bildirgec.org

rapor hakkında tüm yazılar

YILBAŞI ÖNCESİ DOPİNG

admin | 27 December 2010 12:53

Sağlık çalışanlarına müjdeli haber geldi. Yılın sonuna doğru yeni yıla mutlu girmelerine neden olacak haber hükümetten geldi.

Texas Google’a Karşı Tekelcilik Soruşturması Başlatıyor

mturkmen | 06 September 2010 17:27

Texas başsavcısı Greg Abbott’ın gelen şikayetler üzerine Google’a tekelcilik ve rekabeti engelleme soruşturması başlattığı ve arama devinin buna cevap verdiği ortaya çıktı.
Search Engine Land sitesine göre, Texas eyaletinin soruşturması Google’ın arama sonuçlarıyla rakiplerine zarar verecek şekilde oynayıp oynamadığı üzerine yoğunlaşıyor. Soruşturma Foundem, SourceTool/TradeComet ve myTriggers arama motorları tarafından gelen şikayetler üzerine başlatılmış. Bu şirketlerin hiçbirisinin Texas dışında faaliyet göstermediği halde, araştırmayı başlatmak için sadece eyaletteki müşterilere ihtiyaçları var.
Google rapora, Genel müdür yardımcısı Don Harrison’ın bir blog yazısı aracılığı ile cevap verdi. Raporda, Harrison Foundem, SourceTool/TradeComet ve MyTriggers şirketlerinin tarihini gösterirken Google arama motorunun “adalet”i hakkındaki soruları gösteriyor. Şirketlerin geçmişi her birinin Google’un rekabeti engelleme davranışları hakkındaki iddialarını çürütüyor.

ie8, 1 milyar malware engelledi

admin | 26 July 2010 10:02

ürün müdürü james pratt bloğunda yaptığı duyuruda, smartscreen filter isimli eklenti yardımıyla 1 milyar adet zararlı yazılımın yüklenemeden engellendiğini öne sürdü.

smartscreen filter isimli yazılım, ziyaret etmeye çalıştığımız sitelerin adreslerine ait sicil bilgilerini özel bir sunucudan sorguluyor. eğer sunucudan zararlı içerik yanıtı alınırsa ekrana uyarı mesajı koyuluyor ve söz konusu bağlantının bilgisayarımıza zarar verebilecek yazılımlar içerdiği bildiriliyor. bu sayfadan nasıl kurtulabileceğimiz konusunda ipucu vermeyi de ihmal etmemişler.

CEP TELEFONUNUN EZİCİ GÜCÜ

mehmetalisinema | 05 July 2010 00:56

Geçen yıl tanıştığımız 3G teknolojisi son hızla hayatımızı değiştirmeye devam ediyor. Hızlı İnternetinden, görüntülü konuşmasına, destekleyen telefonlardan, sürekli yenilenen modellere kadar sürekli bir sohpet ve merak içindeyiz. Öyleki artık herşeyi cepten yapmaya başladık. Mobil ödemeyi, internetten bilgiye ulaşmayı, sosyal paylaşım sitelerine girişi, dosya hazırlayıp iş yerine göndermeyi, TV seyretmeyi… Artık herşeyi yapmak cebimizdeki küçük cihaza bağlı. Ne TV ye ne bilgisayara ihtiyaç kalacak gibi. Hepsini cebimizde heryere götürüyoruz.
Son yayınlanan Morgan Stanley İnternet Trenleri raporuna göre PC satışlarının akıllı telefonlarının satışlarının gerisinde kalacağı belirtilmiş.
Bu da yukarıda açıkladığım nedenler göz önüne alındığında çok normal görünüyor değil mi ?

Google Devletleri İfşa Ediyor!

algoz | 21 April 2010 17:03

Web aleminin en dev şirketi Google, hangi devletlerin kendisinden; içerik kaldırma ve özel bilgi edinme gibi isteklerde bulunduğunu, alem-i web’e ifşa ettiği yeni aracı Government requests (Devlet İstekleri) uygulaması marifeti ile yayınladı.


Google, 2009’un Temmuz-Aralık dönemini kapsayan raporunda, devletlerden kendisine gelen istekleri iki başlık altında toplamış:
Data requests (Bilgi istekleri): Google hesapları ve ürünlerini kullanan kişiler ile ilgili özel bilgi istekleri.

Removal requests (içerik kaldırma istekleri): Google arama sonuçlarından veya Youtube gibi diğer Google ürünlerinden, içeriklerin kaldırılmasının istenmesi.

