bildirgec.org

şarjlı pil hakkında tüm yazılar

Eski pillerinizi ÇÖPE atmayın!!!

Beacool | 24 April 2010 12:06

Eski pillerinizi ÇÖPE atmayın!!!

ReZAP Logo
ReZAP Logo

Uzun zaman önce bırakmıştım şarj edilemeyen pillerden almayı. Gerek doğaya verdikleri büyük zarar gerekse sağladığı düşük yararlardan dolayı alkaline piller gözümde pekte iyi bir yere sahip değil. Şarjlı pillerin kullanım süreleri ve tekrar kullanılabilir olmalarıyla sağladığı yararlar sebebiyle marketten yada bakkaldan acil durumda pil almaktansa çantamda birkaç tane şarjlı pil taşımayı adet edindim…

pilli’yi güneş ile şarj edelim

hasantsc | 26 February 2010 17:00

işte yüzyılın buluşlarından birisi daha. hayatımızın bir çok alanına giren elektronik aletlerin canyoldaşı pilleri hepimiz biliriz. tabii bide pilli network var ama onu karıştırmayalım.

bizim bahsedeceğimiz piller elektrkli olanlar, hani şu fener,saat,hoparlör çalıştırdıklarımıız…

şarjı biten pilleri doğaya atmamız çok büyük zararlara açıyor ve yok olmaları milyonlarca yılı buluyor. ama şimdi işi gücü bırakıp pil toplama merkezine atık pil götürecek halimizde yok şüphesiz.

klorofilli pil

konami | 13 December 2008 13:37

Dünyanın ilk klorofilli organik pili Tayvanlı profesör Chungpin Hovering Liao tarafından bulundu. Pil, herhangi bir sıvının içerisinde konduğunda 10 saniyeden itibaren enerji üretmeye başlıyor. Pil, normal bir pilin yarısı kadar enerji üretiyor. Ama güç üretme kapasitesi yine de iyi. Aynı zamanda pilin üretim maliyeti normal pilin beşte biri kadar ve çevreye zararlı değil.

Kendi Kendini Doldurabilen Pil

zabun | 25 August 2008 18:09

Sıradan şarj edilebilir Ni-MH bir pilin gövdesinin içerisine, esnek bir güneş paneli yerleştirme fikri Pichaya Puttorngul‘a red dot tasarım ödülü kazandırmış. Fikir işe yarar ve yapılabilmesi son derece olası. Pil bittiğinde yapmanız gereken tek şey, pilin gövdesi içerisinde rulo halinde kıvrılmış film şeklindeki güneş panelini çekip açmak ve güneş gören bir yere bırakmak.

usb girişinden şarj edilen pil

pasacocugu | 10 March 2008 12:19

usbcell
usbcell

Moixa Energy şirketi usb girişinden şarj edilebilen pil yapmış. pili şarj etmek için pil şarj cihazı lazımdı, artık bu pillerin (usbcell) kapağını açıyorsunuz ve usb girişie takıyorsunuz. gayet kolay ve kullanışlı bence.fiyatı yaklaşık 25 ytl.
ben de birgün şarj edilebilen pilli yapacağım.

Sanyo’dan Eneloop Serisi Piller

zabun | 13 July 2006 13:00

Şarjlı pil alırken sormanız gereken sorular vardır. NiCd piller eski teknolojili ve doğayı kirleten pillerdir. NiMH pillerse yeni teknolojidir ama bunlar da markalarına göre değişiklik arzederler. Bazı markalar saat başına daha yüksek miliamper üretebilen piller geliştirmişlerdir. Bu da yüksek güçle çalışan zamazingolarınızın ihtiyaçlarını karşılar. Şarjlı piller kullanılmadan bekletildiklerinde kendiliğinden boşalmaktadır. Uzun süre zarfında doldurulmazsa pil kapasitelerinden bir miktar kayba uğrarlar. Tamamen bitmeden doldurulursa yine pil dolum sığaları azalır. GP gibi bazı markalar akıllı şarj cihazları geliştirerek, pili önce deşarj edip sonra doldurmakla bu sorunu aşmaya çalışmışlardır. Bu markalar daha sonra sıfır “memory effect” pilleri de üretebilme başarısı gösterebilmişlerdir. Ayrıca şarj süresini 25-15 saatten, 15 dakikaya kadar indirebilmişlerdir. Pil, şarj makinesinde dolduktan sonra da tutulabilir hale gelmiştir. Böyle bir uygulamayı eski cihazlarda yapamazdınız, çünkü bu cihazlar dolum bittikten sonra şarjı kesemezlerdi. Şimdiki cihazlar pilin boşaldığını anladıklarında, pili şarj etmeye otomatik başlayabiliyorlar. Her şarjlı pilin, 500 ila 1000 defa kadar doldurulma ömrü vardır. Bu ömür pilin kullanma talimatına harfiyen uyduğunuz vakit, azami sefere erişir. Aşılan pil ömrü sonunda, pil, dolum kapasitesinin çok büyük bir bölümünü zaman içinde yitirir ve şarj tutmaz olur. Buraya kadar anlattıklarımdan çıkaracağınız özet şu olmalıdır; ” tüm şarj cihazları ya da şarjlı piller aynı değildir!”.

Eyvah Piller Bitmiş!

zabun | 06 June 2006 15:10

Seyahate çıktınız yanınızda getirdiğiniz piller kısa bir süre sonra bitiverdi. Oysa evde cihazınızı çalıştırıyordu. Eğer pillerinizi test etmiş olsaydınız yarı yolda kalmayacaktınız. Sony ve Trust firmaları aynı ürünü üretme başarısını göstermişler. Patent hakkını kim, kimden almış bilemiyoruz ama böyle bir ihtiyacı giderdikleri için teşekkür ediyoruz ikisine de.

Trust Battery Power Tester PW-2050; AA, AAA, C, D, N,9V pil boylarını ve Ni-Mh, Ni-Cd, alkalin, lityum türlerini destekliyor. Kullanımı basit fotoğrafta gördüğünüz gibi pili yerleştiriyorsunuz ve yanan bir LED size pilin boş, yarı dolu veya dolu olduğunu gösteriyor.