bildirgec.org

wma hakkında tüm yazılar

HTPC’ye Alternatif

Beacool | 20 March 2011 13:44

HTPC’ye Alternatif

Veebeam

Televizyon anlayışı değişiyor. Tv deki bu yadsınamaz. Full hd nin bile yavaş yavaş aşılmaya başladığı bir dönemin içindeyiz. Bu teknolojinin ilk çıktığı günleri hatırlıyorum da o dönemler görüntüyü bırakın çoğaltmak iletmek dahi pek istikrarlı değildi.

Günümüzde ise gelişen teknoloji hdmi kablolarla bu gayet basit. Hatta bu kablolar versiyon numaralarına bile sahipler. Görüntüyü çoğaltmak ta iki tak çıkarla mümkün. Ama halen bir sorun var. Kablosuz iletmek…

Online Convert / dönüştürme

biSGen | 11 March 2011 18:50

biliyorsunuz convert dönüştürmek demek.

Bu sitede bu işlemi online yapmak mümkün. Convert/dönüştürme yapabileceğiniz türler (72 değişik tür) ve linkleri aşağıdadır.

AAC, FLAC, M4A, MMF, MP3, OGG, WAV, WMA

bmp, eps, gif, hdr-exl, jpeg, pdf, png, svg, tga, tiff, wbmp

3g2, 3gp, avi, flv, mkv, mov, mp4, mpeg-2, ogg, webm, wmv, iphone, ipod, nintendo ds, ps3, psp, wii, xbox

epub, fb2, lit, lrf, mobi, pdb, pdf, tcr

doc, flash, html, odt, pdf, txt

adler32, blowfish, crc-32, crc-32b, des, gost, haval-128, htpasswd apache, md4, md5, ripemd-128, ripemd-160, sha-1, sha-256, sha-384, sha-512, snefru, tiger-128, tiger-160, tiger-192, whirlpool

TRON HAKKINDA HER ŞEY!!!

Beacool | 06 February 2011 14:42

TRON HAKKINDA HER ŞEY!!!

TRON LEGACY
TRON LEGACY

Hafta sonu, haliyle insanın kendine en çok zaman ayırdığı günler. Bu günlerde yapılabilecek birçok alternatif olmasına rağmen en popüler olanlarından biri avm ve sinema keyfi. Sinemalarında son yılların en popüler etkinliği 3D filmler…

Şu aralar gişeleri en çok meşgul eden filmlerin başında ise kuşkusuz Disney in Tron Efsanesi (Tron Legacy) isimli filmi geliyor (bkz yazı sonu isyanı). 1982 yılında zamanının çok ötesinde bir teknikle çekilen ilk filmin devamı yeni gösterimde bırakın biz teknoloji meraklılarını diğerleri için bile moda yaratacak unsurlar mevcut…

Sandisk Sansa Fuze yenilendi!

sCoRPionTR | 01 September 2010 20:42

Sandisk’in Fuze serisi MP3 playerları Apple ürünlerine karşı en güçlü rakiplerden biri. Sandisk uzun süredir yenilemediği Fuze serisi MP3 playerlarını yeniledi.
Yeni Fuze serisi 2.4 inch LCD ekrana ve touchpad’e sahip. 4GB, 8GB ve 16GB olarak satışa çıkacak yeni Fuze’de microSD yuvası bulunuyor. SDHC kartları da destekleyen Fuze’un kapasitesi bu şekilde arttırılabiliyor.

Yeni modeller kırmızı, beyaz, mor ve mavi renklerde gelecek. 16GB’lık model ise sadece siyah renkte piyasaya sürülecek.

Desteklenen formatlar ise şöyle; MP3,WAV, WMA, AAC/M4A, Ogg Vorbis, FLAC, Audible, Secure WMA, Podcasts, WMV, Flip Video, H.264, MPEG-4, JPEG, TIFF, GIF, BMP, PNG.

Zune HD 64 GB

mcosar | 30 March 2010 17:53

Microsoft Zune HD isimli medya oynatıcı ürününün 16 GB ve 32 GB modellerinden sonra 64 GB’lık modelini Eylül ayında satışa sunmaya hazırlanıyor.

Cihazın diğer özellikleri :

– 3,3 inç ekran
– MP3/MP4 oynatıcı
– 64 GB Bellek
– Lityum Pil
– Yaklaşık 33 saat pil ömrü
Wireless özelliği
– MP3, MPEG4, WMA formatları çalıştırabilme
– HD Radyo

Kaynak

E-Book Reader’da Bir Yarışçı Daha: Samsung E6 eReader

geceyazankedi | 11 March 2010 14:24

Elektronik kitaplar yıllardır hatta internet var olduğundan beri sahnede. Ancak teknolojisi daha öncelerde gelişmiş olmasına rağmen okuyucu cihazların (e-book reader) piyasası, çatışmalara yeni şahit olmaya başladı. Bunda da alışılagelmiş kağıt tadını bırakmak istemeyenlerin etkisi büyük olsa gerek. İşte pazardaki diğer bir isim de Samsung oldu, hem de ciddi anlamda iddialı olduğunu basın demeçlerinden anlamak olası.

