bildirgec.org

ulus hakkında tüm yazılar

Pişmanlık Çiçeği

ZKUD | 03 January 2011 14:12

Ulustaki durağa gelmişti otobüs. Kapı açıldı, yanım boştu. Otobüs ağzına kadar dolacak şimdi diye söyleniyordum. Birkaç kişi geçti arka taraflar oturdular, yaşlı teyzeler – amcalar hemen ön taraflara konumlandılar.

Arkasından biri sallanarak diğeri onu arkasından tutmaya çalışır gibi bir yandan da bir şeyler söyleyip sanki teselli etmeye çalışarak, belli ki iki arkadaş(orta yaşlarda) giriş kapısından kart basıp ilerlemeya başladılar. Sallanarak elinde çiçekle gelen parmakları ve uzun boylu adama doğru bakıyordum fakat yanıma oturmasını hiç istemiyordum. Sarhoştu sanki.(Sarhoşlardan rahatsız olduğumdan değil) İnsanın sevmediği ot burnunun dibinde bitermiş , geldi oturdu yanıma, arkadaşı da bir arka tarafındaki koltuğa.

google da ulus araması sonuçları

maydesign01 | 19 October 2010 22:52

google da farklı uluslarda arama yaparken karşımıza gelen ilk 3 görsellere bir bakın.

türk

türk
türk

amerikan

amerikan
amerikan

rus-ispanyol-italyan-fransız-alman yazıp arama yaptığmızda karşımıza gelen ilk 3 fotoğraf değişmiyor; bikinili bayanlar çıkıyor. görünüyorki türk denildiğinde bağımsızlık ön planda.sizde deneyebilirsiniz.

Mardin’in Tarihi Zaferi

mehmetbastug94 | 20 November 2008 12:00

Mardin taşevler
Mardin taşevler

MARDİNİN TARİHİ KURTULUŞ ÖYKÜSÜ

Mardin, 1. Dünya Savaşı sırasında düşmanın çokluğu, askerinin ise az olmasından dolayı onları püskürtmek amaçlı bir plan yapmıştır. Bu plan öyle zekicedir ki düşman mardine girmeye bile teşebbüs edememiştir.

Bu stratejik oyun şöyledir;

Mardin şehrini savunmak amaçlı bir plan yapmak zorundadır. Bu planı stratejik bir oyun hâline getirmek ister. Soba borularını şehrin dört bir yanından samanlıkların arasından uzatmışlardır.

GEÇMİŞTEN GELEN IŞIK

Asturias | 29 July 2008 14:42

Ulusal değerler… Neydi acaba? Hatırlamaya mecbur olduğumuzda hatırladığımız, bazılarımızın ise belleklerinden tamamen silinen bir kavram bu bence.

Hayatı öyle hızlı yaşıyoruz ki , nerden geldiğimizi kim olduğumuzu unutuyoruz. Sonra bizi heyecanlandıran bir kıvılcım ve tekrar o rafa kaldırdığımız kavramları yani değerlerimizi ortaya cıkarıyoruz. Tarihimizi, dilimizi, geleneklerimizi ve en önemlisi sahip olduğumuz en güzel değeri, bağımsızlığımızı hatırlıyoruz. Ulusal değerlerimizin ne kadar önemli, ne kadar kutsal ve ne kadar zorluklar içerisinde elde edildiğini anıyoruz.

O an için düşünüyoruz ki değerlerimiz olmasaydı “ne yapardık acaba” diyoruz ve bunları düşündüğümüz anda geçmişimizi hatırlayıp kıvanç duyuyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Sonra günümüzün şartları gözümüzün önüne geliyor ve birden güzel amaçlar için endişelenmeye baslıyoruz. Yine o değerlerimizi kafamızdan silip başka değer ve yargılara uyma zorunluluğunu benimsiyoruz. İşte bu düşünceyi benimsediğimizde biz, biz olmuyor başka ülkelerin değerlerinin esiri oluyoruz. Millet olmanın ne kadar önemli olduğunu , kültürümüzün ve ulusal değerlerimizin ne kadar kutsal olduğunu anlayamıyoruz. Bize emanet edilen değerlerin takipçisi olamıyoruz. İşte bu devrede kim olduğumuzu, tarihimizde ve vücudumuzda gezen asil kanın bize verdiği gücü anımsayıp tüm güçlüklere, bizi caydırmaya, nedefimizden ayırmaya çalışan tüm engellere karşı koymayı bilmeliyiz. Daima ileri gideceğimize inanmalı ve kendimize güvenmeliyiz.

Son Posta Çıktı

selcukhoca | 21 December 2007 09:02

İnternette her gün binlerce site açılıyor. Fakat bu sitelerin çok azı bilgi edinme ihtiyacını doyurucu bir şekilde karşılayabilen nitelikte oluyor. Son Posta bu anlamda bugünlerde rastladığım en iyi projelerden. Kısaca cumhuriyet döneminde (yani 1930’lu ve 1940’lı yıllarda) Türkiye ve dünyada yaşanmış önemli siyasi, sosyal olaylarla ilgili çeşitli gazetelerde çıkmış haberleri derleyip bize sunan bir site. Özellikle tarih meraklılarının, nostalji aşıklarının ve araştırmacıların çok işine yarayacak nev-i şahsına münhasır bu siteye buradan, hakkında yazısına da buradan ulaşabilirsiniz.

Derin İmparatorluk. Orçun Uçar ve Saygın Ersin.

iso1000 | 22 November 2007 20:33

Bu sadece bir roman mı?

Kitap kapağının son cümlesi böyle bitiyor. Ve yaşananların gerçek olabileceğini vurguluyor.

Derin İmparatorluk
Derin İmparatorluk

Derin İmparatorlukOrkun Uçar ve Saygın Ersin’in üç yıllık bir araştırmaları sonucu yazdıkları bir kitap. Orkun Uçar’ı ayrıca Metal Fırtına kitabı yazarlarından biri olarak tanıyoruz. Saygın Ersin’in de “Zülfikar’ın Hükmü”, “Erbain Fırtınası” ve “Emekli Polisler Lokali” adlı kitapları var.