Havacılık ve uzay son zamanların en fazla ilerleme kaydeden sektörlerin başında gelmektedir. Ama bir sektör var ki Türkiye daha adımını bile yeni yeni atmaya başladı; uzay. Geriden de takip edecek olsak, en azından burda var olmak için yarışa katılmalı ve gelecek nesillere bilgi ve deneyim birikimi bırakmak için çabalamalıyız.

Uzay alanı maliyetli ve ileri teknolojinin daha gerektiği bir alan. Buna rağmen havacılık dünya genelinde yaygınlaşmaya ve büyümeye devam etmektedir.Havacılık alanında hızlanan yarış sektörde yetişmiş nitelikli eleman ihtiyacını doğurmuştur. Türkiye’de bu gelişmelerden nasibini almıştır ve giderek artan pilot ihtiyacı yeri geldiğinde yabancı pilotlar ile kapamaya çalışmıştır. Havacılığın tavan yaptığı düşünüldüğünde ve bizim bu alanda geride kaldığımız düşünüldüğünde aslında Türkiye’nin bu alanlara özel bir üniversite açmasının çoktan zamanının geldiği ama geç kaldığı anlaşılabilir.

Havacılık alanında yılların birikimi ve tecrübesine sahip olan Türk Hava Kurumu, bu birikimini ve havacılık alanında verdiği eğitimleri akademik bir zemine taşıyarak Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile 2011-2012 yılında eğitime başlayacaktır.

Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olarak öne çıkan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, sunacağı programlar ile bu alanlarda yönetici, pilot, mühendis ve akademisyen yetiştirmeyi planlıyor. Hatta yakın bir gelecekte Türkiye’nin geri kaldığı uzay yarışındaki yerini alabilmesi kapsamında kendi uzay mekiğini oluşturmak ve astronotlarını yetiştirmeyi hedefleri arasına almış durumda.