bildirgec.org

sanal müze hakkında tüm yazılar

Anıtkabir Sanal Müzesi – Anıtkabir artık internetten 7 / 24 gezilebiliyor

ismail cifci | 19 February 2009 19:02

Pozitif Değer Bilişim Çözümleri tarafından Anıtkabir Komutanlığı için hayata geçirilen Anıtkabir Sanal Müzesi ‘ne erişerek müzenin aşağıdaki bölümlerini gezebilir, açıklamalara tıklayarak her bir obje hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Anıtkabir dış alanlar sanal gezintisi (aslanlı yol, tören alanı, mozole, kuleler)

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi girişi ve Atatürk’ün özel eşyaları sanal gezintisi

Online Dijital Sanat Müzesi

ikonoklast | 22 March 2007 20:57

Dijital Sanat Müzesi” (Digital Art Museum ) 1956’dan bu güne bilgisayarla yaratılan ve yaratılabilecek bütün “görsel-sanatsal gürültüyü” ele alıp teorik, pratik ve tarihi yönünden inceliyor. Konuyu 1956-1986, 1986-1996 ve 1996-2006 olarak üç döneme ayırıyorlar. 1956-86 arası, programcılar, bugün oynadığımız oyuncakları yani vektörel çizim ve fotograf işleme programlarından yaratmak için 30 yıl uğraşıp didinmiş, bu arada bazı deneysel ürünler ortaya koymuşlar. 1986’dan sonra paint programları, programlama dili bilmeyen sanatçıların emrine amade olmuş. 1996’dan sonraolanları da çoğumuz yakından takip etmiş olmalıyız. İnternetin ve görüntü işleme programlarının yaygınlaşmasıyla “dijital sanat” daha çok kişinin yaratıcı olmasını ve yarattıklarını paylaşmasını sağlıyor. Dijital medya ile sanat icra eden artist kardeşlerimizin biyografileri ve yaptıkları çalışmalara da yer veren site, 80li ve 90lı yılları “Fotograf bir sanat mıdır?”, “Peki fotograf sanattır tamam, ama dijital manipulasyon yapılması caiz midir?” türünden tartışmalarla geçiren kimselere farklı bir pencere açar mı? Bu açılan pencere hala 19. yüzyıldan kalma sanat anlayışlarını aşamayanların üşütüp grip olmasına vesile olur mu? Umarım. Bilemem.

Sanal Müze

| 09 March 2007 14:08

Altın Elma'ya (Haliç'e) yolculuk
Altın Elma’ya (Haliç’e) yolculuk

Baden Eyaleti Karlsruhe Müzesi‘nin hazırladığı sanal müze “Karlsruher Türkenbeute” (Türk Ganimetleri). Doğrusunu söylemek gerekirse Osmanlı Kültürü üzerine internetteki en iyi site. Bunun Türkler tarafından değil de Almanlar tarafından yapılması biraz garip olsa da! Sitede ayrıca zamanın İstanbul’uyla ilgili hoş bir oyun da var. Bir Alman genci İmparatorluğun başkentinde bir şehzadenin de yardımıyla Osmanlı kültürünü tanımaya çalışıyor.

Walkman Müzesi

zabun | 12 June 2006 18:20




Yıl 1979, Sony ilk taşınabilir kişisel kaset çalarını icat etti
ve buna “Walkman” adını verdi. Bu tarihten sonra artık
müzik piyasası ilelebet değişecekti. Ardından diğer Japon
firmaları da bu atağı desteklercesine bir sürü değişik ürünler
çıkardılar. Aradan geçen 27 yıl zarfında TV, microcassette, DAT, Radyo, MD, Digital medya bazlı emsalsiz ürünler piyasaya sürüldü. Bir internet sitesi bu tarihin kaset walkman’lara ait kesimini sanal müze haline getirmiş. Ondan fazla walkman üreticisinin ürünleri, özellikleri ve liste fiyatlarıyla sunulmuş. Teknolojinin aldığı yolu, şimdiki ivmelenmesini algılamak adına bu siteyi dolaşmanızda yarar buluyorum.