bildirgec.org

robots.txt hakkında tüm yazılar

Robots.txt Kullanımı

MrtCoder | 18 May 2011 19:08

Robots.txt dosyası arama motorları ve örümceklerin sitenizdeki dosya ve dizinleri kayıt etmeleri için izin veren yada engelleyen dosyadır.Hazırlamak için notepad(not defteri) ı açıp güvenliğinize uygun kodları yazıp Robots.txt adında kaydedip sitenizin ana dizinine koymanız yeterlidir.

Örnek Kullanım:
User-Agent: *
Disallow:/panel/
Allow:/images/

Disallow kayıt altına alınmasını istemediğimiz dosyaları seçmemizi sağlar.
Allow kayıt altına alınmasını istediğimiz dosyaları seçmemizi sağlar.

Örneğim resimleri engellemek istiyorsak görsellerimizi korumak için

Resim Koruma Teknikleri

Redingot | 24 January 2009 17:38

Web sitelerimizde yer alan resimlerin kopyalanmaması için bahsedeceğim çeşitli teknikler uygulanabilir. Bu resim koruma yöntemleri bir takım önlemler olsalar da yine de kopyalanmamayı garanti edemez. En basitinden ekran kopyala (print-screen) tuşu bile resmi kopyalamaya yetecektir.

Resim koruma önlemleri:

1. Sağ tuş kilitleme (disable right click): Resmin üzerinde sağ tıklayıp “resmi kaydet”i önler.
Bakınız: No right click
Ayrıca: jQuery Plugin for no right click

2. Internet Explorer 6 Image Toolbar‘ı kaldırma (Disable IE6 Image Toolbar): Resmin üzerine gelindiğinde otomatik görünen kaydetme seçeneğini kaldırır.

Disable IE6 Image Toolbar
Disable IE6 Image Toolbar

3. Gerçek resmin üzerine boş resim koymak: Bu yöntemde gerçek resminizi “div” etiketi içinde arka plan resmi olarak kullanıyorsunuz. Transparan boşluk resminizi de aynı boyutlarda gerçek resimmiş gibi kullanıyorsunuz. Orijinal resmi gören kişi resmi kaydetmeye çalıştığında “blank-boşluk” resmi kaydetmiş olacaktır.

1100+ Online Araç (Generator)

filezza | 05 August 2008 13:22

generators
generators

Tasarlarken veya kodlarken, bazen günlerce uğraşmak zorunda kaldığımız, tasarım öğelerini ve kodlamaları, internet üzerinden birkaç saniye içinde oluşturmamızı sağlayan online araçları, bir araya toplayan generateursweb2.com sitesi 1100 ‘den fazla online aracı listelemiş.

ASCII, css, tasarım, e-mail, favicon, flash, form, eğlence, Htacess, resim, meta tag, alan adı, pdf, text, robot.txt, sitemap gibi, 22 kategori başlığı altında sunulan online araçların listesini buradan görebilir, eğer sizin de böyle bir çalışmanız var ise, buradaki formu doldurarak, liste de yer almasını sağlayabilirsiniz.

google beni nasıl buldu?

tavhane | 08 January 2008 13:38

bir çok kişi merak etmiştir. hiç bir yere web sitemi eklemediğim halde bu google beni nasıl buluyor ve nasıl sitemi sayfasına ekliyor diye.

sorunun cevabı aslında çok basit. google teknolojisi botlar (robotlar). google botları internet üzerinde var olan tüm IP adreslerini teker teker, sıralı bir algoritmada tarayıp, bu ip adreslerine giriş yapıyorlar. yani google sizin web sitenize websiteniz.com olarak girmiyor, 85.158.77.85 … 85.158.77.86 (sıralı) giriyor. web sitenize giren robot, önce web sitenizde bir robots.txt varmı diye bakar. eğer varsa ona göre hareket eder, yoksa tüm içeriği veritabanına kaydedip google’da yayınlanma kuyruğuna atar. robot web sitenizde geçerken, google tarafından zararlı olarak nitelendirilebilecek bir içeriğe rastlarsa bu notu düşerek veritabanına siteyi kaydeder. olası zararlı içeriğe sahip içerikli siteler, google çalışanları tarafından manuel olarak son kez kontrol edilerek yayınlanır.

Google’s robots.txt

BQRA | 07 January 2007 05:14

robots.txt dosyasının ne işe yaradığını websitesi olan arkadaşların pek çoğu bilir. Arama motorlarının sitenizdeki, indekslenmesini istemediğiniz dosyaları, klasörleri belirtmenize yarar. Peki Google’ın kendi robots.txt sini görmüşmüydünüz.