bildirgec.org

vergi hakkında tüm yazılar

vergi dairesinden emekli maaşıma 4 yıl sonra gelen bildirimsiz icra,

vurguni | 22 September 2011 14:36

Vergi dairesinden Emekli Maaşıma 4 yıl sonra gelen bildirimsiz icra,

17. 5.2007 tarihinde yaptığım işi bıraktığıma dair başkent vergi dairesine başvuruda bulundum.
İş yerinin kapanışını yaptım ve görünen borçları ödedim. artık hiç bir borcun yoktur iş yeri kapatılmıştır dediler ve başkent vergi dairesinden ayrıldım.

17 mayıs 2007 tarihinden bu yana hiç bir bildirim yapılmadı.2011ağostos ayı, karadenize gittim bankamatik kartım yıpranmış olduğu için emekli maaşımı, paramı çekemedim, 20 eylülde. ankaraya dönünce, bankamatikten paramı çekmek için gittiğimde paramı yine alamadım, paramı bankamatiklerden, alamayınca. 21 ekimde ziraat bankası tuzluçayır subesine gittim,

sahibinden.com ve türevi olan gg satış yapanlar nasıl vergilendirilir

viarectaa | 29 March 2011 15:24

slm arkadaşlar gg ve sahibinden.com üzerinden satış yapıp gelir elde edenler vergi ödemek zorundaymış.Buna göre satışları devamlılık arz eden şahış vergi ödeyip fatura kesmek için ne yapmalı? Yardımcı olan arkadaşlar sizlere şimdiden teşekkür ederim.Pilot bölge izmir seçilmiş ve fatura kesilmeyen işlem için 164 tl ceza uygulanıyormuş.

Enflasyon Terimi

akbelen79 | 02 March 2011 17:07

Ülkelerin ekonomik terimleri arasında duyarsınız Enflasyon terimini. Kimse anlamaz ne oluyor bu Enflasyon. Bakın kısaca anlatalım. Arasıra canavarlaşan enflasyon’u.
En basit şekliyle kısaca anlatalım konumuzu. Piyasada bulunan mal ve hizmetlerin genel fiyatının yüksek olmasıdır. Ekonomik değerler dengesizse orada Enflasyon hastalığı oluşuyor. Bu dengesizliğin bir ucunda Enflasyon, diğerinde Deflasyon vardır. Her ikisi de sabit geliri olan kesime zarar verir ve gelir dağılımında adaletsizliği tetikler.

Vergi ve Sgk Prim borçlularına müjde

alpayus | 30 January 2011 14:39

Vergi ve ssk prim ve borcu bulunan işverenlerin dört gözle beklediği torba tasarı görüşmeleri mecliste başladı. Mecliste görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısının 9 Şubat gününe kadar mecliste görüşmelerinin ardından yasalaşması bekleniyor.

Yasa ile 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmesi gereken vergi, harçlar, sigorta , bağkur prim borçları ve belediyelere olan borçlar yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor. borçların fazileri silinerek borçlar tefe ve tüfe göre yeniden hesaplanarak 36 aya kadar 2 şer aylık dönemler halinde ödenecek. ödemeler kredi kartı ile de yapılabilecek.

ŞU KARAPARA DEDİKLERİ

Sule34 | 14 December 2010 14:36

ŞU KARAPARA DEDİKLERİ
Dünya üzerinde vergi kaçırma suçu insanlığın tarihi kadar eskidir. Paranın bulunuşu ve aktif olarak günlük hayatta kullanılmaya başlanmasıyla da iyice somutlaşmıştır. Tarih boyunca suçlular yakalanıp cezalandırılsa dahi çoğu kez kazançları yanlarına kar kalmış bu yüzden de insanlar tarafından sıklıkla başvurulan bir kazanç yöntemi olarak görülmeye devam etmiştir.Suçlu yakalansa da suç sonucu elde edilen gelirin takibinin tam olarak yapılamaması ve bu gelire el konulamaması organize suç örgütlerinin güçlenerek varlığını sürdürmeye devam etmesindeki en önemli etkenlerdendir.
1900’lerin başından itibaren kara para aklanması konularında dünya devletlerinin duyarlılıklarının artması suç ile ilgili gelirlere ve suçluların mal varlıklarına el konulmaya başlanmasıyla birlikte yasa dışı kazanılan paraların gizlenmesi, nev’i nin değiştirilmesi suretiyle yasal kimlik kazandırılması şeklinde tanımlanabilecek “kara paranın aklanması “ durumu oluşmuyu başlamıştır.
L’expresse gazetesinde yayımlanan bir haberde 1920 ‘li yıllarda kanun dışı paranın yasal hale getirilmesi için,Chicago ‘da mafya üyesi bir şahsın; o dönemde çok popüler olan ve sadece nakit para kullanılabilen ;çamaşırhaneler zinciri almak suretiyle suç gelirlerini yasal gelirleriyle karıştırarak muhasebe kayıtlarına geçirdiğini belirtmektedir.İngilizce de kara para aklama anlamında kullanılan “laundering”(çamaşır yıkama) tabirinin buradan buradan geldiği söylenmektedir.

