bildirgec.org

sırt hakkında tüm yazılar

SİHİRLİ İĞNELER VE AKUPUNKTUR

nacak | 03 June 2009 13:42

Akupunkturun en çok sigarayı bırakmada ve zayıflamada yaygın bir şekilde kullanıldığı düşünülür. Aslında çok daha yaygın bir kullanım alanı var akupunkturun. Solunum yolu hastalıkları (astım, bronşit, sinüzit vs), kalp-damar hastalıkları (hipertansiyon, hipotansiyon), sindirim sistemi hastalıkları (gastrit, ülser, diş ağrısı, aft), üro-genital sistem hastalıkları (sistit, kısırlık), romatizmal hastalıklar, alerjiler, alışkanlıklar (sigar, alkol vs), selülit, obezite, kronik yorgunluk, stres, depresyon gibi. Listeyi daha da uzatabiliriz. Birçok hastalığın tamamlayıcı tedavisinde uygulanıyor akupunktur. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) raporuna göre yan etkisi olmayan bir tedavi şekli. Türkiye’de 1991’den beri yasal olarak uygulanıyor.

M.Ö. 200 yılında konuyla ilgili kaynak kitaplara rastlıyoruz. Brezilya’da yamyam bir kabilenin kamış yardımıyla akupunktur noktalarına iri okçuklar üflediği kaynaklarda yer alıyor. Ancak akupunkturu ilk sistematize edenler Çinliler. Akupunktur Çincede ‘chen- chin’ (iğne ve ısı) olarak adlandırılıyor. Batıda ise akus (iğne) ve punctura (batırmak) sözcüklerinin birleşimiden oluşuyor. Evrende birbirine zıt iki enerji olduğundan bahsedilir Çin’de. Yin ve Yang adı verilen bu zıt enerjiler aynı zamanda birbiriyle uyumludur da. Yin siyahı, Yang ise beyazı temsil eder. Ancak Yang ve Yin iç içedir. Birbirinin içindedir. Yang’ın içinde Yin, Yin’in içinde ise Yang vardır. Yin ve Yang devamlı dengesizlik içindedir ve dengeyi bulmaya çalışır. İşte vücudumuzda da yin ve yang karşıtlığı vardır. Örneğin vücudumuzun sol tarafı Yang, sağ tarafı Yin’dir. Yin ve Yang’ın dengesizliği vücutta bazı anormalliklere (hastalıklara) yol açmaktadır. İşte akupunktur denilen iğne tedavisi ile uyarı noktalarının uyarılması sonucu bu denge sağlanmaktadır.

havada seyahat

korki | 02 August 2008 18:27

havada seyahat insanların roket benzeri bir mekanizmayla havada seyahat edebilmesi bir yıl içinde mümkün olabilir. ABD‘de yapılan Havacılık Fuarı’nda Yeni Zelandalı mucit, kendi geliştirdiği sırt roketini tanıttı.

1960’lı yıllardan beri birçok bilimadamının üzerinde çalıştığı bu proje birkaç denemeye rağmen yaygın bir kullanıma uygun hale dönüştürelememişti. roketle seyahat hayali, filmlerdeki örnekleriyle sınırlı kaldı. ABD’deki havacılık fuarına prototip sırt-roketiyle katılan Yeni Zelandalı Glenn Martin “hayallerimiz gerçekleşmek üzere bir yıl içinde Wright kardeşlerin 1905’te yaptığını gerçekleştireceğiz. Onların yaptığı gibi 20 dakika uçup havada manevralar yapacağız.” dedi ayrıca martin 113 kilo ağırlığındaki sırt-roketiyle 30 dakikada 48 kilometre yol katedebileceğini söylüyor

Masaj almaz mısınız?

makaleci | 01 April 2008 22:54

Masaj yaptırmak zor; hem nakit hem de zaman yaratabilmek anlamında geniş olanaklara sahip olmak gerekiyor! Ama bu ürüne bir kerelik verilecek para ile tüm ömrünüz boyunca sırt masajınız garanti. Hem de kumandası da var. Detaylar burada ve şurada.

Herkesin Masajı Kendine

zf5 | 14 January 2008 14:56

Büzülmüş, düğümlenmiş, sertleşmiş, öbekleşmiş kas yumaklarını kaba kuvvet kullanarak rahatlatmak amaçlı solo bir zamazingo. Sırtını sıvazlayacak yâri olmayanlar ya da parasını SPA salonlarına vermeyi tercih etmeyenler için. Refleks noktalarına denk gelen yuvarlak uçları ile vücudun elle ulaşılması mümkün olmayan kısımlarına direkt baskı yapabiliyor. Ayrıntılı bilgileri ve muhtelif amaçlı kullanım fotograflarını buradan görebilirsiniz. Ürün çeşitli alışveriş sitelerinde 30 dolar civarında satılmakta.

yükümüzü hafifleten teknoloji

pingu | 22 October 2007 20:46

aletin insan üzreindeki pozisyoni
aletin insan üzreindeki pozisyoni

massachusetts teknoloji enstitüsü (MIT)
araştırmacıları dış iskeletli srt çantası adını verdikleri bir aygıt galiştirdiler.
bu aygıt sırtınızdaki 20 kg lık yükü 2 kg hissetmenizi sağlıyor.kulağa hoş geliyor değilmi.
fakat bu aygıt’ı günlük yaşantımızda alışverişlerde kullanmamız için geliştirmemişler tabiki.
bu aygıtı geliştirmeleride ki birincil neden askerlerin ve ağır ekipman taşımak zorunda olanların yükünü hafifletmek.
MIT araştırmacılarının geliştirdiği bu aygıtın 40 kilogramlık bir yükü yaklaşık %80 ranında azalttığı söyleniyor.
Ancak şöyle bir eksiğide var,aygıt şuanki haliyle kullan kişnin doğal yürüyüşünü bozuyor.
Aygıtın artı özelliklerinden birisi ise 1w gibi düşük bir güçta çalışabilmesi,daha önceden geliştirilen benzeri aygıtlar benzin motoruyla sağlanan
3000 w güçle çalıştırılabiliyordu.bu olumlu özelliklere karşın taşıdığınız ağırlık azalmış olsada bozulan yürüyüş biçiminden dolayı harcadığımız enerjiye karşılık
%10 daha fazla oksijen tüketmek zorundasınız.
MIT in duyurduğu haber şuradan