Bu tür listelerde genellikle ilk sıralarda bulunan ve bizleri listeyi baştan sona arama zahmetinden kurtaran Türkiye’mizi listenin ön saflarında görmemek biraz şaşırtsa da; Türkiye’deki yetkililerin, Web siteleri yöneticileri ile iletişime geçip çeşitli isteklerde bulunmak yerine, Youtube’ta yapıldığı gibi siteyi kökten kapatmak gibi kesin ve etkili (gerçi Youtube, bazı ölçüm firmalarının, “Türkiye’den en çok ziyaret edilen web siteleri” listelerindeki yerini koruyor) bir yöntemi kullanıyor oldukları hatırlamak, “Haaa bundan herhalde” cümlesini dedirtiyor.

Ücretsiz PayPal Analiz Aracı: AnalyzePal

trampfd | 17 March 2010 11:53

PayPal ülkemizde de kullanımı hızla artan popüler bir sistem.
Eğer siz de PayPal ile çalışıyorsanız AnalyzePal‘ e bakmanızda fayda var.

Kısaca AnalyzePal, grafiksel tablo arayüzü ile paypal satış takibi, performans ve müşteri istatistiğitutmanızı sağlayan ücretsiz bir adobe air uygulamasıdır.
Kullanmak için kullanıcı adı ve parolanızı istemez, herhangi bir api ye ihtiyaç duymaz. Paypal dan indirebileceğiniz işlem kütüğü dosyası ile offline olarak çalışır.

Ücretli sürümlerinde ekstra olarak coğrafi analizler, müşteri aktiviteleri, birden fazla hesap takibi, rapor paylaşımları gibi özellikleri bulunuyor.

Detaylı bilgi için
Resmi sitesi: AnalyzePal

Sosyal Ağlarda En Fazla Vakit Geçirenler

algoz | 02 February 2010 09:40

Nielsen tarafından yapılan bir araştırmaya göre Sosyal Ağ sitelerinde en fazla vakit geçirenler, Avustralya’daki web kullanıcıları olmuş.

Facebook ve Twitter gibi Sosyal Ağ sitelerini kapsayan Nielsen’nin buradaki araştırmasında; Türkiye listede gözükmezken, Avustralya’daki web kullanıcılarının Sosyal ağlarda geçirdikleri süre; 6 saat 52 dakika 28 saniye (kişi başına düşen ortalama günlük kullanım) olarak gözükmekte.

Listede yer alan diğer ülkeler ise şu şekilde sıralanmakta:
ABD: 6:09:13
Birleşik Krallık: 6:07:54
İtalya: 6:00:07
İspanya: 5:30:55
Brezilya: 4:33:10
Almanya: 4:11:45
Fransa: 4:04:39
İsviçre: 3:54:34
Japonya: 2:50:21

comScore Türkiye Raporu: internette aylık ortalama 31.6 saat geçiriyoruz

tosho | 13 November 2009 16:02

comScore Türkiye’deki eylül 2009 internet kullanımlarına ilişkin araştırmasını açıkladı. Rapora göre, eylül ayı boyunca 15 yaş üzeri 19.7 milyondan fazla kullanıcı (evden veya işten) internete bağlandı, ortalama 3070 sayfa içeriği görüntüledi ve ortalama 31.6 saatini internette geçirdi.

Kullanıcıların ziyaretleri göz önüne alındığında, google siteleri yaklaşık %93’üne denk gelen bir ziyaretçi oranına ulaşarak başı çekmiştir. Daha sonra sırasıyla microsoft siteleri ve facebook.com gelmekte. Kullanıcı sayıları ve oranıyla ilgili bu istatistiği şuradan görebilirsiniz.

Yine aynı rapor sosyal ağ siteleri ziyaretçi sayıları ve ziyaret edilen sitede geçirilen dakika ile ilgili de bir tablo içermektedir:

state of the twittersphere – haziran 2009 (bir twitter raporu)

red reflex | 04 July 2009 13:31

Bir Internet pazarlama şirketi olan, aynı isimde bir yazılım da sunan HobSput, 4.5 milyon twitter kullanıcısının profilini inceleyerek 2009 twitter raporu hazırlamış.

Geçtiğimiz haziran’da yayınlanan raporda oldukça ilginç bilgi ve rakamlar var:

% 79.79’unun profilinde web adresi yok
% 75.86’sının profilinde kişisel bilgi yok.
% 68.68’i profilinde bulunduğu yeri belirtmiyor.
% 55.50’si kimseyi takip etmiyor.
% 54.88’i hiç tweet’lememiş.
% 52.71’sinin takipçisi yok.

Ortalama kullanıcı günde 0.97 kez tweet’liyor.
Ortalama kullanıcı toplam 119.34 kez tweet’lemiş.
Ortalama kullanıcı 0.7738 takip/takipçi oranına sahip.