1960’lardan sonra uyuşturucu ticaretinin uluslar arası hale gelmiş olması paralelinde kara para aklamasının da uluslar arası hale gelmesine sebep olmuştur.Dünya ülkeleri çok uzun süre kara para aklanması konusuyla bireysel mücadele etmiş ancak;suç örgütlerinin uluslar arası düzeyde örgütlenmiş olmasından dolayı tek başlarına etkin olamamışlardır.

Egoistlik iyi bir şey değil

zarifce | 21 September 2010 14:12

İnsanı, yaratılanlar içerisinde sadece insanlar anlar. Her insanın bir sorunu vardır ayrıca gerek aile gerekse iş hayatında üstlenmek zorunda kaldığı bir sorumluluğu da vardır. Kim istemez ki maddi ve manevi sıkıntılar içerisinden kurtulup refah içerisinde yaşamayı. Evet birçoğumuz bunu isteriz. Belki bilerek beklide bilmeyerek bu refahı isteriz. Tabii ki insanın refah içerisinde yaşamını idame ettirmesine bir itirazım yok. Ama refaha ulaşan insanın halen kendisi istemediği halde sefalet içinde bulunanları unutmasına ne demeli? “Bana ne kardeşim herkes kendisinden sorumlu” deyip bir çırpıda işin içerisinden çıkmak mı yoksa “Neticede hepimiz kardeşiz. Ben refah içerisinde yaşarken ve Allah bana bunca malı ve mülkü vermişken sefalet içindeki kardeşlerime bir yardımım dokunsun” diye bir şeyler yapmaya çalışmak mı daha iyidir.Günümüz insanlarının çoğu egoist bir yaşamı tercih ediyor. Bizim atasözümüz olmadığı halde yıllarca bize atasözü diye yutturulan “bana değmeyen yılan bin yaşasın” mantığı ile bir yere varamayız. Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak, renk, ırk, dil, din ayrı yada aynı hiç fark etmez bulunduğumuz konumun hakkını vermemiz lazım. Yukarıda söylediğimiz gibi kimisi zengin kimisi fakir olabilir. Zengin üzerine düşen vazifelerini yerine getirirse yani vergisini hakkıyla verir, malından bir kısmını zekatı olarak dağıtırsa zannediyorum ki ülkede fakir diye bir şey kalmaz. Fakir olan da “nasıl olsa birileri yardım yapıyor böyle de hayatımı sürdürürüm” demeyip elinin erdiği ve gücünün yettiği kadar çalışmaya devam ederse hem zengine, hem ülkesine, hem de kendisi ve ailesine bir katkı da bulunur. Unutmayalım ki ömrümüzün her anında ayrı bir sınava tutuluyoruz.Teşekkür ederim.

Google vergi cezası yedi!!!

ilkindurak | 04 November 2009 09:56

Google türkiye üzerinden yaptığı reklamcılık işlemlerinde faturayı yurt dışından kesince 71 milyon tl ceza yedi.
google türkiye

google
google

üzerindeki reklamcılık işlemlerini google reklamcılık ve pazarlama ltd şti. aracılığıyla gerçekleşse de aslında işi doğrudan kendisi yapmış gibi gösterdi.
Bu durumda faturayı yurt dışına ödeyen google Türkiye de ödemediği vergi için 71 milyon liralık cezayı da yedi.
Bu durumda şirket vergi kaçırmasa da Türkiyeye ödenmesi gereken vergiyi yurt dışına ödedi.

vergim numaram yok(olmalı mı?)

badreal | 28 September 2009 10:56

Arkadaşlar pilli.com hesabımdaki ödeme bilgilerimde vergi numarası istiyor ama sorgulamama rağmen bana air bi vergi numarası bulamadım..
Olmamısı normal mi yoksa bu işde bi terslik mi var ?

ayrıca resimdeki gibi banka adı ve şube yerlerinde doldurmada bi yanlışlık var mı?
Kısacası bu alanı eksiksiz nasıl doduracam… ?

ödeme bilgileri
ödeme bilgileri

pilli siteleri ve devletin vergi çılğınlıgı

amarat | 04 August 2009 11:45

aşağıdaki yazıda size devletin vergi çılğınlığını örnekleri ile açıklayacağım.

pilli.com sitesi ise gerek adsense gerekse diğer reklam kanallarından elde etmiş olduğu reklam gelirleri kendi sitelerine içerik oluşturan kişiler ile paylaşmaktadır. açıkçası bunu nasıl yaptığını bilmiyorum, araştırılırsa eminim bu bulunur.

pilli.com üyesi olarak örnek verelim bildirgeç.org sitesinde yazılarınızdan dolayı bir miktar para kazandınız. fakat bu kazanılan parayı alabilmek için piilli.com’a fatura kesmesi lazım. şayet kişiler pilli.com’a fatura kesemiyorsa pilli şirketi bu para vereceği blogcular adına stopaj kesintisi yapıp geri kalan parayı sizin hesabınıza yatırıyor.