bildirgec.org

sosyal paylaşım hakkında tüm yazılar

TÜRK SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ

emre2050 | 02 May 2011 21:03

Yabancı sosyal paylaşım sitelerinin üstünlüğü olan ülkemizde yavaş yavaş türk sosyal paylaşım siteleri de canlanmaya başladı. Çıkış yakalayan Türk sitelerine bir yenisi daha eklendi: Egesosyal.com. İsminden de anlaşıldığı gibi Ege Üniversitesi öğrencilerine yönelik bir site olan Egesosyal ileride herkese açılır mı bilinmez. Fakat büyümek için açılması gerekir.
Egesosyal: www.egesosyal.com

Facebook’a Türk yapımı bir alternatif

designerrami | 15 January 2011 16:58

Paylasbi.com
Facebook’a Türk yapımı alternatif paylasbi.com adıyla yayına giren site hızlı büyümeye başladı. Facebook’tan sonra türklerinde böyle bir sanal sosyal paylaşım platformu girişiminde bulunması Facebook’a olan ilgiyi azaltacağı bekleniyor.
Facebook’a nazaran farklı özelikleri de içeren sitenin çalışanlarına teşekürlerimizi sunuyoruz…

  • Sosyal bir ortamda video arama,
  • Arkadaş bulmak ve sohbet etme,
  • Eğlenerek kpss gibi sınavlara hazırlık yapabilme,
  • Duvarda paylaşılan gönderilere yorum yapma ve değerlendirme…

Wireless sosyalleşmeler

kahramancayirli | 05 January 2011 12:41

Yakın bir arkadaşımın bana küstüğünü, beni “facebook”undan silince anladım. Tabii Msn listesinden de. İlginç değil mi? Ya da en mahrem fotoğraflarımızı “feys”e koymak, bir çeşit kamusal alanda (facebook’ta) görünür kılmak için yarışmak, size hiç garip gelmiyor mu? Bu yeni, kahve dükkanı zincirlerine genç ve orta yaşta insanlar geliyor genelde, görmüşsünüzdür. Her biri deri, konforlu koltuğuna gömülür gömülmez, diz üstü bilgisayarını açıyor ve bir anda bilgisayarından sosyalleşmeye başlıyor. Bu, gerçek bir sosyalleşme mi? Mekandan ayrılana dek kendi aralarında neredeyse hiç konuşmadıklarını gözlemliyorum. Çalıştığımız yerlerde, masa arkadaşlarımızla ofis yazışma programları ile iletişim kurmayı tercih ediyoruz. Konuşmak yerine yazışmak. Her gün uyanır uyanmaz ilk işim, facebook ya da twitter hesaplarımı kontrol etmek. Bu, benim giderek yalnızlaştığımı göstermiyor mu? Ya da bu sanal (aslında olmayan) mesajları gerçek muhabbetlerle ikame etmeye çalıştığımı?

TıKıRTı

witamin | 03 January 2011 16:28

selim-selam
derya-selam canım
s-
s-
d-pardon profil resminiz aynı olunca seni yeliz sandım.ondan canım dedim.
s-sorun değil:) deryacım.
s-deryacım dememden rahatsız oldun mu?
d-
d-
d-yok.olmadım.

Bu diyalog Derya’nın erkeklere ve özellikle evli erkeklere karşı olan mesafeli duruşunu bir hatayla da olsa yerle bir etmişti.Genç ve evli bir erkeğe ilk defa tüm içtenliğiyle(!) canım demiş,bu içten enerji o anda Selim’e geçivermişti.Biliyordu Selim’in ona ona özel bir güveni ve ilgisi vardı.Eşine Derya’nın yanına gitmesini ,onu aramasını sıklıkla söylerdi.Zaten Selim de Derya’nın evine geldiklerinde ya da onunla konuştuğunda çok mutlu olurdu.Çünkü Derya’yı ve kedisini çok severdi.Hatta gelmediği zamanlarda kediyi özlediğini söylerdi.Maço-Feminen yapısı çözülememekle beraber Derya Selim’in yakın davranışlarını feminen kısmına yorardı.Ta ki bu diyaloğa kadar…Devamında işler daha kafakarıştırıcı bi hal almaya başladı çünkü:
“-deryacım sana bişey soracağım ama yanlış anlama lüften.
-sor tabi.
-seni daha yakından tanımak istiyorum

yok artık” dedi Derya tabi ki içinden.dışından ise sadece:
zaten yeliz beni yeterince tanıyor.yani siz tanıyorsunuz beni ama ne soracaksın ki?

diyebildi,düzgün ama temkinli dizmeye çalışarak kelimeleri.Sorunun cevabı hemen geldi:
s-yani mesela nasıl karar verdin mühendis olmaya?
oh” dedi Derya içinden.Oh demek için henüz erkendi ama bu konuşma devamında tehlikeli bir noktaya gelmeden bitmişti o akşam.Buna rağmen Derya’nın içini kemiren birşey vardı ki ; bu diyaloğun Yeliz 1 haftadır evde olmadığı bir zamanda oluşu gerçeğiydi.Toplumsal bir bilinçaltı baskısı olduğunu düşünerek geçiştirmeye çalıştı beynindeki tıkırtıları.
Derya’nın çevrimdışı geçirmeye çalıştığı birkaç günden sonra bir gaflet anında Selim selam verdi yine.Bu defa Deryacım diyerek verdi selamı.Belli ki bu hitap hoşuna gitmişti.Çevrimiçi olduğu ilk dakikalarda hemen çakıveriyordu selamı.

