bildirgec.org

salyangoz hakkında tüm yazılar

Bluetooth gördük ama bunu göremiyoruz!

Beacool | 02 February 2010 16:40

Dişe takılım şekli...
Dişe takılım şekli…

James Bond filmleri her ne kadar aksiyon filmleri olsalar da her zaman çağının ötesinde teknolojilerin habercisi yapımlardı. Günümüzde kullandığımız ve bize normal gelen bir sürü zamazingonun ilk fikirlerini bu filmlerde gördük.
Neyse ki artık haberleri filmlerden almaya gerek kalmıyor. İnternette yeni bir buluşu anında duyabiliyoruz. Aynı bu ürün gibi. Ürünümüzün ismi Soundbite ve ismini tamamen hak ediyor. Üretici firmamız Sonitus Medical. Görevini özetlemek gerekirse sesi direk kulağınızın içine iletmek!

Toshiba Escargot Siklon Elektrikli Süpürge

zabun | 23 December 2009 22:50

Toshiba Escargot VC-Z100L elektrikli süpürge, tasarımıyla 2009 red-dot ürün tasarım ödüllerinden birini aldı. Süpürge, 221 x 165 x 243 mm ebadında ve 2.1kg ağırlığında olmasına rağmen, sahip olduğu siklon teknolojisiyle 50Watt’lık emiş gücüne ulaşabilmekte. 65dB‘lik ses üretimiyle kulağı rahatsız etmeyen süpürgenin kablo uzunluğu 6m. Yalnızca Japonya’da pazara sürülen ürün, yaklaşık 130 dolardan satılıyor.

[cribcandy] [nexus404] [red-dot] [toshiba]

Soluyorum Seni Yeşerdiğim Yerden

kahvekokusu | 19 November 2009 14:38

 www.blogcu.com/etiket/kartanesi
www.blogcu.com/etiket/kartanesi

Kendimi kaybettiğim anda buluyorum seni,
Seni kaybettiğim anda ben oluyorum..

Can veren bir yüklemin ağzında soluyorum yine. Kilidi mühürlü zamanları açma telaşı içinde kanamalı yaralarım. Sorgularımı sorguluyorum müebbet sevdalarda. Darağacına asılı vebalimi bir yarasa ağzı somuruyor. Zamanın dişi deliyor vicdanıma asılan hesaplarımı…Düşlerime gebe düşkünlüğümden bir kez daha düşüyorum sancıyarak…Faside hesaplarımı bir kez daha geçiriyorum pusulamdan…

Ateş Böceği (Lampyridae) ve Soğuk Işığı…

| 09 January 2009 12:48

Ilık bahar ve sıcak yaz akşamlarında, doğanın eşsiz güzelliğinde çalılıkların arasında veya gökyüzünde kısa aralıklarla parıldayan sarı-yeşil tonlarında bir ışık görmüşsünüzdür mutlaka.

Eğer yanına yaklaşırsanız, ışık söner.

Ateş böceklerinin dünyada 2000 çeşidi olduğunu biliyor muydunuz?

Ateş böceklerinin, ışıklarını nasıl ürettiklerini biliyor muydunuz?

Bu ışığın bilimde adı ‘soğuk ışık’tır. Soğuk ışığın kullanımı günümüzde önem kazanmaya başlamıştır. Teknolojide belli yüzdelerle cihazlarda soğuk ışık kullanılabilmekle birlikte, yapay olarak ışık üretimi henüz başarılamamıştır.
LED (Light Emiting Diods) sistemleri ile kullanılan soğuk ışık, cilt güzelliğinde, yenileme işlemlerinde kullanılmaktadır.

Geniş Zamanda Türk Filmleri

queennothing | 26 November 2008 16:02

2008 yılında Türk filmleri büyük bir artış gösterdi. Haftada 3 Türk filminin vizyona girdiğine bile şahit olduk. Adım adım ilerleyen Türk Sineması, ileriki yıllarda da hızını kesmeyecek gibi görünüyor.

İşte gelecekte vizyonda göreceğimiz bazı Türk filmleri;

Biraz Tuz, Biraz Biber: Kemal Sunal’ın rol alması bekleniyordu fakat Sunal’ın 2000 yılında hayatını kaybetmesi üzerine film, uzun bir süre rafta kaldı. Eylül ayı’nda çekimlerine başlanan filmin başrol oyuncular Fikret Kuşkan ve Rasim Öztekin. Senaryosu Fulya Özinancın’a ait olan filmin yönetmenliğini ise Aydın Bağardı üstleniyor.

10 adet şaşırtıcı dolar origamisi

Sunexpress | 04 October 2008 17:01

Yine ben, ve yine zengin bildirim 🙂
ve yine internetten araştırdığım ve çok begendiğim fotoğrafları burada paylaşmam bana inanılmaz derecede gurur veriyor.

ve tam 15 tane ”dolar” dan yapılmış şaşırtıcı fotoğrafları ele alıyoruz.

1-T-Shirt

salyangozdan hayat dersleri

asiti kacmis kola | 31 March 2008 15:38

ben 1 salyangozum. kimilerinin acımasızca üzerine basıp ezdiklerinden. yerle 1 bütün olan, yerle 1 olan.
oysa ki bilmezsiniz ki sizin için çok basit bir hareket için ben dakikalarca uğraşırım. nasıl mı?

Dağınık Tuhaf Yazı

pilli pati | 12 December 2007 09:36

speed of light
speed of light


Kiminin işi bulut saymaktır. Kimininki ise bahar çiçeklerinin tomurcuklarını patlatacakları zamanı beklemek… Kimi izler bir salyangozun gezintisindeki ince salınımı, kimi ise karıncalarla iletişim psikolojisi üzerine sessiz sohbetlere dalar.

Onlar kar tanesinin türlü şekillerini karelere alıp sonsuzluk kütüphanesine depolayanlardır. Bazıları insanın kanını donduran bekleyişlerle, insan vücudunun açık havaya maruz kalmış, suda ya da toprak altındaki halinin doğaya karışma sürecini günlük tutar gibi not ederler. Kimisi köpekbalıklarının neden kanser olmadıklarını anlamaya çalışır, kimi ise balinaların neden baş aşağı uykulara daldıklarını…