bildirgec.org

tercih hakkında tüm yazılar

Salakça bir özeleştiri

taha3045 | 15 October 2010 18:41

Ey kafası az çalışan dostum kır şu önyargını, şu bunu giymiş, bu şu takımı tutmuş, bu şuna oy vermiş, bunun şeyi uzun, onunki kısa deme, isterse herkes tutsun kendi takımlarını sanane, sen tercihlere değil yüreğe bak, yürek yürekse eğer kılıfı önemli değildir, seveni sev, selam veren ver , hakedene hakettiği gibi davran ama görünüşünün, aksanının, güzelliğinin hakettiği değil, kalbinin hakketiğidir kastım. Bak o zaman topuğun kıçına değecek mutluluktan.

Buraya gelip iki satır yazalım havamızı bulalım, kafamızı bulalım, bir iki kelam edelim diye gelmişken, cadıların bile haklarını savunan yazıları okurken, kaliteli şarapları övüp lezzetli yemekleri severken, lezbiyenlerin, gaylerin özgürlüklerinden dem vururken dibe vurma ey dostum.

XML mi veri tabanı mı?

alprmtlu | 20 August 2010 10:52

Çok büyük olmayan bir internet sitesiyle uğraşıyorum. Kullanıcı tarafından girilen bilgileri saklamak için veri tabanı kullanıyorum. Fakat siteye ne zaman yeni bir fasilite eklemek istesem başlangıçta aklıma hep şu soru takılıyor:

– Şimdi bu verileri saklamak için veritabanına yeni bir tablo mu eklesem yoksa XML dosyası yaratıp orda mı saklasam?”

Genelde hep kararsız kalıyorum. Merak ettiğim ne zaman veri tabanını, ne zaman xml’i tercih etmeliyiz? Bunun benim bilmediğim bir kriteri olmalı.

hackerların tercihi opera!!

aedips | 27 August 2009 09:01

Hacker
Hacker

hackerlar gerek tek başlarına gerekse grup halinde bilgisayarlarımıza girmek ve bilgi çalmak için çalışırlar. fakat herkes gibi onlarda bir web tarayıcısı’na ihtiyaç duyuyorlar. dolayısı ile onlarda risk altındalar. tabiki onlarda en güvenli taraycıyı kullanmak isterler. peki hackerlar, deneyeimlerine göre diğer tarayıcıları eleyip, hangi tarayıcıyı kullanıyorlar? cevap opera!

purewire
purewire

güvenlik firması purewire, hackerler tarafından kullanılan tarayıcıları, hackerların toolkitlerinden en az etkilenene göre derlemiş.
purewire, analitik bir yazılım açığından yararlanarak, hackerların kullandığı toolkitlerle karşılaştırmış ve hacker sistemlerini diğer kullanıcılardan ayırmış. bunuda ufak bir javascript ile halletmişler.

Hacker
Hacker

buna göre en güvenli tarayıcı opera olmuş. bunun başlıca sebebi ise operanın popüler bir tarayıcı olmaması, dolayısı ile daha az hedef alınması. dünya çapında % 2lik bir pazar payına sahip operanın hackerlar tarafından kullanılma oranı ise % 26. yani her 4 hackerdan biri operakullanıyor.

Kaynaklar: * ve *
aedips

MEMURLUK BAŞVURULARI BAŞLADI

dreamware | 07 July 2009 15:19

Kpss’ye girmiş ve ilk tercihlerde yerleşememiş lise,önlisans ve lisans mezunlarına yeni bir fırsat doğdu.Kpss tercihleri başladı.
Tercih yapmak ve ayrıntılı bilgi için ösym sitesine bakınız.

Öss İçin Geçmiş Olsun Demek İsterdim YÖK İzin Vermedi

geceyazankedi | 18 June 2009 21:22

Bir ÖSS derdinin de bittiğine şahit olduk. Kalp krizi geçiren arkadaşlarımı dahi düşündüğüm zaman anlıyorum ki büyük bir yükün altından kalkmışız. Ne kadar büyük bir komedidir bilmiyorum ama ucuz hastalıklarım da oldu bu ağır yükün altında bir ömür sürecek olan. Güvensizlik, kendine dair kayıplar ve dahası…

Diliyorum ki yeni nesil bunun yine bu coğrafyada yaşanması zorunlu olan bir olgu olduğunu anlamış ve aslında o kadar önemli bir mevzu olmadığını çözecek zihne ulaşmıştır. Keza hayat en dipte olanı tepeye taşıyabilen, en tepede sandığımızı da aslında ömrü boyu bodruma kilitleyebilen bir yapı. Hayat onların hikayelerini yazdı biz gözlerimizi kapamayı seçtik. ÖSS’den çıkan arkadaşlarıma ve geleceğinde bir yerde onu barındıranlara tavsiyem odur ki gözlerinizi açın.

İnternet Üzerinden Adım Adım ÖSS 2009

Araas | 16 June 2009 13:38

Tarih 14 Haziran 2009.
Günlerden Pazar.
Ülkemizin kronik hastalığı ÖSS saat 09:30′ da başladı. Bir çok insanın kafasında yarış atı, sistem, çark, saçma, hatalı, eğitim sistemi kelimeleri raks ediyor.
Adaylar girdikleri yerleştirme sınavı ile alakalı her bilgiye ÖSYM‘ nin web-sitesinden ulaşabilecek.
Buradan sınav ile ilgili merak edeceğiniz bir çok şeye cevap bulabilirsiniz. Örneğin ÖSYM tarafından yapılmış basın açıklamalarına (bunun gibi). Sınav soruları sınavın bitimi ile internet sitelerine hemen düşecektir. Gelin görün ki sınava giren adaylar için daha önemli olan 2 şey var.
1. Puan Hesaplama
Şu gibi bir çok site var. Ancak ben yine de sınav sonrasında gazetelerin sitelerine uğramalarını tavsiye ederim bu tarz işler için.
2. Geçen Seneye Göre Nereye Yerleşe Biliyorum?
ÖSYM imdadımıza yetişiyor. Bu linkten görebiliyoruz taban-tavan puanlarını.

WordPress için Dreamhost’mu?, Omnis’mi?

mizah turk com | 17 January 2009 17:05

Bildirgec’te ve googleda araştırmalarım sonucu en fazla 2 firma üzerinde tavsiye olunmuş. Biri Dreamhost diğeride Omnis şimdi bunlardan birinde alıcam gibi hostumu. Şuanda Türkiye de bir sunucu kullanıyordum sürekli server çökmelerinden veri kaybımdan bunaldım artık. Ama kullandığım serverin bir özelliği vardı wordpressle ilgili ne istersem yapabiliyordum. Örneğin eklenti yeni sürümü çıkmış wordpress yönetim panelinden tıkla hiçbir güvenlik sorunu oluşturmadan kursun. hiçbir yazım izniyle falan uğraşmadan herşeyi yapıyordum. Ondan öncede servage.net ile çalıştım wordpresste foto galeri eklentisi kurarım foto galeriye yönetim panelinden foto atıcam yazma izni ister firmaya ingilizcemiz olmadığı için arkadaştan yardım alıp mail atarım, geri cevap gelir düzelttik. Onu yap izin bunu yap izin neyse sorum şu.