flavors.me ile saniyeler içinde kişisel web sitesi

xerre | 20 September 2010 16:02

sosyal ağlar yardımıyla oluşturulan profiller, kolay oluşturulabilme sebebiyle çoğu zaman kişisel web sitesi olarak kullanılmakta ve paylaşılmakta. fakat yine kolaylıkla oluşturulabilen daha özgün sayfalara sahip olmak isteyenler için de çeşitli servisler bulunmakta.

Flavors.me adlı site, görsel açıdan oldukça başarılı ve bunun yanında hızlı bir şekilde web sitesinizi oluşturmanızı sağlayan muhteşem bir servis.
bunula birlikte siteye; eğer varsa blogunuzu, facebookunuzu, flickr, last.fm sayfanızı, twitterınızı ve daha bir sürü sosyal paylaşım mekanlarınızı tanıtıp hepsini tek bir merkezde toplayabiliyorsunuz.

şuradan flavors.me servisiyle hazırlanmış farklı tarz ve içerikte çeşitli örneklere ulaşabilirsiniz.

fsgallery ile sıradışı görsel galeriler

angelsdemos | 28 April 2010 12:50

Web sitenizde içeriğinize göre galeri veya benzeri uygulamalar kullanabilirsiniz. Blog veya web sayfanızdaki galeride kendi çalışmalarınızı veya farklı fotoğraflar yayınlayabilirsiniz. Fotoğrafları yayınladığınız galeri uygulamasının birçok kullanışlı özelliği bulunması sizin için de kullanıcılar için de oldukça elverişlidir. FSGallery, jQuery kullanılarak interaktif olarak hazırlanmış eşsiz bir galeri uygulamasıdır.

FSGallery‘nin en önemli özelliği diğer galerilerin aksine yayınladığınız fotoğrafları tüm ekranda yayınlamasıdır.Yeni fotoğraf tıkladığınızda eş zamanlı yükleme özelliği sayesinde yeni sayfa yüklenmeden fotoğrafı aynı sayfada gösterir.

fsgallery ile fotoğraflarınızın tümüne kısa notlar ekleyebilirsiniz. Sol üstte bulunan info (bilgi) butonu sayesinde ziyaretçileriniz fotoğraflar hakkında bilgi sahibi olabilirler. Ayrıca sağ üstte bulunan “Arama” (search) özelliği sayesinde galeride fotoğraflarda arama yapabilirler.fsgallery fotoğrafları tam ekrana yansıtırken altta ise diğer fotoğraflar için transparan bir alan bırakmıştır. Eklediğiniz tüm fotoğrafların küçük önizlemesi aşağıda yer alır ve bu fotoğrafların üzerine geldiğinizde tooltip özelliği sayesinde önizleme ekrana gelir.

Twitter’a Rakip Google Buzz

gsmteknik11 | 11 February 2010 13:25

Googleyeni tanıttığı servisi Google Buzz,servis tam olarak sosyal medyayı daha etkili kullanmamız için google tarafından geliştirildi,Gmailile entegre şekilde çalışan sistem,Youtube,twitter,flickr,blogggergibi servislerin entegre edilmesi ile daha bi muhteşem hale geliyor, tam olarak friendfeed

ve twitter’a benzer özellikler taşıyan servisin en büyük farkı gelen bildirimleri epostanıza anaında basabilmesi ve listenizdeki kişilerle video,fotoğraf vs.. dosyalarınızı anında paylaşaya yarayan servisin mobile versiyonuda unutulmamış,Android ve iPhone desteğide sunulmuş mobile versiyonu denemek içinde akıllı telefonumuzun ades çubuğuna buzz.google.com yazmamız yeterli olucaktır.Her kullanıcıda şuan aktif olmayan servis bu hafta içinde tüm kullanıcılarda aktif hale gelicek.Servis hakkında resmi tanıtım videosunada buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dünya Klasikleri Tweetlenecek: Twitterature

hoodly | 26 June 2009 09:26

Her ikisi de 19 yaşında olan üniversite öğrencileri Alexander Aciman ve Emmett L. Rensin popüler sosyal paylaşım ağı twitterdan yola çıkarak buldukları fikirle farklı bir proje ortaya çıkarmışlar.

Twitterature
Twitterature

Dünya klasiklerini tıpkı twitter’da olduğu gibi 140 karakterle ifade ederek bir kitap olarak basma projelerini dünyaca ünlü yayın evi penguin‘e kabul ettirmişler. tüm yayın haklarını sattıkları kitap önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkacakmış.
Kitaplarının adı ise “TWITTERATURE:
The World’s Greatest Books, Now Presented
in Twenty Tweets or Less
“. Daha şimdiden adından söz ettiren bu kitap projesi daha çok ses getireceğe benziyor.