatası…salata yazısı

nazokiraze | 15 January 2009 17:38

Öğle ve akşam öğünlerinde sevilen, sevilmeyen, agır, hafif, çok,az,etli, sebzeli, kalabalık, yalnız, güzel, çirkin ne yenirse yensin hepsinin tek bir ortak noktası vardır salata.

Kimsenin hayır demeyeceği, zevke göre hazırlanan insanın içinden geldiği gibi çeşitlendirebilecegi bir yiyecek salata. Ben de her insan gibi salata düşkünüyüm, sofrada salata yoksa en azından birkaç parça yeşillik alır yanıma öyle otururum, ille salatamsı birşeyler olacak cacık, yogurt asla yerini tutmaz salatanın mutlaka salata…

Salata yapımında herkesin kendine göre yaptıgı çeşitler vardır kimisi mevsim salatası sever kimisi çoban kimisi sirkeli yer kimisi limonlu benim için farketmez salata olsun çamurdan olsun. Herkesin özel salatası muhakkak vardır ailemizde hala salatası denen salata vardır kayınvalidem ailenin tek halası 6 abisi dolayısıyla bir sürü yegeni var o yüzden herkesin halası ailede:) kayınvalidemin yaptıgı salatanın adı yıllardır salata yaparken çok kocaman kestigi parçalardan dolayı öyle kaldı şimdi herkes nerde iri taneli koca yapraklı salata görse hala salatası der. Benim salatalarım övünmek gibi olmazsa güzeldir içine bazen peynir rendelerim bazen zeytin koyarım karnıbahar haşlar koyarım dereotu eklerim yaparımda yaparım tadından yenmez.

mutfak zenginligi : zeytinyaglılar

nazokiraze | 14 January 2009 17:33

Türk yemekleri denince akla hemen doğu mutfağı gelir çiğ köfteden içli köfteye, kebabtan dönere yüzlerce çeşit bol etli yaglı salçalı yemekler. Kuzulu, kıymalı,cigerli bir dünya yemek. Ülkemizde vejeteryan olarak yada eti az tüketerek yaşamak zor gibi görünür, öyle ya tüm güzel yemekler etli,kıymalı, tavuklu , evde kıyma yada et yoksa bugun evde yemeklik yok demez miyiz? ille yemegin bir çeşidi et mahsüllü olmaz mı? Oysa mutfagımızın ana damarlarından biri olan zeytinyağlı yemekleri unutmamak lazım bence pek çok ülkeden daha çok etsiz harika yemek çeşitlerine sahibiz.

canımsın pilav

nazokiraze | 22 December 2008 16:59

Ülkem mutfagını düşürken kendimi en şanslı saydıgım yiyecek pirinçtir ve sanırım pirinci en iyi kullanan milletiz. Bakıyorum anavatanı Çin’de bile bizimkisi kadar leziz pilavlar yapılmıyor.Pirinç bilindiği üzere 6 bin yıllık bir besindir anavatanı Çin’dir (bilgi)

Pilavı en çok Araplar ve biz yaparız.Çeşit çeşit pilav yaparız düğünlerde ,mevlitlerde, hemen her akşam yemeginde( ya makarna ya pilav) pilavsız olmaz. Lokantaların olmazsa olmazı, kurufasülyenin en kadim dostudur pilav. Bir kadının iyi bir aşçı olup olmadıgının göstergesidir. Tane tane dökülmezse pirinç o kadın iyi yemek yapmıyor denir.(iyi pilav nasıl yapılır)Menülerde kuru-pilav, pilavüstü döner gibi önemli yemek kategorisinde bulunur.Az pilav tabiri yada Pilav günleripilava verdiğimiz önemi gösterir.

Uzakdogu’da haşlanarak yapılan pirinç İtalya’da risotto, İspanya’da paella bizde ise pilav ve dolma olarak karşımıza çıkar.