Samsung E6 eReader biraz büyükçe bir telefon gibi gözüküyor. Tüm resim formatlarının yanında mp3, wma gibi ses formatlarını da destekliyor, wifi ile internete bağlanmanız ve 800×600 çözünürlükte dokunmatik ekranla internette gezinmeniz olası. Yavaş yavaş ömrünü doldurmuş olan bluetooth da cihazda bulunuyor. Ayrıca 1500 kitaba kadar (kimin böyle bir kapasitesi var ki?) yükleme yapabileceğiniz SD kart da cihaz ile birlikte geliyor. 8 tonlu grayscale ekranı bulunan cihazın fiyatı ise hiçbir basın duyurusunda belirtilmedi. Mayıs ayında piyasalarda göreceğimiz cihazın Nokia ve Apple’ın canını ancak alternatif olarak sıkacaktır.

youconvertit: ücretsiz çevrimiçi dönüştürücü

odo | 15 February 2010 10:22

youconvertit en kısa ve en türkçe tanımıyla “çevrimiçi dönüştürgeç”. marifetlerinin hepsini kısaca anlatmak bırakın iki sözcüğü bir bildiriye bile sığmayabilir.

sitenin dört ana bölümü var.

1. bölüm:dosya dönüştürücü (convert file(s))
e-posta adresinizi yazıyor, dosya ya da dosyalarınızı yüklüyor, hangi formata dönüştürmek istediğinizi seçiyor ve gönderiyorsunuz. sayısız belge formatı, ses dosyaları, video dosyaları, resim dosyaları ve hatta arşiv (sıkıştırılmış format) dosyaları için bunu yapabilirsiniz.

Xrecode ve WinLAME: ücretsiz ses dönüştürücüleri

wanadooo | 13 May 2009 13:58

WinLAME, windows platformunda çalışan ses dönüştürme (biçimleme) işlemini hızlı ve kolayca yapabilen; ücretsiz ve açık kaynak koda sahip bir uygulama. (ekran görüntüleri) çok eskiden beri var olan program yeni güncellendi ve zaman zaman sorun çıkartabiliyor. Diğer program ise Xrecode. yaptığı iş tıpkı winLame gibi. ek olarak daha fazla ses formatını (MP3, WMA, OGG, APE, FLAC, WavPACK, AAC, ALAC, WAV) destekliyor ve türkçe dil desteği de mevcut. dosyaları tek tek dönüştürebildiğiniz gibi bir dosya formatını aynı anda çoklu dosya formatlarına da dönüştürebiliyorsunuz. diğer bir alternatif ise dbpoweramp.

D’accord ichord: şarkıların akorlarını bulun

biSGen | 25 February 2009 11:25

hatırlarsanız daha önce ( 11 eylül 2008 ) dinlediğiniz şarkıların akorlarını çıkarmak için bir programdan ( digital music mentor ) bahsetmiştim.

bugün yine böyle bir programı tanıtmak istiyorum. D’accord Music Software‘in pek çok programından biri olan ichord her ne kadar bir akort programı diye düşünülse de Ses dosyalarındaki (MP3, WMA, WAV ve ses CDleri), akortları tanıyıp, sanal gitarda akorları gösterebiliyor. Bu özellikle gitar çalmaya yeni başlayanlar için ( akor çıkarmayı bilmeyen kişiler için özellikle ) oldukça pratik ve avantajlı bir durum. Programın kullanımı da oldukça basit. programı ( yoksa eklenti mi -plug in- mi demeliydim?) kurduktan sonra diyelim ki bir şarkıyı WMP ( windows media player)’de açtık. ardından wmp çalarken üzerinde mouse ile sağ clik ve gerekli yeri seçmek yeterli… aşağıdaki imaj dosyasına bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız sanırım.

program o an çalınan ve sonraki çalınacak akortu anında gösterebiliyor.

XMPlay: Hafif ve Ufak ses oynatıcı

mentira | 06 January 2009 17:00

xmplay
xmplay

xmplay; ücretsiz, 304 kb boyutunda hafif, başarılı, birçok eklentisi ve tema desteği olan bir ses oynatıcı. programın çalışması için kurulum yapmak gerekmiyor, indirdiğimiz zipli dosyanın içindeki xmplay.exe yi çalıştırmamız yetiyor. programın diğer büyük bir özelliği ise winamp eklentilerini tam ve sorunsuz olarak kullanabilmesi.

acidian fire
çok şık ve başarılı temaları da var, bunları sonradan indirip kullanabiliyoruz.
Desteklediği ses formatları ise; OGG , MP3 , MP2 , MP1 , WMA , WAV , CDA , MO3 , IT , XM , S3M , MTM , MOD , UMX
Desteklediği oynatma listeleri; PLS , M3U , ASX , WAX

programın bazı özellikleri ise şöyle
32/24-bit ve çoklu kanal ses desteği ile sesleri kaliteli çalması.
detaylı olarak parça bilgisi göstermesi ve sizin istediğiniz ayarı yapıp kaydedebilmenize imkan tanıması.
internet üzerinden parça oynatabiliyor.
internet explorer v.s tüm programlara entegre olabiliyor.
sıkıştırılmış dosyaları (zip,rar) dışarıya çıkartmadan oynatabiliyor.